• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Švej-žu-žu po česku
Napište svůj komentář k receptu

Švej-žu-žu po česku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švej-žu-žu po česku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřové maso
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 0,50
      kari
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      lžička maggi
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • sůl
    • solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hrubší nudličky, smícháme se všemi ingrediencemi (kromě oleje) a necháme 2-3 dny v ledničce odležet. Pak smažíme na oleji jako minutku a hotové posypene drobně krájenou zelenou cibulkou, nebo pažitkou.
2
Podáváme s opečenými brambory nebo s hranolky a oblohou. Množství surovin lze měnit dle vlaství chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Česnečka po česku

Česnečka po česku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Yves | 22. 4. 2015 14:05

    Tento recept děláme v naší rodině odnepaměti, (je mi 25 a dělalo se to už dřív). Máme ho moc rádi a já si recept pořád uchovávám. Přesně náš recept je: - 500g vepřové kýty, příp. kuřecích nebo krůtích prsou na drobnější kousky, cca 1x2 cm - 1 lžička soli - 1 lžička pepře (sušeného mletého - ne čerstvého) - 1 lžička kari koření - 1 lžíce cukru krystal - 2 lžičky magi - 1 lžička worchestru - 2 lžičky maizeny nebo solamylu (kukuřičný nebo bramborový škrob) - 2 žloutky - 3 lžíce rostlinného oleje. Maso se dává do skleněné mísy (ne plast nebo kov). Suroviny rozhazovat po vrchu masa podle pořadí v receptu, nakonec se to všechno hodně dobře promíchá. Dva tři dny uležet, nechat v lednici přikryté poklicí nebo lépe potravinářskou folií. Pak se v pánvi dobře rozpálí vrsta oleje a zprudka se smaží dočervena (ale nespálit). Prostě se to nesmí dusit. My to podávali s rýží, od sebe je to trošku sušší, ale pokud se rýže udělá taková ta lepkavá, jasmínová, je to mňamka a dá se to jíst i hůlkami. Můj nečekaný objev je zamíchat hotové maso do uvařených ječných krup, udělat něco jako rizoto. Dá se toho sníst kýbl.. akorát pak trochu létáte u stropu. Nepředpokládám, že by to chutnalo všem, ale já jsem ráda, že tenhle recept nechutná jen nám. Já si naopak nedokážu představit dávat tam zelí, cibuli nebo cokoliv jiného. Každý jsme jiný.. ;-)

  • Kamil Krybus | 3. 6. 2006 17:15

    Toto jídlo bez špenátu nebo čínského zelí není to, jak se to jmenuje. Ale mě moderátor stejně do diskuze nepřipustí. Takže je to vlastně jedno.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Kari Maggi Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřové maso Worcestrová omáčka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Minipizzy - šnečci

Minipizzy - šnečci

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Zdravý dietní dort

Zdravý dietní dort

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

189
Virgin mojito
Virgin mojito
119
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
108
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
84
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
54
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

Andrea Verešová na módní akci: Sázka na průhlednou!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

  • Recepty.cz
  • Švej-žu-žu po česku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact