Upečme piškotový podklad v dortové formě - každý má svůj oblíbený recept, tak ho ani psát nemusím. Lze koupit i piškotový korpus hotový.
2
Uvaříme pudink - 1/2 l šťávy z jahod s vodou a 2 balíčky jahodového pudinku. Mícháme do vychladnutí, aby se nevytvořila "kůrka-škraloup". Utřeme Ramu s cukrem, přidáme vychladlý pudink a vyšleháme metlou do hladka. Pak přidáme pokrájené jahody a promícháme. Toto navršíme na piškotový korpus a necháme vychladit. Piškot se krásně provlhčí a není suchý. Povrch ozdobíme celými jahodami. Nepíšu kolik jahod - každý dle svého. Já dávám 1x mražené (kupované) nebo 2 plechovičky kompotovaných (opět kupované).
3
Recept na můj piškot do dortové formy - **nižší korpus:** 3 vejce, 9 lžic polohrubé mouky, 9 lžic krystalového cukru - ušlehám bílky, přidám žloutky a lehce promíchám. Přidám cukr a opět zlehka promíchám. Nakonec přidávám po lžících mouku a po každé lžíci promíchám, aby se nevytvořily hrudky. (Jednoduše: na 1 vejce po 3 lžících cukru a mouky).