• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Suvlaki - řecký špíz
Napište svůj komentář k receptu

Suvlaki - řecký špíz

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Suvlaki - řecký špíz
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • skopové maso (Popř. vepřové) maso dle počtu strávníků
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno
    • citron
    • špejle
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Skopové maso (nebo tedy vepřové když není skopové) nakrájíme na kostičky, okořeníme pepřem, solí a oregánem, napícháme postupně na špejle (tak vytvoříme špízy) a osmažíme na olivovém oleji. Během smažení pokapeme citronovou šťávou.
2
Podáváme se salátem a bílým chlebem (nebo s brambory).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Řecký gyros

Řecký gyros

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmeno | 30. 11. 2011 22:36

    si nějakej chytrej

  • Patrick Schmitt | 15. 9. 2007 15:57

    Nevím, kde Řecku jste byla, ale já tam byl víckrát a všude, kam jsem se podíval skopové maso podávali. To samé mi vykládal i můj nejlepší kamarád, který tam také již párkrát byl. Proto zcela nesouhlasím s tvrzením, že se děla v Řecku Souvlaki jen kuřecího a vepřového. Řeci by se asi hodně divili, kdyby s tímto někdo vyrukoval. Řekl bych, že kuřecí a vepřove Souvlaki nabízejí spiše jen proto, že čeští a vůbec středoevropští turisté mají proti skopovému masu často výhrady. Ostatně Řekové umějí s kuřecím masem dělat fantastické věci. Možna je kuřecí Souvlaki trošku slabší, když se použijí prsa, ale je nesmysl vykládat, ze kuřecí pokrmy v Řecku za nic nestoji. Rovněž také nesouhlasím, s tím, že cibule a paprika je základem pro Souvlaki. Je to volitelné a záleží na kuchaři. Již léta se zabývám řeckou kuchyní, sháním si překlady řeckých receptů a občas si nejaký přeložím i sám. Mám taky známosti mezi Řekama, kteří žijí tady.

  • Marketa | 4. 9. 2007 14:27

    Vážení, v řecku jsem byla 4 měsíce a nikdy jsem neměla tu čest jist Souvlaki ze skopoveho masa, dělají jen kuřeci a vepřové, a jelikož v řecku si na kuřatech moc nepotrpí, tak tam nemaji ani dobré kuřeci maso, takze kureci souvlak v recku dobry neni, ale verim, že v česku bude chutnat výborne. a jinak paprika a cibule je zaklad, kdyz uz se to napichuje na tu spejli. ale ne moc. tak ze 5 malých kousku na kazdou spejli.

  • Patrick Schmitt | 25. 8. 2007 13:56

    Ostatne....nepouzivejte veprove, kdyz muzete pouzit skopove nebo treba jehneci! Sami se pripravite o kulinarsky zazitek. Je pravda, ze se skopove tezko shani...Tip pro Brnaky: Kdo muze do Makra, tak tam maji snad vsechny druhy masa! Jinak bych se podival do Tesca v Kralove Poli. Tam prodavaji jehneci, se kterym je to taky dobre.

  • Patrick Schmitt | 25. 8. 2007 13:49

    Je to jen malickost, ale podle vseho, co vim se spravne pise "Souvlaki"....ostatne recke oregano voni a chutna jinak (lepe) nez to ceske. Mam tu pytel oregana primo z recka...neda e to vubec srovnat...

  • čtvrtníček | 25. 7. 2007 11:27

    jedu do recka takze to ochutnam na korfu a pak podam recenzi

  • Marsí Mesochoridisová | 5. 3. 2007 13:09

    Lucko...je to podle regionu..stejné jako u nás zelňačka..ingredience jsou skoro stejné, ale každý ji vaří jinak..takže klidně tam můžete dát cibuli i papriku.

  • Lucie Bernhartová | 4. 3. 2007 20:35

    Souvlaki jsem mela moznost ochutnat na Korfu a muzu potvrdit, ze je vynikajici - kouzlo chuti je v kombinaci oregana a citronu. Ale pokud si dobre vzpominam, na spejli byla krome masa i cibule a paprika a maso bylo nekolik hodin marinovane ve smesi oleje, citronove stavy, oregana, soli a pepre. Ale kazdy to dela jinak, nerada bych tim nacala diskuzi podobnou te s tzaziky...:-))

  • Ivana Violová | 16. 7. 2006 16:46

    Nedokážu si představit špíz, kde není cibule... Ale vyzkouším tenhle recept a pak tu zveřejním jak nám chutnalo... :-))

  • Anonym | 1. 5. 2006 20:21

    Je to vyborne, zkuste to pripravit aspon den predem okorenene v lednici, nema chybu!

  • peter toxic | 1. 5. 2006 18:28

    toto je moje najoblubenejšie jedlo,ale nevedel som ako a z čoho sa pripravuje,takže diky za recept,idem ho vyskušať

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Olivový olej Oregáno Pepř mletý Skopové maso Špejle Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky II.

Kokosky II.

Trdelníky

Trdelníky

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Čokoládový koláč s blumami

Čokoládový koláč s blumami

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

105
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
27
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…
22
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
21
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Krásná Andrea Bezděková zmátla fanoušky: Zásnuby se Sebastianem?!

Krásná Andrea Bezděková zmátla fanoušky: Zásnuby se Sebastianem?!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Suvlaki - řecký špíz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact