Vejce, cukr, vodu ušleháme do tuha. Po částech přimícháme mouku, kakao, prášek do pečiva. Vylijeme do máslem a hrubou moukou vysypané dortové formy. Vychladlý korpus můžeme rozpůlit nebo nechat celý. Kompot slijeme a višně vypeckujeme. Ze šťávy oddělíme 2 lžíce šťávy, přidáme griotku a pokapeme korpus před plněním.
2
Do 1/4 l šťávy dáme 1/2 balíčku želatiny a necháme 10 minut máčet. Když bude šťávy málo doplníme vodou do 1/4 l a bude-li víc přidáme trochu želatiny. Po 10 minutách zahříváme a mícháme, až se želatina rozpustí. NESMÍ SE VAŘIT!!! Pak přidáme višně a dle chuti cukr, 2 lžíce višňovky a špetku skořice. Necháme vystydnout. Když směs začne tuhnout rozetřeme jí na pokapaný korpus a dáme navrh šlehačku.
3
Posypeme strouhanou čokoládou nebo ozdobíme dle své fantazie.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarmila Šteflová
|7. 8. 2007 15:27
Ten název je lehce zkomolený, je počeštěný, ale určitě tam chybí po písmenu a písmeno r, tedy česky Švarcvaldský. Jiná varianta je zde pod názvem višňový šlehačkový dort, v každém případě je výborný, píkatní, doporučuji.