• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Svatební koláčky paní Rakové
Napište svůj komentář k receptu

Svatební koláčky paní Rakové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 46
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svatební koláčky paní Rakové
Nahrát fotku
 

Suroviny

90 porce
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g majonéza
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 8
      lžíce cukr
    • 250
      ml mléko
    • 42
      g droždí nebo 1 balíček sušených
    • 1
      špetka sůl
  • Náplň
    • 600
      g tvaroh
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce cukr podle chuti
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Dále
    • 1
      ks vejce na potření
    • drobenka
    • 1
      hrst rozinky
    • 200
      g máslo rozpuštěné
    • 2
      dl hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a necháme ho kynout asi hodinu na teplém místě. Zpracujeme šlehačem suroviny na náplň, je možné malinko naředit mlékem, ale pozor, musí zůstat hustá! Z těsta odkrajujeme malé kousky, plníme tvarohovou náplní, do každého koláčku můžeme dát 1-3 rozinky. Zabalíme do buchtičky, potřeme rozšlehaným vejcem, na vršek nasypeme drobenku. Dáme péct do střední trouby. Po upečení potíráme směsí másla a rumu.
2
Když vás přestane bavit tvořit malé koláčky, doporučujeme udělat několik obrovských (asi 2 na plech) stejným způsobem jako malé, jen je musíte hodně rozplácnout, aby vypadaly jako klasické koláče, a namazat povrch meruňkovou marmeládou, kterou opět posypete drobenkou.
3
Koláčky i koláče jsou po upečení vláčné, výborné a nevydrží jen proto, že je všichni rychle sníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svatební koláčky

Svatební koláčky

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Svatební koláčky s mandlovou drobenkou

Svatební koláčky s mandlovou drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Štěpán Sýkora | 13. 4. 2015 15:38

    Tak nevím, jestli to má být nějaká pomsta od autorky receptu, nebo to ve skutečnosti všechno dávkuje odhadem a do receptu napsala kolik si myslí, že toho bylo? Mléka jsem dal méně než polovinu co je v receptu a stejně to bylo bablavé jak... a chuťově taky nic moc. Jinak jsem se držel návodu a těsto mi přijde sladké příliš a nádivka málo. Ani děcka to nechcou moc žrat a to už je co říct.

  • manila | 5. 4. 2013 20:30

    Pravě jsem je dodělala, chuťově moc dobré, ale těsto se příšerně lepilo :-( máte někdo radu jak příště na to??a to nejsem začátečník..děkuji za pomoc.

  • Janka | 11. 11. 2012 10:11

    Právě jsem naložila suroviny do pekárny, ale těsto je jak bláto :-( tak přisypávám mouku a bojím se, že pak budou jak beton :-(

  • kutilka | 15. 7. 2012 13:17

    A jak dlouho a na kolik (stupnu) peceme tyhle vyborne kolacky? Diky za odpoved

  • Martin | 12. 4. 2011 22:51

    No kazdy tady tyhle kolacky chvali, ale mne to testo pripadalo hrozne moc lepkave a ja jsem nevedel, jestli to tak ma doopravdy dyt, tak jsem pridal mouku. Bohuzel vysledny efekt byl spatny. Kolacky byly tuzsi. Nemate nekdo v palci presne mnozstvi mouky, aby ty kolacky byly takove, jak tady vsichni pisou? Dekuji moc za odpoved ;-)

  • Pavlína | 19. 3. 2011 14:59

    Výborné

  • mancinka | 15. 12. 2010 08:25

    VÝBORNÉ

  • Pavlína Důbravová | 14. 5. 2010 20:09

    Vyníkající recept,povedly se na poprvé a těsto výborné, moc děkuji , dávám1*

  • Ivana Šlapáková | 18. 10. 2009 16:24

    Skutečně dobré.....

  • Ivana Šlapáková | 18. 10. 2009 16:21

    Skutečně dobré.....

  • Edita Lukášová | 26. 4. 2009 17:15

    Dneska jsem upekla, vyšlo mi to na cca 90 koláčků, polovina tvarohové a polovina povidlové.... jen bych se ráda autorky či přítomných dam zeptala - vlastníte kolt či umíte karate? Protože já si nevím rady s tím, jak je ubránit před prvními nájezdníky, aby alespoň zlomek zůstal i pro ostatní (co mají tu smůlu, že přijdou později)... :-D Jsou, tedy vlastně skoro BYLY, výtečné... i když jsem je zahlédla jen letmo, po cestě od trouby na stůl zmizely... :-))) Dávám velikou jedničku.

  • Iva Pěnkavová | 1. 10. 2008 09:33

    Ok díky , do Globusu jezdí manžel -maso , uzeniny(super souhlas)- to už zvládá , pokusím se ho navést i na tvaroh !

  • Zuzana Šindlerová | 30. 9. 2008 12:56

    Ivo, už léta mám oblíbený Globus, skoro nikde jinde nenakupuji a to hlavně kvůli masu a uzeninám. Tam ho mají zaručeně.

  • Iva Pěnkavová | 30. 9. 2008 12:49

    Tvaroh na pečení ve válečcích znám,je super , bohužel už jsem ho tak rok v obchodech neviděla ! Může se zeptat kde ho kupujete , předpokládám ,že v nějakém super-hyper marketu?! Díky IP

  • Zuzana Šindlerová | 29. 9. 2008 12:57

    Zapomněla jsem napsat, že do náplně je perfektní dát tvaroh na pečení, prodává se v 250g válečcích sepnutých na konci svorkou. Vypadá jako paštika v bílém obalu. Má perfektní konzistenci na pečení buchet i do náplní.

  • Zuzana Šindlerová | 29. 9. 2008 12:52

    Vynikající koláčky, vyšlo mi jich přesně 100, bohužel, nepřežily hodinu, holt mám doma sarančata. Do drobenky jsem dala trochu mleté skořice na zavonění. Jen 200 g másla a 2 dcl rumu byly trochu moc, příště bude stačit půlka. Kdybych mohla dát pět jedniček, tak je dám!

  • D L | 18. 9. 2008 14:44

    Cesto bolo vlacne, robila som buchticky aj posusiky. Kolaciky boli makkucke, chutovo vynikajuce, vychladnute este lepsie ako teple. Len trochu mastnejsie ako som zvyknuta. Neviem si ale predstavit ake by museli byt malicke, keby som ich mala urobit cca 100ks.

  • Petra | 3. 4. 2008 10:20

    Dekuji moc za odpovedi, o vikendu vyzkousim!

  • Iveta Holečková | 2. 4. 2008 12:47

    Já jsem je pekla tento víkend na oslavu narozenin, jsou opravdu výborné. Vůbec jsem je nepotírala. Plnila jsem je klasicky...tvarohem,kostky tvarohu doporučuji předem zabalit do utěrky a poté do novin, zatížit, aby se odsála přebytečná voda. Pak koláčky mají tzv. boudičky. Dále se mohou plnit i chvíli povařeným nastrouhanými ořechy s cukrem nebo povidly.

  • Marsi | 1. 4. 2008 21:56

    Petro urcite je vyzkousejte,ja uz jine nedelam,nejlepsi je napln tvarohova,muzete pridat rozinky,kolacky potrete kdyz uz sedi na plechu vajickem-cely povrch,pak nasypte drobenku,hotove potirejte maslem s rumem dookola kolem drobenky,muzete i pres ni,to nebude vadit a nakonec pocukrujte,testo je velmi vlacne,tak a se vam dari.

  • Petra | 1. 4. 2008 13:11

    Dobry den, mam v planu upect tyto kolacky kamaradce na svatbu (pred tim jeste radsi doma "na zkousku"), muzete mi prosim nekdo zkusenejsi poradit jak potirat kolacky po upeceni- potrit i drobenku navrchu, nebo spise jen omocit spodek a boky kolacku? A jake jsou typicke naplne svatebnich kolacku? Ja sama jsem jeste zadne nejedla. Dekuji.

  • Anonym | 2. 2. 2008 00:05

    Prosím, šel by z tohoto těsta dělat i závin?Děkuji

  • Božena | 22. 11. 2007 09:06

    Koláčky jsou vynikající , mohu jen doporučit. Já dávám velkou jedničku s hvězdičkou.

  • Margita | 10. 10. 2007 06:19

    Urobené včera, výborné! Robila som tak, že som cesto vyvaľkala na asi necelý 1 cm, vykrojila pohárom kolečká cca 5 cm, naplnila slivkovou nutelou, spojila a položila na plech ako buchtičky, potrela vajíčkom a posypala drobenkou. Mali veľký úspech! Hodnotenie 1.

  • Marsí | 7. 9. 2007 10:59

    Milčo jen do nich...:-))) jsou moc dobré i třetí den..já si schovala dva na zkoušku..:-)))

  • Milča Slavíková | 7. 9. 2007 09:31

    Recept vypadá zajímavě a všichni chválí...tak to ho asi taky prubnu. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli nemá někdo zkušenost, jak dlouho vydrží (pokud se hned nesni)Chtěla bych je na svou svatbu a přeci jen budu péct s předstihem...

  • Petra | 5. 9. 2007 14:39

    Včera jsem dělala koláčky jen na zkoušku, abych si je natrénovala na naší svatbu a jsou naprosto naprosto famózní!!! Děkuji za skvělý recept. Zvládne to i začátečník, s těstem se opravdu moc hezky pracuje.

  • Pavlína | 7. 8. 2007 12:21

    Koláčky byly výborné, jen se po nich zaprášilo.S těstem se dělalo super!!! Dávám za jedna.

  • Vladimira Konstanzova | 21. 4. 2007 21:20

    Kolacky jsem pekla na oslavu narozenin me maminky, ktera ma svuj recept (vynikajici).Tyhle sklidily uspech, jen popraskaly, asi jsem je moc naplnila.Drobenku nedelam, teple namacim do rozpusteneho masla s rumem a do mouckoveho cukru.Bylo jich o neco vic nez 120.Moc dobre!!

  • Anonym | 9. 4. 2007 13:19

    Lucie,pšatně jste nečetla, opravdu tam patří majonéza :0)

  • Kajka | 8. 4. 2007 22:09

    Pro Katku: Dělám tyto koláčky už dlouho a už asi 5X zadělala v pekárně. Na dno nádoby nalijte skoro všechno mléko ( trošku si nechejte na smíchání s kvasnicemi), přidejte žloutky trochu rozšlehané, olej, majonézu , sůl. nasypte mouku, do rohu dejte cukr a nakonec nalijte mléko smíchané s těmi kvasnicemi - žádný kvásek dělat nemusíte, kvasnice Vám během zahřívání v pekárničce krásně naběhnou. Já jsem během hnětení ještě přisypala trochu mouky. Těsto z pekárny je krásně nadýchané a krásně se s ním pracuje.

  • Lucie | 5. 4. 2007 17:26

    Dobry den,to se tam vazne pridava majoneza????

  • vláďa | 25. 3. 2007 08:40

    opravdu supr recept a koláčky jdou na dračku každý kdo ochutnal si pomlaskává

  • Katka | 21. 3. 2007 15:15

    Nemáte prosím někdo zkušenosti se zaděláváním těsta v domácí pekárně?

  • denisa mu | 21. 3. 2007 10:57

    Výborné!Výborné!Vyborné!!!!!!!!!!

  • Iva | 5. 9. 2006 22:01

    Vyzkoušela jsem, moc dobře se nedělaly, těsto se lepilo (asi bude lepší mouka polohrubá než hladká), tvaroh je asi lepší z kostky než z vaničky, dělala jsem ca7-10 cm průměr, takže ji nebylo ani zdaleka 90 ks, ale jinak byly vynikajicí a vydržely i třetí den vláčné, dokud se po nich nezaprášilo!

  • Jaroslava Oumarová | 30. 8. 2006 16:28

    Připojuji se k všeobecné chvále. Sice jsem na toto množství mléka musela ještě přidat mouku, ale to nebyl problém. Těsto bylo jemňoučké, ba přímo heboučké, hezky se s ním pracovalo a po upečení a následném potření rumovým máslíčkem - moooc jsem se musela držet, abych jako dřív nesnědla polovinu koláčků sama. 120 jsem jich neměla, ale kdybych si dala víc záležet, z takhle jemného těsta by to nebyl problém...Paní Raková si zaslouží jedničku přes půl stránky:-)))))))))

  • Martina S. | 15. 7. 2006 12:33

    To jsou ty nejchutnější koláčky, které jsem kdy jedla. Udělala jsem přesně 106 kousků, s těstem se velice dobře pracuje, troufnu si tvrdit, že příště se mi povede i těch 120. Potřebuji, aby zůstaly na zítra, ale běháme neustále všichni pro další a další kousek ... ten poslední. Kdybych mohla dám za 1 alespoň dvacetkrát. Velmi doporučuji.

  • Divid | 26. 5. 2006 09:07

    Tak jsem je dělala teď na narozeninovou oslavu a musím se pochlubit - na chlup 120!! A nutno uznat, že zmizely dřív než grilovaný prase!:)

  • Abies Alba | 25. 5. 2006 19:13

    Margito, taky si moc nedovedu představit takové veliké množství, ale když jsem je jedla poprvé, byly malinkaté akorát jako jednohubečky. :) TAkže předpokládám, že nějaká superšikovná hospodyňka to dokáže. :)) Airan: Jedlé jako jedle, že? :-D

  • Margita | 25. 5. 2006 13:27

    Veľmi dobré koláčiky. Hodnotím za 1.Ja som cesto rozvaľkala a krájala som cca 4x4 cm. Do toho som dala náplň, urobila buchtičku, do stredu som zvrchu prehĺbila jamku, potrela vajíčkom, dala lekvár a posypala posýpkou. Urobila som ich asi 50 ks. Neviem si predstaviť aké malé buchtičky to musia byť, keď sa urobí ako je uvedené 90-120 ks. Recept odkladám do obľúbených.

  • Airan | 15. 5. 2006 13:27

    Abies, mam dobre zkusenosti s testem s majonezou, nepochybuji, ze tohle bude velmi "jedle":-)) Dekuji za recept

  • Abies Alba | 15. 5. 2006 10:26

    Jsem moc ráda, že vám chutnaly, z tohoto těsta dělávám už i normální honzovské buchty, a to na velký obrovský plech a stejně vydrží maximálně do druhého dne. :)Děkuju za všechny ohlasy a vyzkoušení receptu. :)

  • Divid | 15. 5. 2006 08:46

    Musím se připojit ke chvále na tyto koláčky! Skutečně jsou lahodné a vláčné. Pár jsem jich schovala, abych zjistila jak dlouho vydrží a dnes,3.den po upečení, jsou ještě lepší než právě vyndané z trouby! Díky!

  • Marsí | 18. 4. 2006 14:37

    Chtěla bych sdělit autorce, že lepší jsem nejedla...jsem dost zkušená pekanda a vyzkoušela jsem spoustu receptů i s majonézou, ale nikdy nebyly ty koláčky tak vláčné a dobré jako ty Vaše. Pekla jsem na velikonoce a přesto, že pečeného bylo více druhů, tyhle koláčky prostě padly za vlast. Díky moc za recept. Už se těším až se mi bude ženit syn...:o))

  • Marie Mlčochová | 18. 3. 2006 14:53

    omlouvám se, přehlédla jsem,že je kynuté.Děkuji

  • Marie Mlčochová | 18. 3. 2006 14:52

    nepíše se, zda je těsto kynuté či nekynuté

  • Abies Alba | 25. 4. 2005 17:31

    Patří tam majonéza, dělala jsem to i z light. Takže si klidně vyberte oblíbenou značku. Je jedno jestli je to Majolka, Zárubova majonéza nebo Hellman's.

  • Erika | 25. 4. 2005 13:03

    do těsta určitě patří i majonéza? může být Hellmans ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Svatba Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Drobenka Droždí Hladká mouka Hnědý rum Majonéza Máslo Mléko Rostlinný olej Rozinky Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Smažené masové kuličky-Ča wan-c´

Makové (ořechové) muffiny

Makové (ořechové) muffiny

Blesková česnečka s uzeným masem

Blesková česnečka s uzeným masem

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
32
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
28
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Dcera Černocké po tragické ztrátě partnera (†53): Poprvé na veřejnosti! Podpora od Žbirkové

Dcera Černocké po tragické ztrátě partnera (†53): Poprvé na veřejnosti! Podpora od Žbirkové

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Svatební koláčky paní Rakové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact