• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šusky (opečené škubánky)
Napište svůj komentář k receptu

Šusky (opečené škubánky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šusky (opečené škubánky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • sůl
    • olej
    • sýr
    • šunka

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček (nerozprašujeme ji po povrchu, ale spíše kupíme na prostředek). Takto vaříme pod pokličkou do změknutí brambor (záleží na druhu, většinou +/- 15 až 20 minut).
2
Poté zcedíme a řádně do hladka rozšťoucháme. Vznikla nám hmota, ze které tvoříme placičky, do kterých obalujeme plátek tvrdého sýra a šunku (možno buď pouze jedno nebo druhé, nebo i bez ničeho).
3
Smažíme na oleji z obou stran, dokud nevytvoří krustu. Navrch můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a polít kečupem.
4
Je to rychlá večeře, která se dá různě upravovat (náplně, posypy...). Pokud nechcete smažené "šusky", můžete "hmotu" - tedy škubánky jednoduše posypat mákem/tvarohem/opraženou strouhankou s cukrem/medem a polít rozehřátým mlékem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opečené škubánky s mákem

Opečené škubánky s mákem

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené artyčoky s krutony

Opečené artyčoky s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martel | 21. 2. 2016 15:45

    Super, u nás se to dělalo ještě s česnekem.

  • ashlesha | 7. 2. 2014 20:11

    Recept super, jen ten kečup bych tam nikdy nedala, ten to vše naprosto degraduje

  • stanisv | 26. 4. 2013 12:05

    Přesně tak, taky mě je babča dělávala. Super. Zajímavý, dnes už to málokdo umí - no, spíš to není "in". Takže vím, co budu baštit o víkendu.

  • irena | 3. 2. 2013 09:08

    :-P :-D <:-) :-P :-D :-\ 8-)

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 20:56

    <3 Lahodná nostalgie. Při pohledu na obrázek mám na jazyku jejich chuť. My je baštili jen tak samotné se zákysem a i dnes, když si na to vzpomenu se mi zbíhají sliny. :-\ Budu muset někdy udělat. :-* Děkuji za super nápad. Zkusím do nich dát šunku a ementál. Snad ty moje maso žrouty potěším.

  • salmov1 | 1. 11. 2012 10:41

    Já dělám škubánky podle babi a mamčí... brambory po uvaření nesliju úplně, trochu vody nechám. Pak zasypu moukou (dávám hrubou od oka), příklopím aby se mouka propařila (nechat na teple) a tak po 10 minutách štouchám...a smažím na sádle... jen škoda, že je doma nemusí

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 14:50

    Já toto nemusím, ale muž a dcera se po tom mohou utlouci :-)

  • Denisa Prokopová | 10. 11. 2009 16:58

    Udělala jsem je podle receptu.Není v něm uvedeno jestli se má mouka vyhodit od brambor nebo rozštouchat v bramborech.Ale ja ji tam nechala rozštouchala a protože mi těsto přišlo dost suché tak jsem jeste vmíchala drobet mléka,ale jen maloučko.Výsledkem je můj nacpaný břich a mastnota až za ušima;)

  • Sylva P. | 14. 1. 2009 07:57

    Jo, jo škubánky s mákem tak to je taky vzpomínka na moje prázdniny u babičky. Nyní dělám dětem.

  • Jarka O. | 26. 12. 2008 17:44

    Jojo, opékané škubánky - lahodná vzpomínka na dětství a mládí. My jsme si je dávali neplněné, s kysaným zelím, opékali jsme na sádle (nejlépe husím), mňam, mňam:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Polohrubá mouka Sůl Šunka Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené kuře

Smažené kuře

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Treska v krustě

Treska v krustě

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

123
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
120
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
80
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
76
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
69
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Koťák prohrál drsnou sázku a má Mikýřem navždy poznamenaný zadek!

Koťák prohrál drsnou sázku a má Mikýřem navždy poznamenaný zadek!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Šunkové závitky s olivovou pěnou
Šunkové závitky s olivovou pěnou
Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Šunkovo-sýrové karbanátky
Šunkovo-sýrové karbanátky
Švédský koláč
Švédský koláč
Švei-ču-žou
Švei-ču-žou
Švejkův salát domácí
Švejkův salát domácí
  • Recepty.cz
  • Šusky (opečené škubánky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact