• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sušení zeleniny v sušičce
Napište svůj komentář k receptu

Sušení zeleniny v sušičce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sušení zeleniny v sušičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Zelenina vhodná k sušení:
    • lusky veškeré
    • červená řepa
    • brokolice
    • mrkev
    • květák
    • celer nať i kořen
    • petržel
    • kukuřice
    • česnek
    • cibule
    • hrášek
    • paprika
    • brambory
    • rajčata
    • cuketa

Postup přípravy receptu

1
Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.
2
Rajčata je dobré oloupat.
3
Zelenina se krájí obyčejně na 1 cm síly.
4
Doba sušení se pohybuje od 6 do 14 hodin, podle druhu zeleniny.
5
Povaření nad párou by mělo být asi 5 minut nebo tak, aby zelenina byla průhledná. Když není dostatečně povařená v páře, zčerná při sušení nebo později při skladování!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Teplý salát z kořenové zeleniny

Teplý salát z kořenové zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk | 14. 9. 2014 16:06

    Sušit na první. chvílemi na druhý stupeň, jenom asi 24 hodin, děláme si to několik let, ale teď už se to nevyplatí. Ne v troubě, ale v sušičce. A obracet! :-)

  • zdeněk | 14. 9. 2014 16:03

    byly přesušené. Sušit na nejnížší stupeň, hlídat a nesušit do sucha. :-)

  • marie | 11. 1. 2014 18:39

    prosím pěkně sušil někdo červenou řepu?Povařila jsem řepu,nakrájela a sušila v troubě,pomalu. Myslím,že se na musí jináč-prosím o radu marie

  • 8vero | 18. 8. 2011 19:41

    neustále slyším o sušených rajčatech, sušičku mám, rajčata tíž, ale jak?

  • kgas gweaq | 3. 2. 2008 15:42

    eeeeeej jako dííky potřebovala sem něco takovýhoto do pestitelek aspon sem s e stym nemusela psaát sama a jensem to ytiskla dííkeš:-)

  • Jana Han | 5. 11. 2005 23:33

    Jeste jeden typ, ktery jsem zapomela uvest a je docela dulezity. Pokud susite bylinky, predevsim petrzelovou, celerovou nat nebo pazitku, je dobre ji sparit varici vodou. Staci 3 vteriny, ne dele. Osusit v uterce a pak naskladat do susicky, Po ususeni si zachova krasne zelenou barvu, jako prave utrzena a ne tu zasedohnedlou. Ten trosek varici vody po spareni pouziji do polevky - krasne voni.

  • Kristyna Dvořáková | 5. 11. 2005 15:49

    Šípky sušíme zhruba 8 hodin. Nebo prostě přes noc. Když jsou hotové a vychladnou, tak jsou tvrdé.

  • Jana Han | 4. 11. 2005 18:46

    Tady je jeden typ na vyuziti susene zeleniny, ktery je vyborny pro ty, kteri hodne kempuji. Predem si pripravim do pytliku zeleninu, susene brambory, sul a dalsi koreni, bilinky, pripadne ryzi nebo nudlicky, nekdy kostku masoxu a to na tolik porci, kolik jich budu potrebovat. Napisi nazev polevky a pak uz jen pridat vodu a trochu povarit. Zbyva mne vice casu na zabavu. Toto jsem delavala take pro moje holky, kdyz byly na studiich, libovaly si, nemusely cistit zeleninu ani skrabat brambory, mely rychle polevky a prilohy jako ty kupovane v pytliku, ale lepsi - domaci. Pridala jsem tam i kousky nasuseneho masa. Napr. gulas ze suseneho masa je vyborny, jako z cerstveho.Pokud se tyka sipku, ty nemam k dispozici, ale domnivam se, ze doba suseni bude velice kratka, chce to jen poprve hlidat.Lipovy kvet je hotovy okolo 3 hodin. Veskera susena zelenina, pokud ji nechate namocenou nejakou chvili ve vode se opet rehydruje a muzete ji pouzit temer jako cerstvou. S vyjimnou rajcat.

  • Lenka Chourová | 4. 11. 2005 09:04

    Tento příspěvek mi velice přišel vhod. Právě jsem dostala dárkem sušičku. Mám na zahradě ještě pórek a celer. Se sušičkou nemám prozatím žádné zkušenosti. Podle příspěvku předpokládám, že je vhodné nad párou povařit tužší druhy zeleniny. Pórek by se tedy nemusel? Také bych chtěla nasušit naťovou petržel, celer a mám ještě dost paprik ve skleníku - tak uvidíme. Zajímalo by mě, zda má někdo zkušenost se sušením šípků. Také by mě zajímalo, jak používáte třeba sušenou červenou řepu. Nejspíš do polévek, že.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Celer Červená řepa Česnek Cibule Cuketa Hrášek Kukuřice Květák Lusky Mrkev Paprika Petržel Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Jahodové lívanečky II.

Jahodové lívanečky II.

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

78
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
70
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
51
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
44
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
39
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

Sestra Krainové v dovolenkovém ráji: Po bodnutí komára skončila ve špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Sušení zeleniny v sušičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact