• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švej-žu-žu po česku
Napište svůj komentář k receptu

Švej-žu-žu po česku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švej-žu-žu po česku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřové maso
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      kari
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička maggi
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako minutku a hotové posypene drobně krájenou zelenou cibulkou, nebo pažitkou.
2
Podáváme s opečenými brambory nebo s hranolky a oblohou. Množství surovin lze měnit dle vlaství chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Česnečka po česku

Česnečka po česku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Yves | 22. 4. 2015 14:05

    Tento recept děláme v naší rodině odnepaměti, (je mi 25 a dělalo se to už dřív). Máme ho moc rádi a já si recept pořád uchovávám. Přesně náš recept je: - 500g vepřové kýty, příp. kuřecích nebo krůtích prsou na drobnější kousky, cca 1x2 cm - 1 lžička soli - 1 lžička pepře (sušeného mletého - ne čerstvého) - 1 lžička kari koření - 1 lžíce cukru krystal - 2 lžičky magi - 1 lžička worchestru - 2 lžičky maizeny nebo solamylu (kukuřičný nebo bramborový škrob) - 2 žloutky - 3 lžíce rostlinného oleje. Maso se dává do skleněné mísy (ne plast nebo kov). Suroviny rozhazovat po vrchu masa podle pořadí v receptu, nakonec se to všechno hodně dobře promíchá. Dva tři dny uležet, nechat v lednici přikryté poklicí nebo lépe potravinářskou folií. Pak se v pánvi dobře rozpálí vrsta oleje a zprudka se smaží dočervena (ale nespálit). Prostě se to nesmí dusit. My to podávali s rýží, od sebe je to trošku sušší, ale pokud se rýže udělá taková ta lepkavá, jasmínová, je to mňamka a dá se to jíst i hůlkami. Můj nečekaný objev je zamíchat hotové maso do uvařených ječných krup, udělat něco jako rizoto. Dá se toho sníst kýbl.. akorát pak trochu létáte u stropu. Nepředpokládám, že by to chutnalo všem, ale já jsem ráda, že tenhle recept nechutná jen nám. Já si naopak nedokážu představit dávat tam zelí, cibuli nebo cokoliv jiného. Každý jsme jiný.. ;-)

  • Kamil Krybus | 3. 6. 2006 17:15

    Toto jídlo bez špenátu nebo čínského zelí není to, jak se to jmenuje. Ale mě moderátor stejně do diskuze nepřipustí. Takže je to vlastně jedno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kari Maggi Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřové maso Worcestrová omáčka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Mufínky

Mufínky

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Krowky

Krowky

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

147
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
78
Francouzský dresing
Francouzský dresing
33
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
26
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
21
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hranáč z Hell’s Kitchen a jeho tři sestry: Jeden táta, tři mámy!

Hranáč z Hell’s Kitchen a jeho tři sestry: Jeden táta, tři mámy!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Švej-žu-žu po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact