• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Suvlaki - řecký špíz
Napište svůj komentář k receptu

Suvlaki - řecký špíz

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Suvlaki - řecký špíz
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • skopové maso (Popř. vepřové) maso dle počtu strávníků
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno
    • citron
    • špejle
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Skopové maso (nebo tedy vepřové když není skopové) nakrájíme na kostičky, okořeníme pepřem, solí a oregánem, napícháme postupně na špejle (tak vytvoříme špízy) a osmažíme na olivovém oleji. Během smažení pokapeme citronovou šťávou.
2
Podáváme se salátem a bílým chlebem (nebo s brambory).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Řecký gyros

Řecký gyros

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmeno | 30. 11. 2011 22:36

    si nějakej chytrej

  • Patrick Schmitt | 15. 9. 2007 15:57

    Nevím, kde Řecku jste byla, ale já tam byl víckrát a všude, kam jsem se podíval skopové maso podávali. To samé mi vykládal i můj nejlepší kamarád, který tam také již párkrát byl. Proto zcela nesouhlasím s tvrzením, že se děla v Řecku Souvlaki jen kuřecího a vepřového. Řeci by se asi hodně divili, kdyby s tímto někdo vyrukoval. Řekl bych, že kuřecí a vepřove Souvlaki nabízejí spiše jen proto, že čeští a vůbec středoevropští turisté mají proti skopovému masu často výhrady. Ostatně Řekové umějí s kuřecím masem dělat fantastické věci. Možna je kuřecí Souvlaki trošku slabší, když se použijí prsa, ale je nesmysl vykládat, ze kuřecí pokrmy v Řecku za nic nestoji. Rovněž také nesouhlasím, s tím, že cibule a paprika je základem pro Souvlaki. Je to volitelné a záleží na kuchaři. Již léta se zabývám řeckou kuchyní, sháním si překlady řeckých receptů a občas si nejaký přeložím i sám. Mám taky známosti mezi Řekama, kteří žijí tady.

  • Marketa | 4. 9. 2007 14:27

    Vážení, v řecku jsem byla 4 měsíce a nikdy jsem neměla tu čest jist Souvlaki ze skopoveho masa, dělají jen kuřeci a vepřové, a jelikož v řecku si na kuřatech moc nepotrpí, tak tam nemaji ani dobré kuřeci maso, takze kureci souvlak v recku dobry neni, ale verim, že v česku bude chutnat výborne. a jinak paprika a cibule je zaklad, kdyz uz se to napichuje na tu spejli. ale ne moc. tak ze 5 malých kousku na kazdou spejli.

  • Patrick Schmitt | 25. 8. 2007 13:56

    Ostatne....nepouzivejte veprove, kdyz muzete pouzit skopove nebo treba jehneci! Sami se pripravite o kulinarsky zazitek. Je pravda, ze se skopove tezko shani...Tip pro Brnaky: Kdo muze do Makra, tak tam maji snad vsechny druhy masa! Jinak bych se podival do Tesca v Kralove Poli. Tam prodavaji jehneci, se kterym je to taky dobre.

  • Patrick Schmitt | 25. 8. 2007 13:49

    Je to jen malickost, ale podle vseho, co vim se spravne pise "Souvlaki"....ostatne recke oregano voni a chutna jinak (lepe) nez to ceske. Mam tu pytel oregana primo z recka...neda e to vubec srovnat...

  • čtvrtníček | 25. 7. 2007 11:27

    jedu do recka takze to ochutnam na korfu a pak podam recenzi

  • Marsí Mesochoridisová | 5. 3. 2007 13:09

    Lucko...je to podle regionu..stejné jako u nás zelňačka..ingredience jsou skoro stejné, ale každý ji vaří jinak..takže klidně tam můžete dát cibuli i papriku.

  • Lucie Bernhartová | 4. 3. 2007 20:35

    Souvlaki jsem mela moznost ochutnat na Korfu a muzu potvrdit, ze je vynikajici - kouzlo chuti je v kombinaci oregana a citronu. Ale pokud si dobre vzpominam, na spejli byla krome masa i cibule a paprika a maso bylo nekolik hodin marinovane ve smesi oleje, citronove stavy, oregana, soli a pepre. Ale kazdy to dela jinak, nerada bych tim nacala diskuzi podobnou te s tzaziky...:-))

  • Ivana Violová | 16. 7. 2006 16:46

    Nedokážu si představit špíz, kde není cibule... Ale vyzkouším tenhle recept a pak tu zveřejním jak nám chutnalo... :-))

  • Anonym | 1. 5. 2006 20:21

    Je to vyborne, zkuste to pripravit aspon den predem okorenene v lednici, nema chybu!

  • peter toxic | 1. 5. 2006 18:28

    toto je moje najoblubenejšie jedlo,ale nevedel som ako a z čoho sa pripravuje,takže diky za recept,idem ho vyskušať

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Olivový olej Oregáno Pepř mletý Skopové maso Špejle Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Domácí paštika II.

Domácí paštika II.

Banánové placičky

Banánové placičky

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

82
Dýňová tortila
Dýňová tortila
78
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
78
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
75
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
65
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jašków alias „oblíbený hajzl“ Mára z Ordinace: Baví mě být zlej

Jašków alias „oblíbený hajzl“ Mára z Ordinace: Baví mě být zlej

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

  • Recepty.cz
  • Suvlaki - řecký špíz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact