• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Švédský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Švédský koláč

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 151
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švédský koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • máslo
  • Náplň
    • 3
      balení měkký tvaroh
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      l mléko
    • rozinky
    • kandované ovoce
    • ořechy

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr a prášek do pečiva smícháme v míse na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme máslem a nasypeme do něj 2 hrnky sypké směsi, na směs vylijeme řídkou tvarohovou náplň, rozetřeme a posypeme zbytkem směsi.
2
Dobře uhladíme, necháme chvíli stát a povrch pokropíme 100-150 g másla. Zvolna upečeme. Po upečení necháme úplně vychladnout, pak krájíme na řezy.
3
Náplň: všechny přísady rozmícháme nebo v robotu ušleháme na tekoucí hmotu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký jablečný koláč

Křehký jablečný koláč

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 9. 7. 2016 17:25

    Je to strašně sladké, moc mi to nechutná.

  • Nela | 23. 1. 2016 17:43

    Prosím vás, kolik gramů je jeden hranek? Nechci nic zkazit, děkuji :-[

  • frak | 23. 1. 2015 17:11

    Tvaroh jsem rozdělil na dvě poloviny. Do jedné jsem přidal kakao. Po upečení je koláč více barevný(bílý a hnědý po tvarohu, oranžový po mandarinkách).

  • Ondřej | 24. 1. 2014 13:50

    Nebo sem může dát místo tvarohu 0.5kg nastrouhaných jablek.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 29. 5. 2013 22:43

    výborný, navrch jsem nasypala kousky mandlí, jako zpestření... náš oblíbený recept :-) jednoduchý a chutný

  • Jana | 29. 11. 2012 13:57

    O to právě jde, aby se tam nemusela dávat Hera :) a je to bez práce. Stačí dno potřít větší vrstvou másla a nic nezůstává.

  • Delarue
    Delarue | 31. 10. 2012 22:24

    fakt bomba, mám ráda tvaroh

  • Annie | 13. 10. 2012 15:17

    Že nikoho nenapadlo smíchat tuk s moukou a cukrem v drobenku, na tohle množství 1 celá HERA.Došlo mi to hned po prvním upečení kdy dole zůstala sypká směs.Dělám už léta a je výborný.Do tvarohu jen vanilk.cukr.

  • Katka | 11. 9. 2012 08:33

    -Hrnek cukru do směsi a hrnek cukru do náplně je moc, je to pak přeslazené. Úplně stačí dát po půlce hrnku, pak je koláč chuťově tak akorát. A je celkem jedno, zda moučkový nebo hrubší. -Mléka do náplně jeden hrnek, je to přesně akorát na ty tři tvarohy. -Dále do náplně dávám citronovou kůru, klidně ze dvou větších citronů. -Určitě je výborné navrch tvarohu přidat různé ovoce, já zatím dávala kompotované, jahody a broskve dohromady. -Máslo 250g si rozdělím napůl a půlku dám dospod a půlku navrch, plech klasicky vymažu a ještě pokladu rovnoměrně plátky másla. Navrch dávám též plátky másla. -Peču cca na 175°C kolem 25 min. I želva by měla koláč hotový do hodiny. :-) Je opravdu výborný, každý, komu jsem dala ochutnat si říká okamžitě o recept. A kdo nevěří, že je to ze sypké směsi /to se stává dost často/, uvěří, jakmile koláč poprvé upeče. Pokud neusnete během pečení, není na něm vpodstatě co zkazit, takže ho zvládne i úplný začátečník. ;-)

  • evicka159
    evicka159 | 4. 1. 2012 12:35

    Výborná mňamka, všem to chutná, kdo má rád sladké, neodolá, je to trošku jiný koláč, je vynikající a já bych se ho mohla užrat, dovnitř do náplně dávám jen kompotované mandarinky oloupané a je to vynikající a dnes to zkouším s kompotovanými meruňkami, protože mi mandarinky došly :-D

  • evicka159
    evicka159 | 4. 1. 2012 12:33

    Vynikající mňamka, měla jsem tvaroh navíc, tak jsem to dělala ze 4 tvarohů, miluju tento koláč, už ho peču asi tak 3 roky....možná i déle, nevím, ale je to bombastické, všem to chutná, kdo má rád sladké...vřele mňamku doporučuju...

  • Katka | 31. 7. 2011 18:48

    Je dobrý dát plnotučný tvaroh a do tvarohu dát vanilkovej cukr když to jde dám ho do tvarohu aspon 5 sáčku a je to super.Manžel má tenhle koláč nejrači.Dyž máme chutˇ přidám i rozinky.

  • vlasta.velemanova | 2. 6. 2011 09:21

    já zase přidala jednou maliny a ostružiny a jindy jahody... je to vláčnější a výborný...

  • 13ka | 2. 6. 2011 09:17

    Jednou jsem do náplně přidala rybíz a bylo to moc dobré .

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 9. 11. 2010 11:04

    Jednoduchý a dobrý

  • Jana Vencková | 7. 5. 2010 07:38

    Děkuji za recept, je to opravdu výborný koláč - rychlý a moc dobrý. Také jsem hodně vymazala plech (několika milimetrová vrstva), část másla přidala do sypké směsi a nahoru pokladla zbylým máslem a koláč byl moc pěkný, mouka mi nikde nezůstala, byl akorát - ani příliš křupavý ani moc mokrý. Prostě super - velká jedna!

  • Hana Lorencová | 11. 11. 2009 13:05

    Na přípravu velmi jednochý, ale chuťově... no, lepší průměr.

  • Ivana Birtová | 31. 10. 2009 09:48

    Tenhle koláč peču už dlouhé roky podle stařičkého receptu z novin. Tu sypkou variantu moc oceňuji, protože prostě není třeba vyrábět žádné těsto a přesto je pak koláč úplně "normální" a hlavně chuťově vynikající. V mé variantě se náplň ředí jen hrnkem mléka a půl hrnkem oleje, dávám jen trošku rozinek, žádné ořechy nebo ovoce - ale to už je čistě na chuti každého. Naopak přidávám vanilkový cukr do sypké směsi na "těsto" a povrch také pokladu plátky másla, místo polévání rozpuštěným. V každém případě je koláč výborný, rychlý, jednoduchý na přípravu a u strávníků sklízí obrovské úspěchy. Dávám velkou jedničku :)

  • Iva Zadražilová | 11. 6. 2009 08:11

    Koláč je opravdu výborný - včera jsem pekla a všem moc chutnal. Doporučuju nakrájet máslo na tenké plátky a vyložit jím plech, a tenké plátky másla pak dát taky nahoru na koláč, je to lepší než pocákat rozpuštěným.

  • Eva Bukáčková | 9. 3. 2009 17:52

    vypadá dobře, zkusím ho s plátky jablek, díky za fajn recept ;)

  • marie rusnokova | 4. 3. 2009 19:30

    Hodnotím velkou 1!!!!!!! Doma se po něm jenom zaprášilo.Jednoduchý,rychly a hlavne chutný!!!!

  • Eva Pelclova | 9. 11. 2008 12:30

    Výborný, velmi chutný a originální recept, lze obměňovat, pokud máte fantazii. Velice doporučuji. Já moc koláče, buchty nejím, ale je to jeden z mála receptů, který mi velice chutná a celé mé rodině také.

  • Beáta Lovětínská | 25. 10. 2008 13:31

    To:Mirka SochováVážená, kolik vlastních receptů jste na tento web přidala Vy, aby je ostatní mohli zhodnotit? Nejvíc vždycky kritizuje ten, kdo toho nejméně umí.

  • Kristyna zavora | 6. 9. 2008 04:16

    No tak hodnotím za 1*!!Připraven za 10 minutek a kdo má rád tvaroh tak si opravdu smlsne-3 ks je sakra dost:))Neměla jsem ovoce ,ale i tak je dobrý.dala jsem méně cukru o půlku přidala mandle na plátky.Je to rychlé a levné taky .A dobroučké!!:))

  • Týna | 14. 3. 2008 15:39

    Nám chutná s ovocem místo rozinek a ořechů,používám i kompotované.Nejlepší je koláč čerstvý,kdy vrchní vrstva křupe,po dvoudenním skladování v lednici koláč zvlhnul na můj vkus až moc.Jinak na receptu oceňuji rychlou a snadnou přípravu.

  • Jiřka | 11. 3. 2008 23:38

    Tento koláč dělám už asi 20 let,dávám tam ale jenom rozinky a celý povrch pokladu na plátky nakrájeným máslem(herou),dno musí být taky dobře vymazané,pak Vám nikde nezůstane suchá mouka a je to skutečně vynikající koláč.

  • Ahka | 10. 3. 2008 14:51

    Lenko, aby vám nezůstala na plechu a nahoře sypká mouka musíte použít více tuku na vymazání a na obložení nahoře

  • lenka | 9. 3. 2008 19:41

    Taky jsem neodolala a dnes upekla.Musím říct,že všechny připomínky a rady jsem si pečlivě přečetla, všem musím dát za pravdu.Koláč fajn,ale znám i lepší-mouka zůstala na plechu,mouka zůstala i na povrchu,do těsta jsem přidala jahodovou marmeládu-chut´ moc dobrá.Příště si rozmyslím,jest-li znovu péct při ceně tvarohu.

  • Mirka Sochova | 9. 3. 2008 14:25

    hodnotim za 3,zas takovy zazrak ,jak je zde popisovano to neni,z tvarohu se daji upect mnohem lepší moučníky

  • Hana | 4. 3. 2008 15:20

    Také jsem pekla již několikrát, v létě jsem přidala i jahody, nebo jiné ovoce. Dobré.

  • katka | 29. 1. 2008 14:05

    Máslo (asi 100g) jsem přidala hned do sypké směsi. Do tvarohu jsem přidala pudinkový prášek. Koláč je rychlý, snadný a moc dobrý. Obměna - do tvarohu jsem přidala kompotovanéˇbroskve nakrájené na kousky.

  • vlaďka | 28. 12. 2007 18:56

    tento moučník kdysi dělávala moje maminka,vždycky zůstavala mouka na plechu...pak se recept někde zašantročil a po x letech jsem si ho tady našla.Už jsem ji dělala asi 8krát a musím říct,že s moukou an plechu po upečení nemám problém...Buchta vynikající,nemůžeme se ji nabažit,tak ji opravdu dělám často.

  • IvaM | 22. 12. 2007 21:36

    Tak počáteční nervozita opadla, koláč výborný a hlavně - rychlý a jednoduchý. Jen jsem musela na místa, kde navrchu byla jen samotná mouka, dát dodatečně plátky másla, aby se to navlhčilo a nakonec - fakt vynikající. Ta vrchní vrstva je sice křupavější, ale ne tvrdá a ono to do rána určitě ještě trochu zvlhne od toho tvarohu. Díky za recept, už je v oblíbených.

  • Hermína Dolečková | 22. 12. 2007 19:19

    Rychlé, dobré, co dodat více

  • IvaM | 22. 12. 2007 14:56

    Jsem velmi zvědavá! Peče se v troubě, nafukuje se nahoře tvrdá krusta, tak uvidíme, co se z koláče vyvrbí...

  • Renata Petroušová | 18. 12. 2007 16:02

    Výborný recept,dávám za 1

  • Birgita | 17. 12. 2007 01:40

    Ďakujem za radu, že treba primiešať tuk do múky a pudingový prášok do tvarohovej plnky je tiež dobrý nápad. Je to jednoduchý a dobrý koláč. Podobný robím s jablkami namiesto tvarohu.

  • Petra | 27. 11. 2007 14:50

    Koláč jsem pekla o víkendu. Máme rádi vše od tvarohu. Podle komentářů jsem se držela různých rad a vyšel z toho výborný moučník.

  • Eva Skálová | 18. 11. 2007 09:52

    Dělávala jsem tento recept už kdysi a taky mi dole zůstávala mouka. Když jsem ale sypkou část smíchala s rozpuštěným tukem v míse, pekáč stačí vymazat jen zcela slabě a koláč se povede bezvadně.

  • Ola | 16. 11. 2007 12:06

    Včera jsem upekla, náplň byla VYNIKAJÍCÍ (!!!), koláč jsem posypala sekanými mandlemi, jen to těsto dole se mi moc nepodařilo - zůstala mi tam mouka?!?, asi jsem málo vymazala pekáč, škoda. Celkově ale oceňuji rychlou a nenáročou přípravu! A moje hodnocení: 2;)

  • Ola | 16. 11. 2007 12:05

    Včera jsem upekla, náplň byla VYNIKAJÍCÍ (!!!), koláč jsem posypala sekanými mandlemi, jen to těsto dole se mi moc nepodařilo - zůstala mi tam mouka?!?, asi jsem málo vymazala pekáč, škoda. Celkově ale oceňuji rychlou a nenáročou přípravu! A moje hodnocení: 2;)

  • Světlana Procházková | 15. 11. 2007 19:14

    Dnes jsem upekla, do náplně dala strouhané oříšky, je to mňam, mňam, děkuji za recept. Hlavně oceňuji rychlost přípravy.

  • 323 232 | 14. 11. 2007 20:44

    pekne trapny

  • Eva Skálová | 14. 11. 2007 08:24

    K sypké části jsem hned přidala asi 200g hery, pekáč jsem pak vymazala jen slabě. Dávám jedničku.

  • Máří | 13. 11. 2007 21:21

    Peču na 150 v horkovzdušné troubě asi hodinu a někdy ještě přidávám čas, aby povrch zezlátl.

  • Kaja | 13. 11. 2007 17:15

    Pro Zdenka - peču při 170 °C v elektrické troubě, někdy dopékám na 150 v horkovzdušné. Pekla jsem včera tímto způsobem a je vynikající. Je podstatně lepší druhý den po upečení než hned po upečení

  • zdenek | 13. 11. 2007 12:09

    Prosím nemohly byste dámy připsat dobu a stupně při kterých jste to pekly,myslím že je to zásadní pro výsledekjinak myslím že smícháním těchto dobrot je výsledek vždy chutný pokud to někdo neupekl am schwarzzdeno58

  • Karlina | 12. 11. 2007 10:03

    Vynikající, bála jsem se, že je náplň hodně řídká, tak jsem do ní přidala jeden balíček pudinkového prášku vanilkového, bylo výborné, náplň krásně ztuhla

  • Kateřina | 9. 11. 2007 07:08

    Děkuji za recept, koláč je zkrátka vynikající!

  • Zuza | 8. 11. 2007 18:23

    Tak ja,spise amaterka,jsem nad tim moc nekoumala,jestli to bude vlhke nebo suche a udelala jsem to presne podle receptu(jen bez rozinek,skoda velika,ale byli cervave..) a pritel ted stoji u plechu a nemuze se odtrhnout.Je to vyborne.

  • Anonym | 7. 11. 2007 12:25

    Já dávám merunky, taky moc dobré. A kdo nechce vymazat pekáč, tak může použít pečící papír. Ale pozor pri krájení.

  • Laurina | 5. 11. 2007 19:57

    Neměla jsem na něj dlouho odvahu, ale teď se mi tak krásně povedl, že budu určitě opakovat. Máslwem jsem nekropila, ale povrch jsem obložila plátky másla

  • Mirka Kostková | 26. 10. 2007 20:06

    Tento koláč je u nás velmi oblíbený, všechny návštěvy ho chválí. Těsto dělám tak, že ze sypkých přísad a másla udělám drobenku, 2/3 nasypu na vymazaný a strouhankou vysypaný plech, na to tvarohovou náplň, na to oloupané a na plátky nastrouhané hrušky (je to lepší než nastrouhané na malé kousky). Navrch 1/3 drobenky.

  • Jitka M. | 23. 10. 2007 23:12

    výborný a rychlý koláč již jsem ho několikráte dělala přidávám citronovou kůru dávám za 1

  • Ivana | 10. 10. 2007 19:17

    Je pravda, že v současné době je tenhle koláč celkem drahý, ale je to taková mlaskačka, že určitě budu dělat častěji. Nabízela jsem širšímu okruhu lidí a všichni pěli ódy, takže paní Vencová, díky

  • mavi | 30. 9. 2007 11:12

    Zkuste přidat mletý kokos (moučku) přímo do tvarohu, dělám to tak už dlouho a je to výborné. Přisypávám podle chuti, takže přesné množství neznám.

  • Miroslava Proboštová | 20. 9. 2007 09:48

    Vynikající rychlý koláč, dávám za 1!!!

  • Ivanka | 16. 9. 2007 21:42

    Dnes jsem švédský koláč vyrobila, moc se mi nepovedl, tak moc jsem se bála, aby nebyl vespod vlhký, až byl suchý až moc. Dala jsem méně mléka (o trošku), o vejce víc, našlehala sníh z bílků a šup s tím rychle do trouby. Těsto dole nezvhlo, zůstala tvrdá moučná směs, ale tvaroh a horní hmota byl moooc dobrý. Ale já se nevzdám a zkusím to znovu.

  • bara | 4. 8. 2007 17:31

    Kolac je dobry, tuku vespod a cukru klidne min, mozna proti rozblemcani dat vic testa dolu, dala jsem dva predepsane hrnky, a pak toho nahoru vyzbyde hodne, priste dam dolu vic. Jinak ale dobre!

  • Petra Bukovská | 1. 8. 2007 11:11

    Výborný koláč, dělám jej již několik let a to velmi často, protože je i jednoduchý. Na rozmíchaný tvaroh dávám i různé drobné ovoce (u nás vede zavařený černý rybíz). Pokud nemám doma máslo, používám i jakýkoliv tuk na pečení. Ale máslo je holt máslo. Jen ho nerozpouštím, ale krájím na tenší plátky a pokladu jej po povrchu, už jsem si na to prostě zvykla. Dávám za 1*.

  • Jarmila Šteflová | 24. 7. 2007 10:42

    Š védský koláč dělám i s nastrouhanými jablky a rozinkami, je taky výborný. To rozbleptání dolev případě paní Angeliky může být příliš řídkým tvarohem nebo moc velkou vrstvou tuku vespod.

  • lenča | 22. 7. 2007 20:48

    Prosím o radu-jaký plech mám použít.Mám dvě velikosti a vždy používám plech podle vajec.Děkuji

  • Hana | 13. 7. 2007 19:06

    Recept používám už spoustu let. Všichni ho milují, ale doporučuji: do tvarohu dávat samostatně žloutek a na závěr ušlehaný sníh, tvaroh se krásně nafoukne a spoodek není tak moktý. Také dávám místo klasického vymazání olej (trošičku více než jen na vytření), protože se vsákne do mouky a udělá vespod klasické poškotové těsto.

  • Eva Červenková | 29. 6. 2007 18:46

    Podobný recept znám s revení- je v něm vespodu těsto,tvarohová nápln a na ní reven, pak zas těsto

  • Angelika | 26. 5. 2007 15:02

    Před chvílí jsem vyndala koláč z trouby a spodek je celej rozblemcanej. Čím to může být? Tolik jsem se těšila, jak mile překvapím rodinu novým výborným koláčem a ono je to dole téměř tekuté a nahoře hrozně mastné. jinka chuťově není špatný. Dělala jsem ho na menší plech. Může to být tím?

  • Monika P. | 7. 5. 2007 21:44

    Výborná buchta, dala jsem méně cukru i másla a posypala kokosem, jen se po ní zaprášilo.

  • Anney | 3. 5. 2007 12:03

    Děkuji moc za perfektní recept.Sice jsem na tu suchou směs koukala trochu nevěřícně,ale musím uznat ,že je to opravdu rychlé a funguje to.Dala jsem méně mléka, a také jen dva tvarohy spolu s vanilkovým cukrem.Moc gratuluji a dávám do oblíbených......

  • Lada Kratochvílová | 21. 3. 2007 17:40

    vynikající! už je v oblíbených :o)

  • Markéta | 2. 3. 2007 08:15

    Opravdu moc gobrý.. Jen se mi při krájení křupavý povrch trošku bortil. Nevíte čím to může být? Předtím než jsem dala koláč do trouby, jsem ho pokladla rovnoměrně tenkýma plátkama másla, pekla jsem zvolna cca 1hod.

  • Vepřeková | 21. 2. 2007 19:59

    Výborné, maliny mražené do tvarohu to je bájo

  • Věra Boháčová | 21. 2. 2007 18:05

    Řezy byly výborné. Všem chutnali. Ještě jsem tam na tvaroh dala jahody rozmražené a nemělo to chybu. Rychlé a dobré.

  • Tereza Martínková | 4. 2. 2007 15:01

    Taky patří k našim oblíbeným, po delší době jsem ho opět udělala a opět nezklamal.Cukru dávám taky o trošku méně(3/4 hrnku) a do tvarohu rozinky a nalámanou čokoládu...mizí opravdu bleskurychle:-))

  • Lenka Zavřelová | 14. 8. 2006 08:32

    Je to jeden z našich nejoblíbenějších a nejrychlejších koláčů. Včera jsem ho upekla před večerem a dnes se na snídani dojedl.Dávám 2 tvarohy a víc mléka.Chvíli nechám stát, aby sypká hmota nasákla a pak peču. Zakrývat se určitě nemusí do druhého dne, protože je to vlhká buchta a třeba pod sáčkem by byla asi úplně mokrá. Je opravdu vynikající, tentokrát jsem tvaroh poházela rybízem z mrazákun a nikdo neprostestoval.Mizí bleskurychle.

  • Blanka | 7. 8. 2006 09:34

    Taky nám moc chutnal a byl výborný. Jen druhý den už nebyl dobrý, takže sníst hned nebo přikrýt jen utěrkou.

  • Hana Rožníčková | 2. 8. 2006 12:32

    vynikající recept, dávám za 1

  • olga urbanova | 23. 7. 2006 22:13

    Všem moc chutnal dávám za 1

  • Kytka | 1. 3. 2006 17:56

    Já ho taky dělám často. Na plech dám pečící papír a na něj sypkou hmotu. Tedy vůbec nevymazávám. A nahoru pár slabých plátků másla. Tuku tedy rozhodně méně. A cukru dávám pouze 3/4 hrnku. Jinak je opravdu dost sladký. Je to nejlepší tvarohová buchta, kterou peču.

  • Anonym | 1. 3. 2006 16:36

    na mě to bylo moc sladké, příště uberu cukru

  • Lenka Sz | 13. 2. 2006 12:25

    Moc dobré všem chutnal

  • Ester S. | 4. 2. 2006 11:58

    Dělala jsem, není špatný, ale přijde mi poněkud těžký a hrozně sytý. Možná že jsem dala příliš tuku - Hery, ale řídila jsem se radou jedné paní z těchto komentářů 12 dkg na vymazáni a 15 na pokropení. A myslím na to vymazání toho bylo moc, koláč vyšel dost mastný. A to som dala jen 2 tvarohy a žádné rozinky či ořechy.

  • Lenka | 25. 1. 2006 14:07

    Tento koláč dělám mnoho let a je opravdu perfektní.Původně mám recept na 4 tvarohy,ale to je drahé.Dávám 2 tvarohy a 6,5dcl mléka a 10 polév.lžíc cukru. Ořechy,kand.ovoce ani rozinky tam nedávám. Polívám rozpušť.máslem,nebo tukem na pečení-125g.Než dám do trouby,počkám asi 15min, aby náplň vsákla do sypkého těsta.Peču skoro hodinu.Je rychle po něm,někdy říkám,že udělám zrovna 2 plechy.

  • stana | 18. 11. 2005 13:05

    Koláč jsem dělala minulý víkend a než jsem se otočila byl fuč. Výborný.

  • Marcela Šepsová | 27. 10. 2005 12:12

    Udělala jsem tento koláč včera. Myslela jsem si, že bude dobrá snídaně, ale přišel kamarád a ve čtyrech u kafíčka ....... a ráno jsem mazala chleba. Moc dobré

  • Eva Pelikánová | 22. 10. 2005 16:55

    Mám tento recept vyzkoušený no prostě nemá chybu!

  • ludmila chroma | 21. 10. 2005 11:08

    Paní Vencová,nemůžete napsat něco o sobě? Jste kuchařkou profesionální nebo Vás baví vaření? Určitě ale máte všechny recepty důkladně vyzkoušené.Je nás hodně, které inspirujete a děkujeme...Ludmila

  • Fleur | 10. 8. 2005 20:34

    Tvrdý povrch nemám, vyzkoušejte dát navrch plátky másla! Záleží asi na pečení

  • Dagmar Polášková | 10. 8. 2005 07:19

    Ten pekáč se vymaže máslem rozpuštěným a polévá se také rozpoštěným ? Dělala jsem a vrchni vrstva byla úplně tvrdá.

  • Alina | 2. 8. 2005 21:37

    K diskusi uvádím, dávám i vaničkový tvaroh odtučnělý a všechno se povede jak má. Když se mi zdá náplň hodně řídká přidám trochu vanilkového pudinkového prášku a zaručeně tvarohová náplň ztuhne (pudinku asi 2 lžíce)

  • marti | 1. 8. 2005 13:30

    Monika: já bych tam nízkotučný určitě nedávala. Dělala jsem tenhle koláč dvakrát, poprvé s vaničkovým tvarohem a náplň byla hrozně řídká. Podruhé jsem tam dala tvarohy v kostce a to bylo uplně něco jiného. I chuťově to bylo lepší. Všem moc chutnal :-)

  • Monika | 1. 8. 2005 07:46

    Chcem sa spytat ohladom toho tvarohu - moze to byt aj nizkotucny napr. Danone, alebo radsej hrudkovity Rajo?

  • Iva | 22. 7. 2005 15:15

    Fakt dobrej,v pulce peceni jsem posypala manlovejma lupinkama.Nemelo to chybu.

  • Alina | 12. 7. 2005 22:17

    Tak jsem s kokosem vyzkoušela, fakt moc dobré, zvýrazní se chuť

  • Alina | 11. 7. 2005 19:08

    S kokosem musím vyzkoušet

  • Vlasta | 11. 7. 2005 13:01

    Tento kolač dělám doma na slavnostni přiležitosti, je výborný, jen ještě přidávám na vrchni vrstvu mouky vrstvu kokosové moučky, pak teprve kladu máslo, kokos zezlátne a je to skvělé. Doporučuji vyzkoušet!

  • Anonym | 29. 6. 2005 15:34

    Je to opravdu bomba, nikdy bych nevěřila , že ten koláč bude tak vynikající. Paní Vencová má naprosto úžasné recepty, což svědčí jen o tom, jaká to musí být výborná kuchařka, a tímto jí mockrát děkuji za tyto skvělé recepty. Paní Vlasto, posílejte další a další.Ještě k tomu koláči, druhý den je ještě lepší.

  • Fleur | 27. 6. 2005 21:34

    SUPER! Bála jsem se toho, protože náplň byla moc řídká, ale povedlo se, budu dělat pravidelně, protože měl úspěch. Že je víc sladký vyhovovalo samozřejmě dětem, já bych také ubrala trochu cukru

  • Dana | 27. 6. 2005 07:16

    Když jsem vkládala pekáč do trouby, řekla jsem si, že jsem zvědavá co z toho vznikne. A vzniklo !Prostě úžasný. Akorát byl na můj vkus moc sladký, ale to se dá jednoduše spravit. Výborný recept.

  • Alis | 26. 6. 2005 19:25

    Plátky másla napovrch - tak 15 dkg a asi 12 dkg na silné vymazání pekáčku

  • Anonym | 25. 6. 2005 09:24

    kolik toho masla?

  • Luba | 11. 6. 2005 17:15

    Hana a ostatní mají pravdu SUPER

  • Hana Janů | 10. 6. 2005 19:43

    3 x SUPER!!

  • Vlastimila Vacková | 4. 6. 2005 20:05

    Fakt SUPER. Teplý jako nákyp nebo studený jako koláč

  • Lenka Jandová | 13. 5. 2005 21:18

    Koláč je SUPER!!!!!! Ráda peču,když našel mažel tento recept tak jsem neváhala a zkusila ho je vynikajíci teplý i studený zatím nejlepší co jsem pekla.

  • Alina | 5. 3. 2005 14:00

    Nevěřila jsem, že se z této sypké hmoty může udělat dobrý moučník!!! Ale je to prostě SUPER!!!

  • as | 2. 3. 2005 11:12

    Pilence: Moc děkuji za odpověď. Udělám to z 2/3 dávky. (2 hrnky mouky, to bude akorát)

  • Pilence | 2. 3. 2005 10:05

    Pro as: Mam remosku starsiho data, ale odhaduji, ze by mohla odpovidat dnes vyrabene remosce Original (tzn. 24 cm, obsah 2 litry). Ta Vase bude asi Grand (32 cm, 4 litry) a tam by to bylo opravdu malo... Pile

  • as | 2. 3. 2005 08:25

    Pilence: Chci se Vás zeptat, jak velikou máte remosku? Chtěla bych koláč také zkusit, a stačil by také jen do remosky. Ale jen jeden hrnek mouky se mi zdá málo. (mám remosku tu největší)

  • Kája | 1. 3. 2005 19:54

    Jedním slovem SUPERRRRR!!!!!!!!!

  • Pilence | 28. 2. 2005 15:25

    Uzasny. Clovek nic moc nezaspini, rychle je to pripraveno... Kdyz jsem recept vydelila 3, bylo toho akorat do remosky. Dno jsem pokladla platky masla, sypkou smes, do tvarohu jsem dala misto rozinek, orechu a kandovaneho ovoce trochu mrazenych ostruzin a navrch sypke smesi zase platky masla. Doporucuji! Pile

  • Alice | 6. 11. 2004 15:58

    Vynikající, vařím jako hlavní jídlo např. k obědu místo nákypu. Celá rodina ho miluje studený i teplý

  • Míla Svobodová | 30. 10. 2004 19:55

    Koláč je vynikající, jen se po něm "zaprášilo".Zajímavá technologie.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kandované ovoce Máslo Měkký tvaroh Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Bábovka vídeňská

Bábovka vídeňská

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Smaženky s mladými cuketami

Smaženky s mladými cuketami

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Celerovo-mrkvová pomazánka s pečivem

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

82
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
77
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
57
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
53
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
43
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Šunkovo-sýrové karbanátky
Šunkovo-sýrové karbanátky
Šusky (opečené škubánky)
Šusky (opečené škubánky)
Švei-ču-žou
Švei-ču-žou
Švejkův salát domácí
Švejkův salát domácí
Švestička v křupavé slanině
Švestička v křupavé slanině
  • Recepty.cz
  • Švédský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact