Med s cukrem, kořením a máslem dobře promícháme, po částech přidáme šlehačku. Prášek do pečiva rozpustíme v trošce vody a smícháme s 3/4 mouky. Těsto přikryjeme a necháme přes noc odpočinout.
2
Potom přidáme zbylou mouku a tuhé těsto vyválíme natenko. Vykrajujeme tvary, pečeme při 175-200 °C. Před pečením potřeme vlažnou vodou. Po vychladnutí ozdobíme cukrovou polevou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
eva
|27. 11. 2010 18:25
Perníčky jsem pekla několikrát, jsou po upečení měkké, ale pak zvrdnou a pak dále měknou cca měsíc. Ale jsou výborné. Jsem ráda, že jsem recept našla, ztratila jsem ho před lety.. Eva :-)
Henrieta
|21. 11. 2010 12:44
tie pernicky ostanu mäkke, alebo sa musia nechat ulezat?