• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švejkův grog
Napište svůj komentář k receptu

Švejkův grog

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švejkův grog
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 3
      ks nové koření
    • 6
      ks pepř celý
    • 10
      ks hřebíček
    • 1
      ks skořice
    • 1
      ks citron
    • 1
      kg cukr
    • 3
      dl bílé víno
    • 1
      l hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
1/2 l vody dej svařit s novým kořením (2-3), 6 celých pepřů, 10hřebíčků, kousek celé skořice, kousek citr. kůry(asi z půlky citronu) a šťávu z celého citronu a přidej 1/2 kg cukru.Po svaření přidej 3 dcl bílého vína a nech přejít varem. Pak přidej rum (flašku 1 l) a znovu přiveď k varu. Pozor, aby neuteklo. Pak na stole sundáme poklici a vystupující páry se zapálí a hned zase hrnec přikryjeme. Tím slavnostní obřad vaření končí. A kdo to řekne, že tam máš přidat vanilku, tak mu dej přes držku!
2
Opsáno ze Švejkovy kuchařky a vlastnoručně vyzkoušeno z poloviny dávky. Je to boží a jako dělané do těch současných mrazů. Ale doma, protože je to fakt síla! Je to nápoj tak silný, že pod jeho účinkem lze přeplavat známý kanál La Manche
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Kávový grog

Kávový grog

Karamelový grog

Karamelový grog

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Siky | 17. 12. 2012 15:18

    Moc by me zajimalo, jak tohle chutna, protoze puvodne ten recept zni jinak: Půl litru vody dej svařit s 2-3 zrny nového koření, lO zrny hřebíčku, kousek skořice, citronové kůry a šťávu z celého citronu a přidej půl kila cukru. Po svaření přilej tři litry bílého vína a nech přejít varem. Pak přidej litr koňaku a znovu povař, ale dej pozor, aby to neuteklo!! Po postavení na stůl se sundá puklice a páry se zapálí a hned zas se nádoba přikreje. Tím slavnostní obřad vaření grogu končí. A kdo ti řekne, že tam máš dát vanilku, tak mu dej přes držku! viz napr. http://www.databazeknih.cz/citaty/jaroslav-hasek-1 Vcelku rozumim nahrazeni konaku rumem, ale misto 3l vina dat jen 3dl ??!!!! :-)))

  • petul | 8. 8. 2007 17:00

    co znamená vystupující páry se zapálí?

  • Mona | 3. 8. 2007 20:24

    Davam se tam takovy koreni, ktere je napsane v receptu :) Tzn.: nove koreni, pepr, hrebicek, skorice.

  • Ňulinka - | 3. 8. 2007 17:39

    V postupu je napsáno:NOVÉ KOŘENÍ!

  • Eva P. | 3. 8. 2007 14:32

    A jaký koření se tam dává???

  • Anonym | 31. 1. 2006 08:57

    super!!! dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly Grog
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Citron Cukr Hnědý rum Hřebíček Nové koření Pepř celý Skořice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Kanadský králík

Kanadský králík

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Steak Diane

Steak Diane

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Palačinkový koláč s jablky a pudinkem

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

122
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem
Broskvová / Meruňková…
36
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
34
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
33
Višňový džem (marmeláda)
Višňový džem (marmeláda)

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Švejkův grog
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact