Vídeňský dort upečeme dle návodu Vitany. Uvaříme pudink v půl litru mléka a přidáme cukr a vanilkový cukr. Pudink může být jakýkoliv - dle chuti. Vmícháme máslo, a hlavně rum. Rumu nešetřit! Tento krém natřeme na korpus vídeňského dortu a přelejeme čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout.
2
Není lepší zákusek, hlavně, když ho ještě postříkáme šlehačkou!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radvan Zámečník
|5. 8. 2006 10:10
Já nejsem cukrář a experimentuji. Já dávám máslo do teplého pudinku a nechám zchládnout a našlehám. Zkusím to teda obráceně. Ale ten rum tam musí být !
Jana
|15. 7. 2006 15:08
Jani,já bych se přimlouvala za postup našlehat máslo a přidávat pudink.Já to zkusila obráceně,není to chuťově zdaleka ono,a taky se to nenašlehá tak pěkně.Myslím,že rumu stačí tak 2 lžíce.Jinak to bude chutné,zvlášť mě láká,že to neplave v másle jako spousta jiných receptů.Určitě vyzkouším na svojí mlsné rodině.
Jana z VM
|18. 1. 2006 14:01
Radvane, mám dotaz - to máslo pouze zamícháte do vychladlého pudingu, nebo je lepší našlehat máslo a přidávat postupně puding (tak je běžný postup při krému ) nebo je to jiný zvláštní postup ? Píšete, že není lepší zákusek, není to kvůli tomu rumu ?