Tvaroh vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny, pak za stálého šlehání přidejte postupně lehce rozpuštěné máslo, želatinový ztužovač s 1 lžící rumu a společně vyšlehejte na hladký krém. Nakonec ochuťte lehce rozmačkanými malinami a citrónovou šťávou.
Na alobal naskládejte 6 tmavých sušenek (kratšími stranami vedle sebe), které potřete rumem a pomažte slabou vrstvou krému. Do druhé vrstvy naskládejte světlé sušenky, které opět potřete silnější vrstvou krému. Banány oloupejte, konce odkrojte a rozložte na sušenky s krémem, následně naneste další krém, tentokrát do tvaru střechy.
Na něj přiložte z obou stran vrstvu světlých sušenek a promažte slabou vrstvu krému, pak přitiskněte vrstvu tmavých sušenek, které mírně potřete rumem. Střechu zabalte do alobalu a uložte do chladničky ztuhnout, nejlépe přes noc.
4
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni za stálého míchání, když je rozpuštěná, sundejte ji z vodní lázně, vmíchejte máslo a smetanu. Střechu po ztuhnutí rozbalte z alobalu a polijte čokoládou, nožem čokoládovou polevu rozetřete a střechu přendejte na pečicí papír, nechte ztuhnout. Poté ji z papíru odlepte, přendejte na prkýnko a nakrájejte na porce.