• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Svatomartinská husa
Napište svůj komentář k receptu

Svatomartinská husa

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 39
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce kmín
    • 1
      ks husa (2,5 - 3 kg)

Postup přípravy receptu

1
Říká se, že v listopadu má svatý Martin přijet na bílém koni. Ne vždy to vyjde, lepší je dát si na jeho svátek pečenou husu. Skrze její bílé peří možná bílého koně uvidíte.

RADA: Jak připravit dokonalou svatomartinskou husu

2
Troubu předehřejte na 180 °C. Husu zevně i uvnitř osolte, posypte kmínem a položte prsíčky dolů na pekáč. Podlijte naběračkou vody a vložte do trouby. Asi za hodinu husu obraťte, kůžičku hodně propíchejte vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Pečte ještě zhruba půl hodiny. Vypečený tuk podlévejte horkou vodou, aby se nepřipaloval, a průběžně jej také odebírejte.
3
Husa se nejlépe peče v litinovém kastrolu s pevně přiléhající poklicí. Délka pečení se řídí velikostí a stářím drůbeže – na kilo váhy počítejte přibližně 1 hodinu pečení. Pokud chcete mít husu obzvlášť dozlatova vypečenou, ke konci úpravy ji přendejte na plech, nařízněte pod křídly, aby vyšla pára, a pak ji prudce asi 20 minut dopékejte při zhruba 200 °C. Odlité husí sádlo uchovejte, je skvělé při přípravě jíšky do polévky, k potření chleba, topinek nebo na opékané brambory. V chladu vydrží bez úhony několik týdnů.

RADA: 5 triků na ty nejlepší knedlíky: kynuté i bramborové

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

(nejen) Svatomartinské podkovy - kynuté

(nejen) Svatomartinské podkovy -…

Nejlepší svatomartinská husa

Nejlepší svatomartinská husa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Raimunda | 12. 7. 2013 21:12

    I feel saitefisd after reading that one.

  • mysalin | 27. 12. 2011 20:32

    Ještě přidejte asi 4 jablka oloupaná na čtvrtky na krájená a 1 cibule na plátky na krájená. Po upečení vyndejte husu, jablka i cibuli a dejte asi 1 - 2 lžíce hl. mouky a metličkou dobřeušlehejte aby nebyly hrudky. A příloha bramborový knedlík.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Husa
Maso Drůbeží Listopad Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Husa Kmín Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše

Langoše

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

49
Klasické lečo
Klasické lečo
49
Brokolice se žampiony
Brokolice se žampiony
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
25
"Kouřové" marinované vepřové
"Kouřové" marinované…

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Slováček (82) o návštěvě Krampola (87) ve špitále: Není na tom dobře! Stiskl jsem mu ruku

Slováček (82) o návštěvě Krampola (87) ve špitále: Není na tom dobře! Stiskl jsem mu ruku

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

Další doporučené recepty:

Sváteční řezy
Sváteční řezy
Sváteční řezy s tvarohem a jablky
Sváteční řezy s tvarohem a jablky
Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami
Sváteční sekaná s pistáciemi a švestkami
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Svatomartinská husa 13 hodin pečená
Svatomartinská husa 2
Svatomartinská husa 2
  • Recepty.cz
  • Svatomartinská husa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact