• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Svatební koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Svatební koláčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 50
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Svatební koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra
    • 1
      špetka sůl
  • Na kvásek
    • 30
      g droždí
    • 2
      kostka cukr
    • 6
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Z vykynutého kvásku a dalších surovin zpracujeme těsto. Nenecháme ho kynout, ale hned ho vyválíme, nakrájíme na čtverečky, poklademe náplní (povidla, tvaroh, mák apod.) a spojíme protilehlé cípy do koláčku.
2
Dobře pomastíme plech a koláčky na něj naskládáme těsně vedle sebe, mastíme strany i na povrchu (nejlépe olej a máslo). Dáme upéci do předehřáté trouby do růžova. Při pečení znovu pomastíme. Po vyndání z trouby pokropíme rumem a obalíme v cukru nebo hustěji pocukrujeme.
3
Z této dávky jsou koláče zhruba na jeden plech. Děláme-li malé, může jich být až 270 kusů. Nezpracované těsto je lepší uchovávat v chladničce, stejně i plech, který postupně doplňujeme dodělanými koláčky. Neměly by kynout před pečením. Koláčky mají charakter cukroví, netvrdnou, ale naopak. Lepší jsou po 2-3 dnech. Vydrží až týden, pokud je dobře uschováme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječné máslové koláčky - nejen svatební

Báječné máslové koláčky - nejen…

Svatební koláčky s mandlovou drobenkou

Svatební koláčky s mandlovou drobenkou

Dügün corbasi, svatební polévka

Dügün corbasi, svatební polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vvvvvv | 20. 3. 2014 21:37

    8-) jsou kulaté nebo máte špatný obrázek?

  • petra | 28. 8. 2013 17:50

    muzu kolacky pomaslovat vajickem misto oleje a masla

  • Di | 29. 5. 2013 17:47

    Ahoj všichni, komu chutnali koláčky podle mnou vloženého receptu. Babička uschovávala pouťové koláče v hrnci (kamenina, smalt), který přikryla utěrkou a dala do chladna. Dělám to taky tak, i když v paneláku najít chladný kout není snadné. Ale pozor, musí větrat, aby nesplenivěly! :-\

  • Aurinath | 23. 5. 2013 09:24

    Skvělé koláčky, všem chutnali :)

  • veronika | 16. 3. 2013 19:19

    Dnes jsem je pekla poprvé a jsou výborné! Sice jsem omylem místo žloutku dala celé vejce, ale troška mouky navíc to spravila. Fakt jsou výborné! Nemáte radu, jak je nejlépe uchovat, aby vydržely co nejdéle dobré a čerstvé?

  • Mirka | 21. 6. 2012 17:09

    Ziji take v USA a nemam problem s klasickym drozdim ... najdes jej v kazde nemecke, ruske, nebo polske prodejne! 8-) Ale ja mam stejne radeji peceni se susenym drozdim.

  • Marketa | 17. 6. 2012 20:39

    Rohy je treba navhlcit vodou a stalcit - diky tomu se testo slepi. Pred tim, nez se daji kolacky do trouby, je treba je potrit vajickem.

  • Marketa | 17. 6. 2012 20:37

    Testo je treva dlouho hnist-klidne rukama. Pak bude pekne hladke.

  • laricon | 2. 5. 2012 03:06

    Take pobyvam v USA a prave je zadelavam. Maslo jsem nechala prijit k pokojove teplote a pomer mouky a masla je opravdu matlavy. Kdyz budete mit chvili a chut, napiste mi prosim jak jste upravila recept na nase americke pomery. Me s timto testem nejde vubec pracovat. Dekuji predem za ochotu.

  • brigaled | 17. 4. 2012 22:36

    Tak jsem to dnes take vyzkousela, jelikoz vsak pobyvam ve Spojenych Statech neslo uplne presne dodrzet recept. Klasicke drozdi v kostce tady nekoupim, takze jsem to udelala ze suseneho drozdi. Pekla jsem to na 385 F, cca 10-15 min. Testo mi prislo spise jako linecke, ocekavala jsem vice chuti drozdi, ale presto chutnaji vyborne, nedelala jsem satecky (ctverec se slepenymi rohy) ale normalne kulate male kolacky :-)

  • Katka | 10. 9. 2011 20:01

    Taky jsem je dnes vyzkoušela a paráda <3 , dělala jsem jen půl dávky, taková malá generálka před sestřenčinou svatbou :) s těstem se super dělá, i když jsem ze začátku nevěděla na jakou tloušťku vyválet těsto a jak udělat velké čtverečky, ale pak jsem to nějak uplácala a výsledek úžasný, takže doporučuji, a tím rumem s máslem fakt nešetřete dělá je to vláčnější a lepší :)

  • eva dobešová | 21. 6. 2011 21:23

    prosím o radu ,tuto sobotu se mi vdává dcera a nevím jak bych je měla uschovat ,aby do soboty byly výborný děkuji eva :-(

  • Hanka Nepeřená | 2. 12. 2009 13:16

    Tak je mám právě v troubě. S těstem se opravdu dělá dobře, ale to, co vidím v troubě není vůbec hezké. Je to celé rozlezlé, nedrží to pohromadě, praská to. Dělala jsem dvě náplně: ořechy a povidla. I ořechy, kde jsem rohy pořádně stlačila, nedrží. O povidlech ani nemluvě, to se otevřelo celé, náplň vytekla - kde je chyba? Přitom s pečením zkušenosti mám ...

  • jitka horáková | 3. 2. 2009 23:29

    Tak tyto koláčky dělávám často podle tohoto receptu a nejlepší, které jsem kdy jedla a s těstem se pracuje výborně.....doporučuji

  • J. P. | 24. 2. 2008 20:03

    Dělala jsem je před 5dny.Malé oprůměru asi 3 cm s různým mazaním.Z jedné dávky jich bylo asi 650.Vynikající, všem chutnaly.Dávám velkou jedničku

  • Anonym | 14. 12. 2007 14:29

    Pekla jsem svatební koláčky už podle několika receptů, ale tento je suverénně nejjenodušší a výsledek stojí za to!! Jo a do zabaleného koláčku dělám důlek do něj trochu povidel a teprve na to posypku, ale to už záleží na chuti!

  • Di | 10. 10. 2005 19:59

    Koláčky jsem pekla tento víkend po dlouhé době, ale podle obdobného receptu jsem je nevázala. Udělala jsem malé kuličky, do nich důlek, okraje jsem potřela tukem. Důlek jsem vyplnila náplní a ozdobila mandlí. Na plechu jsem je nemastila - ležely od sebe. Po upečení ještě teplé štětečkem potřela polevou z másla, cukru a rumu. Poleva do druhého dne zaschla, všechny chutě se spojily, práce bylo méně. který jsem vyplnila nální.

  • Di | 29. 8. 2005 00:08

    Posypka v tomto případě není - koláčky se obalují v cukru. Bohužel nemohu poradit ani ohledne stupňů - nepeču podle toho. Trouba by ale určitě měla být dobře vyhřátá, aby koláčky rychle vyskočily.

  • jožka proška | 25. 8. 2005 22:16

    a kde je posypka?

  • Anonym | 20. 7. 2005 17:39

    na kolik stupnů v el. troubě by se měli koláčky péci Děkuji Magda

  • Marie | 7. 7. 2005 13:42

    Na svatbu jsem předem zkoušela upéct koláčky podle několika různých receptů. Tento zvítězil!Těsto se rychle zpracovává a ačkoliv další postup je trochu pracnější, zvlášť když děláme koláčky titěrné, tak výsledek stojí za to. Koláčky se přímo rozplívají na jazyku:-))

  • Di | 20. 4. 2005 17:15

    To není chyba. Svatební koláčky, jak je znám já, se dělají titěrné - někdo zvládne i 1x1 cm. Já je dělám o něco větší a většinou mi zbydou i na další plech.Dělat se však mohou i mnohem větší - to jsou pak u nás ve východních Čechách pouťové nebo posvícenské koláče.

  • eva | 20. 4. 2005 16:14

    Mila Vlasta, asi je tam nejaka chyba, podla mna ich moze byt 70 ks...

  • Vlasta | 20. 4. 2005 15:20

    Prosím ? Z takého množstva surovín až 270 kusov??? Aké veľké sú tie koláčiky ? :-)

  • Sarka Bilovsky | 19. 4. 2005 16:12

    dik

  • Erika | 19. 4. 2005 12:49

    asi 2 čajové lžičky

  • Sarka Bilovsky | 19. 4. 2005 12:14

    kolik je to 2 kostky cukru na krystal?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Svatba Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kiwi řezy

Kiwi řezy

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Dresing

Dresing

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

261
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
116
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
101
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
93
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
67
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

Deppova bývalka Amber Heardová: Porodila dvojčata!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Suši s rybou a zeleninou
Suši s rybou a zeleninou
Svařák
Svařák
Svařené víno
Svařené víno
Svatební koláčky s mandlovou drobenkou
Svatební koláčky s mandlovou drobenkou
Sváteční mandlové rohlíčky
Sváteční mandlové rohlíčky
Sváteční řezy
Sváteční řezy
  • Recepty.cz
  • Svatební koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact