• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Švédský dort
Napište svůj komentář k receptu

Švédský dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Švédský dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 4
      lžíce voda
    • 60
      g vlašské ořechy
    • 140
      g hrubá mouka
  • Na šlehačku
    • 1
      l šlehačka
    • 2
      lžička cukr
    • 2
      lžička nescafé
    • mandlové lupínky - loupané Opražené
    • čokoládové hoblinky

Postup přípravy receptu

1
Žloutky se utřou v mixéru s polovinou cukru, postupně se přidává vařicí voda, pak sníh z bílků do kterého se přidá druhá polovina cukru.
2
Smíchá se to se žloutky a lehce se přimíchá mouka a mleté ořechy, peče se ve vymazané a vysypané formě na dort v troubě na spodní mřížce při 150 °C cca 20 minut - nechá se trochu pootevřená trouba, mně se osvědčila zasunutá vařečka.
3
Pak se trouba zavře a peče se ještě 30 minut.
4
Po vychladnutí korpusu se ušlehá šlehačka do které se přidají cukr a Nescafé. Šlehačka se navrší na upečený dort, posype se opraženými mandlemi, popř. hoblinkami z čokolády.
5
Dort je rychle hotový a je božský, byť je to trochu kalorická bomba, ale při svátečních příležitostech se to dá unést. Recept mám od své přítelkyně ze Švédska.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švédský koláč

Švédský koláč

Banánovo-jahodový dort

Banánovo-jahodový dort

Čokoládový dort z červené řepy

Čokoládový dort z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bája | 3. 4. 2011 10:11

    Je užasný všem moc moc chutnal doporučuji!!! =)

  • marie chocholová | 27. 5. 2010 22:16

    Jedním slovem luxus,rychlý,výborný,během týdne jsem už dělala 2x.Dávám 1*

  • Zdenka Kocmichová | 16. 5. 2010 11:10

    Dort jsem pekla jako moučník a pouze s jednou smetanou, abychom jej ochutnali, a byla jsem pochválena. Chuť lahodná, dávám za 1.

  • Di - | 24. 11. 2008 18:46

    Já jsem šlehačku den před leháním svařila a do horké přidala cukr a kávu. Držela krásně ještě třetí den.

  • H. Hospodyňka | 24. 11. 2008 09:05

    Mohu vřele doporučit, je to skvělý moučník. Posypala jsem griliášem a šlehačku ztužila "Želatinovým ztužovačem" od Dr.Oetkera. Ten mohu též doporučit - šlehačka zůstala krásně krémová i do druhého dne. Na ty 2 krabičky šlehačky jsem použila raději jen 1/2 sáčku toho ztužovače.

  • Di - | 11. 11. 2008 19:30

    Nepražila jsem žádné mandle - babičce a dědovi jsem raději dala jen čokoládu. Jinak je pražím jako paní Danka na másle a oleji.

  • Olga . | 11. 11. 2008 16:42

    Já je dělám stejně, akorát bez teflonu; nebo v remosce, ty jsou lepší.

  • Danka Snášelová | 11. 11. 2008 16:10

    Jak pražíte mandle, aby byly pěkně křupavé? Já je spařím vřelou vodou, oloupu, nechám usušit a pak na teflon.pánvičce opražím. Ale nejsou tak křupavé, jako když je koupím ve vakuovém balení v obchodě.

  • Di - | 11. 11. 2008 05:58

    Tak už jsem to zkusila upříležitosti návštěvy u manželových rodičů a velmi jsem uspěla. Ten popis pečení je dokonalý - vždy jsem dávala spíše do horké trouby a pak teplotu po jisté době zmírňovala. Dort jsem ještě propíchla několikrát nožem, když se začala tvořit kůrčička a byl rovný jako vodní hladina rybníku. Co se týče množství kalorií, řekla bych, že je jich určitě méně, než když se korpus plní máslovým krémem - tam je nejen máslo, ale také mnohem více cukru. Takže JEDNIČKA!

  • Di - | 11. 9. 2008 19:47

    To se mi strašně líbí. Dortový korpus peču prakticky stejný s ořechy a hrubou moukou a ta kávová šlhačka mě strašně láká. Už přemýšlím, kdy co budeme v rodině slavit!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Večeře Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Švédsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládové hoblinky Cukr Cukr krupice Hrubá mouka Mandlové lupínky - loupané Nescafé Šlehačka Vejce Vlašské ořechy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Ovocný koláč z podmáslí

Ovocný koláč z podmáslí

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Citronová roláda s tvarohovým krémem

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

150
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
100
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
100
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
68
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
64
Trojlístky
Trojlístky

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Švédský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact