• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sušenková střecha s malinami
Napište svůj komentář k receptu

Sušenková střecha s malinami

autor: Jirkaoffc
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sušenková střecha s malinami
Sušenková střecha s malinami
Sušenková střecha s malinami
Sušenková střecha s malinami
Sušenková střecha s malinami
Sušenková střecha s malinami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Domácí krtkův dort připravíte levou zadní i bez krabice!

Suroviny

12 porce
    • 500
      g měkký tvaroh tučný
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo
    • 2
      lžička želatinový ztužovač na nepečené dorty
    • 3
      lžíce tuzemák
    • 100
      g maliny
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      balíček sušenky be-be - tmavé, cca 130 g
    • 1
      balíček sušenky be-be - světlé, cca 130 g
    • 3
      ks banány
  • Na polevu:
    • 150
      g čokoláda
    • 30
      g máslo
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání 30%

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh vyšlehejte s moučkovým cukrem do pěny, pak za stálého šlehání přidejte postupně lehce rozpuštěné máslo, želatinový ztužovač s 1 lžící rumu a společně vyšlehejte na hladký krém. Nakonec ochuťte lehce rozmačkanými malinami a citrónovou šťávou.

RADA: Máslo bez lednice

2
Na alobal naskládejte 6 tmavých sušenek (kratšími stranami vedle sebe), které potřete rumem a pomažte slabou vrstvou krému. Do druhé vrstvy naskládejte světlé sušenky, které opět potřete silnější vrstvou krému. Banány oloupejte, konce odkrojte a rozložte na sušenky s krémem, následně naneste další krém, tentokrát do tvaru střechy.

RADA: Banánová střecha z BEBE sušenek

3
Na něj přiložte z obou stran vrstvu světlých sušenek a promažte slabou vrstvu krému, pak přitiskněte vrstvu tmavých sušenek, které mírně potřete rumem. Střechu zabalte do alobalu a uložte do chladničky ztuhnout, nejlépe přes noc.
4
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni za stálého míchání, když je rozpuštěná, sundejte ji z vodní lázně, vmíchejte máslo a smetanu. Střechu po ztuhnutí rozbalte z alobalu a polijte čokoládou, nožem čokoládovou polevu rozetřete a střechu přendejte na pečicí papír, nechte ztuhnout. Poté ji z papíru odlepte, přendejte na prkýnko a nakrájejte na porce.

RADA: Poleva patří do chladna

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánový dort s čokoládovou pěnou

Banánový dort s čokoládovou pěnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Čokoláda Maliny Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sušenky BE-BE tuzemák Želatinový ztužovač
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závitky v rýžovém papíru

Závitky v rýžovém papíru

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Krůtí kostky se žampiony

Krůtí kostky se žampiony

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

63
Klasické lečo
Klasické lečo
35
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
20
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
18
Buřty na pivu
Buřty na pivu
17
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Sušená vepřová panenka
Sušená vepřová panenka
Sušené maso
Sušené maso
Sušené meruňky, broskve, švestky!
Sušené meruňky, broskve, švestky!
Sušenkový cheesecake
Sušenkový cheesecake
Sušenky
Sušenky
Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’
Sušenky ‘Chocolate Chip Cookies’
  • Recepty.cz
  • Sušenková střecha s malinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact