Nastrouháme nahrubo pomeranč, přidáme na kousky nalámanou čokoládu, sekané mandle (sekám je v mixéru), žloutky a cukr a pořádně zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do hmoty.
2
Těsto vylijeme do řádně vymazané a vysypané dortové formy a pečeme 45 minut při 180 °C (troubu nechat dobře rozehřát), poté teplotu snížíme na 130 °C a pečeme ještě 15 minut. Vychladný dort z vrchu i ze strany zlehka potřeme marmeládou a polijeme polevou.
3
Dort je "vlhký", snadno se přilepuje k formě, proto je třeba ji pořádně vymazat a vysypat
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirka P.
|11. 5. 2008 19:37
Dobrý den, pomeranč se zpracovává celý i s kůrou.
Alice Gabrielová
|11. 5. 2008 06:27
Z pomeranče ostrouháte i kůru, nebo používáte jen dřeň?
Mirka P.
|8. 5. 2008 18:38
Dobrý den, stačí obyčejné struhadlo a strouhat na nejhrubší straně.
Květa
|8. 5. 2008 17:59
Prosím, dotaz, jak se strouhá nahrubo pomeranč? Na čem to strouháte? Já už mám problém nastrouhat tatranku, když jsem zkoušela bábovku, třeba na to je nějaký přístroj který nemám, nebo fígl, který neznám.