• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švej-žu-žu po česku
Napište svůj komentář k receptu

Švej-žu-žu po česku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švej-žu-žu po česku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřové maso
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      kari
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička maggi
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako minutku a hotové posypene drobně krájenou zelenou cibulkou, nebo pažitkou.
2
Podáváme s opečenými brambory nebo s hranolky a oblohou. Množství surovin lze měnit dle vlaství chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Česnečka po česku

Česnečka po česku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Yves | 22. 4. 2015 14:05

    Tento recept děláme v naší rodině odnepaměti, (je mi 25 a dělalo se to už dřív). Máme ho moc rádi a já si recept pořád uchovávám. Přesně náš recept je: - 500g vepřové kýty, příp. kuřecích nebo krůtích prsou na drobnější kousky, cca 1x2 cm - 1 lžička soli - 1 lžička pepře (sušeného mletého - ne čerstvého) - 1 lžička kari koření - 1 lžíce cukru krystal - 2 lžičky magi - 1 lžička worchestru - 2 lžičky maizeny nebo solamylu (kukuřičný nebo bramborový škrob) - 2 žloutky - 3 lžíce rostlinného oleje. Maso se dává do skleněné mísy (ne plast nebo kov). Suroviny rozhazovat po vrchu masa podle pořadí v receptu, nakonec se to všechno hodně dobře promíchá. Dva tři dny uležet, nechat v lednici přikryté poklicí nebo lépe potravinářskou folií. Pak se v pánvi dobře rozpálí vrsta oleje a zprudka se smaží dočervena (ale nespálit). Prostě se to nesmí dusit. My to podávali s rýží, od sebe je to trošku sušší, ale pokud se rýže udělá taková ta lepkavá, jasmínová, je to mňamka a dá se to jíst i hůlkami. Můj nečekaný objev je zamíchat hotové maso do uvařených ječných krup, udělat něco jako rizoto. Dá se toho sníst kýbl.. akorát pak trochu létáte u stropu. Nepředpokládám, že by to chutnalo všem, ale já jsem ráda, že tenhle recept nechutná jen nám. Já si naopak nedokážu představit dávat tam zelí, cibuli nebo cokoliv jiného. Každý jsme jiný.. ;-)

  • Kamil Krybus | 3. 6. 2006 17:15

    Toto jídlo bez špenátu nebo čínského zelí není to, jak se to jmenuje. Ale mě moderátor stejně do diskuze nepřipustí. Takže je to vlastně jedno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kari Maggi Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřové maso Worcestrová omáčka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Výborná omáčka na špagetky

Výborná omáčka na špagetky

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Chilli con carne
Chilli con carne
22
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
22
Nakládaná červená cibule
Nakládaná červená cibule

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Švej-žu-žu po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact