• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sushi
Napište svůj komentář k receptu

Sushi

autor: xverax
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sushi
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g sushi rýže
    • 2
      lžíce ocet (ocet na sushi)
    • 4
      plátek nori
    • avokádo (dle chuti)
    • losos (dle chuti)
    • tuňák (dle chuti)
    • okurka (dle chuti)
    • pasta wasabi

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve si uvaříme rýži. Klidně ji nechat trochu rozvařit, než aby byla nedovařená.
2
Rýži necháme zchladnout.
3
Až je rýže vlažná vmícháme do ní opatrně zálivku.
4
Bambusovou podložku obalíme strečovou potravinářskou fólií.
5
Řasy Nori si přeřízneme napůl.a položíme lesklou stranou dolů na podložku.
6
Na celou řasu dáme rýži (necháme si cca 1-2cm od okraje, aby se nám dobře balila), na proužky nakrájené a oloupané avokádo, proužky lososa, wasabi dle chuti. (Můžeme dát např. i okurek, krabí tyčinky atd...dle chuti)
7
Opatrně zabalíme do roliček a pevně stiskneme.
8
Sushi krájíme ostrým mokrým nožem.
9
Přeji dobrou chuť :)
10
PS: Se sushim opatrně je velmi návykové! :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Sushi cupcakes (Candy sushi)

Hybridní sushi

Hybridní sushi

Sushi s lososem

Sushi s lososem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kykiryki | 18. 3. 2013 08:16

    Stačí ho rozpůlit, vydělat pecku, oloupat a nakrájet na měsíčky - pak už s ním pracujeme třeba jako s lososem nebo okurkou. Aby mi avokádo nezhnědlo, namočím ještě ruce do rýžového octa a lehce projedu každý plátek.

  • lucinka | 31. 1. 2013 23:02

    Mohu se zeptat jak se pracuje v tím avokadem????? Děkuji... :-) ;-)

  • xverax | 20. 7. 2012 08:31

    1) jsem nepsala, ze se ma ryze rozvarit, ale je lepsi TROCHU rozvarena, nez tvrda. To je pro ty, co tu ryzi vari poprve, pak uz to vychytaji tak, aby byla akorat 2) jak sem se informovala od jednoho sushi kuchare, i na netu, je vcelku jedno, kdy se tam ocet leje, jsou na to ruzne nazory 3) ano ryze se chladi- asi hodinu, to jako stojite hodinu a drzite vejir nad ryzi? Myslim, ze bohate staci sem tam opatrne promichat ;)

  • Anon | 1. 1. 2012 20:30

    Úplně špatně... 1) Rýže se rozhodně nesmí rozvařit. Výsledkem mají být jednotlivá neporušená zrnka slepená k sobě, nikoli rýžová kaše. 2) Ocet se zásadně vmíchává do horké rýže (protože horká rýže ho snáze nasává a udrží víc chuti). 3) Po přidání octa do rýže je jí třeba chladit (vějířem nebo větrákem) a velmi opatrně sem tam promíchat (aby se lépe chladila a aby se do ní dostal vzduch).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sushi Rýže Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Pokrmy Z rýže Rybí Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Japonsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Avokádo Losos Nori Ocet Okurka Pasta wasabi Sushi rýže Tuňák
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Salát se sýrem feta

Salát se sýrem feta

Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře

Kuřecí na houbách pro začínající…

Kokosové vánoční cukroví

Kokosové vánoční cukroví

Domácí gyros

Domácí gyros

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

44
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle…
43
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
43
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová…
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

  • Recepty.cz
  • Sushi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact