Moc by me zajimalo, jak tohle chutna, protoze puvodne ten recept zni jinak: Půl litru vody dej svařit s 2-3 zrny nového koření, lO zrny hřebíčku, kousek skořice, citronové kůry a šťávu z celého citronu a přidej půl kila cukru. Po svaření přilej tři litry bílého vína a nech přejít varem. Pak přidej litr koňaku a znovu povař, ale dej pozor, aby to neuteklo!! Po postavení na stůl se sundá puklice a páry se zapálí a hned zas se nádoba přikreje. Tím slavnostní obřad vaření grogu končí. A kdo ti řekne, že tam máš dát vanilku, tak mu dej přes držku! viz napr. http://www.databazeknih.cz/citaty/jaroslav-hasek-1 Vcelku rozumim nahrazeni konaku rumem, ale misto 3l vina dat jen 3dl ??!!!! :-)))
co znamená vystupující páry se zapálí?
Davam se tam takovy koreni, ktere je napsane v receptu :) Tzn.: nove koreni, pepr, hrebicek, skorice.
V postupu je napsáno:NOVÉ KOŘENÍ!
A jaký koření se tam dává???
super!!! dávám 1