• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Šusky (opečené škubánky)
Napište svůj komentář k receptu

Šusky (opečené škubánky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šusky (opečené škubánky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • sůl
    • olej
    • sýr
    • šunka

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané brambory rozřežeme na osminy a v osolené vodě přivedeme k varu. Když se voda vaří, přisypeme mouku tak, aby vytvořila na hladině kopeček (nerozprašujeme ji po povrchu, ale spíše kupíme na prostředek). Takto vaříme pod pokličkou do změknutí brambor (záleží na druhu, většinou +/- 15 až 20 minut).
2
Poté zcedíme a řádně do hladka rozšťoucháme. Vznikla nám hmota, ze které tvoříme placičky, do kterých obalujeme plátek tvrdého sýra a šunku (možno buď pouze jedno nebo druhé, nebo i bez ničeho).
3
Smažíme na oleji z obou stran, dokud nevytvoří krustu. Navrch můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a polít kečupem.
4
Je to rychlá večeře, která se dá různě upravovat (náplně, posypy...). Pokud nechcete smažené "šusky", můžete "hmotu" - tedy škubánky jednoduše posypat mákem/tvarohem/opraženou strouhankou s cukrem/medem a polít rozehřátým mlékem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Opečené škubánky s mákem

Opečené škubánky s mákem

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené artyčoky s krutony

Opečené artyčoky s krutony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martel | 21. 2. 2016 15:45

    Super, u nás se to dělalo ještě s česnekem.

  • ashlesha | 7. 2. 2014 20:11

    Recept super, jen ten kečup bych tam nikdy nedala, ten to vše naprosto degraduje

  • stanisv | 26. 4. 2013 12:05

    Přesně tak, taky mě je babča dělávala. Super. Zajímavý, dnes už to málokdo umí - no, spíš to není "in". Takže vím, co budu baštit o víkendu.

  • irena | 3. 2. 2013 09:08

    :-P :-D <:-) :-P :-D :-\ 8-)

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 20:56

    <3 Lahodná nostalgie. Při pohledu na obrázek mám na jazyku jejich chuť. My je baštili jen tak samotné se zákysem a i dnes, když si na to vzpomenu se mi zbíhají sliny. :-\ Budu muset někdy udělat. :-* Děkuji za super nápad. Zkusím do nich dát šunku a ementál. Snad ty moje maso žrouty potěším.

  • salmov1 | 1. 11. 2012 10:41

    Já dělám škubánky podle babi a mamčí... brambory po uvaření nesliju úplně, trochu vody nechám. Pak zasypu moukou (dávám hrubou od oka), příklopím aby se mouka propařila (nechat na teple) a tak po 10 minutách štouchám...a smažím na sádle... jen škoda, že je doma nemusí

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 2. 2011 14:50

    Já toto nemusím, ale muž a dcera se po tom mohou utlouci :-)

  • Denisa Prokopová | 10. 11. 2009 16:58

    Udělala jsem je podle receptu.Není v něm uvedeno jestli se má mouka vyhodit od brambor nebo rozštouchat v bramborech.Ale ja ji tam nechala rozštouchala a protože mi těsto přišlo dost suché tak jsem jeste vmíchala drobet mléka,ale jen maloučko.Výsledkem je můj nacpaný břich a mastnota až za ušima;)

  • Sylva P. | 14. 1. 2009 07:57

    Jo, jo škubánky s mákem tak to je taky vzpomínka na moje prázdniny u babičky. Nyní dělám dětem.

  • Jarka O. | 26. 12. 2008 17:44

    Jojo, opékané škubánky - lahodná vzpomínka na dětství a mládí. My jsme si je dávali neplněné, s kysaným zelím, opékali jsme na sádle (nejlépe husím), mňam, mňam:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Polohrubá mouka Sůl Šunka Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Kořeněné pečené kuře s pečenými bramborami

Kořeněné pečené kuře s pečenými…

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

120
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
35
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
24
Klasické lečo
Klasické lečo
24
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Šunkové závitky s olivovou pěnou
Šunkové závitky s olivovou pěnou
Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Šunkové závitky s vaječnou pěnou
Šunkovo-sýrové karbanátky
Šunkovo-sýrové karbanátky
Švédský koláč
Švédský koláč
Švei-ču-žou
Švei-ču-žou
Švejkův salát domácí
Švejkův salát domácí
  • Recepty.cz
  • Šusky (opečené škubánky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact