• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Suvlaki - řecký špíz
Napište svůj komentář k receptu

Suvlaki - řecký špíz

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Suvlaki - řecký špíz
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • skopové maso (Popř. vepřové) maso dle počtu strávníků
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno
    • citron
    • špejle
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Skopové maso (nebo tedy vepřové když není skopové) nakrájíme na kostičky, okořeníme pepřem, solí a oregánem, napícháme postupně na špejle (tak vytvoříme špízy) a osmažíme na olivovém oleji. Během smažení pokapeme citronovou šťávou.
2
Podáváme se salátem a bílým chlebem (nebo s brambory).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Řecký gyros

Řecký gyros

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmeno | 30. 11. 2011 22:36

    si nějakej chytrej

  • Patrick Schmitt | 15. 9. 2007 15:57

    Nevím, kde Řecku jste byla, ale já tam byl víckrát a všude, kam jsem se podíval skopové maso podávali. To samé mi vykládal i můj nejlepší kamarád, který tam také již párkrát byl. Proto zcela nesouhlasím s tvrzením, že se děla v Řecku Souvlaki jen kuřecího a vepřového. Řeci by se asi hodně divili, kdyby s tímto někdo vyrukoval. Řekl bych, že kuřecí a vepřove Souvlaki nabízejí spiše jen proto, že čeští a vůbec středoevropští turisté mají proti skopovému masu často výhrady. Ostatně Řekové umějí s kuřecím masem dělat fantastické věci. Možna je kuřecí Souvlaki trošku slabší, když se použijí prsa, ale je nesmysl vykládat, ze kuřecí pokrmy v Řecku za nic nestoji. Rovněž také nesouhlasím, s tím, že cibule a paprika je základem pro Souvlaki. Je to volitelné a záleží na kuchaři. Již léta se zabývám řeckou kuchyní, sháním si překlady řeckých receptů a občas si nejaký přeložím i sám. Mám taky známosti mezi Řekama, kteří žijí tady.

  • Marketa | 4. 9. 2007 14:27

    Vážení, v řecku jsem byla 4 měsíce a nikdy jsem neměla tu čest jist Souvlaki ze skopoveho masa, dělají jen kuřeci a vepřové, a jelikož v řecku si na kuřatech moc nepotrpí, tak tam nemaji ani dobré kuřeci maso, takze kureci souvlak v recku dobry neni, ale verim, že v česku bude chutnat výborne. a jinak paprika a cibule je zaklad, kdyz uz se to napichuje na tu spejli. ale ne moc. tak ze 5 malých kousku na kazdou spejli.

  • Patrick Schmitt | 25. 8. 2007 13:56

    Ostatne....nepouzivejte veprove, kdyz muzete pouzit skopove nebo treba jehneci! Sami se pripravite o kulinarsky zazitek. Je pravda, ze se skopove tezko shani...Tip pro Brnaky: Kdo muze do Makra, tak tam maji snad vsechny druhy masa! Jinak bych se podival do Tesca v Kralove Poli. Tam prodavaji jehneci, se kterym je to taky dobre.

  • Patrick Schmitt | 25. 8. 2007 13:49

    Je to jen malickost, ale podle vseho, co vim se spravne pise "Souvlaki"....ostatne recke oregano voni a chutna jinak (lepe) nez to ceske. Mam tu pytel oregana primo z recka...neda e to vubec srovnat...

  • čtvrtníček | 25. 7. 2007 11:27

    jedu do recka takze to ochutnam na korfu a pak podam recenzi

  • Marsí Mesochoridisová | 5. 3. 2007 13:09

    Lucko...je to podle regionu..stejné jako u nás zelňačka..ingredience jsou skoro stejné, ale každý ji vaří jinak..takže klidně tam můžete dát cibuli i papriku.

  • Lucie Bernhartová | 4. 3. 2007 20:35

    Souvlaki jsem mela moznost ochutnat na Korfu a muzu potvrdit, ze je vynikajici - kouzlo chuti je v kombinaci oregana a citronu. Ale pokud si dobre vzpominam, na spejli byla krome masa i cibule a paprika a maso bylo nekolik hodin marinovane ve smesi oleje, citronove stavy, oregana, soli a pepre. Ale kazdy to dela jinak, nerada bych tim nacala diskuzi podobnou te s tzaziky...:-))

  • Ivana Violová | 16. 7. 2006 16:46

    Nedokážu si představit špíz, kde není cibule... Ale vyzkouším tenhle recept a pak tu zveřejním jak nám chutnalo... :-))

  • Anonym | 1. 5. 2006 20:21

    Je to vyborne, zkuste to pripravit aspon den predem okorenene v lednici, nema chybu!

  • peter toxic | 1. 5. 2006 18:28

    toto je moje najoblubenejšie jedlo,ale nevedel som ako a z čoho sa pripravuje,takže diky za recept,idem ho vyskušať

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Řecko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Olivový olej Oregáno Pepř mletý Skopové maso Špejle Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Mleté hovězí po anglicku

Mleté hovězí po anglicku

Pikantní špagety s kuřecím masem, slaninou a česnekem

Pikantní špagety s kuřecím masem,…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
12
Drobenkový štrúdl
Drobenkový štrúdl
12
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
11
Česneková pomazánka - Ježek
Česneková pomazánka -…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na úterý 7. 10. 2025: Koho čeká zklamání v lásce a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

Potlučený kuchař Jiří Babica (64): Zmlátili ho na derby! Dvakrát...

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Suvlaki - řecký špíz
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact