• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Sushi
Napište svůj komentář k receptu

Sushi

autor: xverax
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sushi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g sushi rýže
    • 2
      lžíce ocet (ocet na sushi)
    • 4
      plátek nori
    • avokádo (dle chuti)
    • losos (dle chuti)
    • tuňák (dle chuti)
    • okurka (dle chuti)
    • pasta wasabi

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená.
2
Rýži necháme zchladnout.
3
Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně zálivku.
4
Bambusovou podložku obalíme strečovou potravinářskou fólií.
5
Řasy Nori si přeřízneme napůl.a položíme lesklou stranou dolů na podložku.
6
Na celou řasu dáme rýži (necháme si cca 1-2cm od okraje, aby se nám dobře balila), na proužky nakrájené a oloupané avokádo, proužky lososa, wasabi dle chuti. (Můžeme dát např. i okurek, krabí tyčinky atd...dle chuti)
7
Opatrně zabalíme do roliček a pevně stiskneme.
8
Sushi krájíme ostrým mokrým nožem.
9
Přeji dobrou chuť :)
10
PS: Se sushim opatrně je velmi návykové! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Hybridní sushi

Hybridní sushi

Sushi s lososem

Sushi s lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kykiryki | 18. 3. 2013 08:16

    Stačí ho rozpůlit, vydělat pecku, oloupat a nakrájet na měsíčky - pak už s ním pracujeme třeba jako s lososem nebo okurkou. Aby mi avokádo nezhnědlo, namočím ještě ruce do rýžového octa a lehce projedu každý plátek.

  • lucinka | 31. 1. 2013 23:02

    Mohu se zeptat jak se pracuje v tím avokadem????? Děkuji... :-) ;-)

  • xverax | 20. 7. 2012 08:31

    1) jsem nepsala, ze se ma ryze rozvarit, ale je lepsi TROCHU rozvarena, nez tvrda. To je pro ty, co tu ryzi vari poprve, pak uz to vychytaji tak, aby byla akorat 2) jak sem se informovala od jednoho sushi kuchare, i na netu, je vcelku jedno, kdy se tam ocet leje, jsou na to ruzne nazory 3) ano ryze se chladi- asi hodinu, to jako stojite hodinu a drzite vejir nad ryzi? Myslim, ze bohate staci sem tam opatrne promichat ;)

  • Anon | 1. 1. 2012 20:30

    Úplně špatně... 1) Rýže se rozhodně nesmí rozvařit. Výsledkem mají být jednotlivá neporušená zrnka slepená k sobě, nikoli rýžová kaše. 2) Ocet se zásadně vmíchává do horké rýže (protože horká rýže ho snáze nasává a udrží víc chuti). 3) Po přidání octa do rýže je jí třeba chladit (vějířem nebo větrákem) a velmi opatrně sem tam promíchat (aby se lépe chladila a aby se do ní dostal vzduch).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sushi Rýže Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Pokrmy Z rýže Rybí Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Losos Nori Ocet Okurka Pasta wasabi Sushi rýže Tuňák
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Hnětynky

Hnětynky

Mramorová bábovka vláčná

Mramorová bábovka vláčná

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

382
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
66
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
48
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Bramborové knedlíky
Bramborové knedlíky
28
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…

Zajímavé články

Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují levnější i zdravější alternativy
Čím nahradit při pečení drahé máslo? Existují…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Flíska i rozepnutá saka: Která módní pekla by se neměla opakovat na státních vyznamenáních?

Ženy.cz Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Halloween na Netflixu: Tipy na strašidelnou zábavu pro všechny

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

Denní horoskop na úterý 29. 10. 2024: Komu dnes nebude do smíchu a kdo zažije nejkrásnější den?

  • Recepty.cz
  • Sushi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact