• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sušení zeleniny v sušičce
Napište svůj komentář k receptu

Sušení zeleniny v sušičce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sušení zeleniny v sušičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Zelenina vhodná k sušení:
    • lusky veškeré
    • červená řepa
    • brokolice
    • mrkev
    • květák
    • celer nať i kořen
    • petržel
    • kukuřice
    • česnek
    • cibule
    • hrášek
    • paprika
    • brambory
    • rajčata
    • cuketa

Postup přípravy receptu

1
Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.
2
Rajčata je dobré oloupat.
3
Zelenina se krájí obyčejně na 1 cm síly.
4
Doba sušení se pohybuje od 6 do 14 hodin, podle druhu zeleniny.
5
Povaření nad párou by mělo být asi 5 minut nebo tak, aby zelenina byla průhledná. Když není dostatečně povařená v páře, zčerná při sušení nebo později při skladování!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Teplý salát z kořenové zeleniny

Teplý salát z kořenové zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk | 14. 9. 2014 16:06

    Sušit na první. chvílemi na druhý stupeň, jenom asi 24 hodin, děláme si to několik let, ale teď už se to nevyplatí. Ne v troubě, ale v sušičce. A obracet! :-)

  • zdeněk | 14. 9. 2014 16:03

    byly přesušené. Sušit na nejnížší stupeň, hlídat a nesušit do sucha. :-)

  • marie | 11. 1. 2014 18:39

    prosím pěkně sušil někdo červenou řepu?Povařila jsem řepu,nakrájela a sušila v troubě,pomalu. Myslím,že se na musí jináč-prosím o radu marie

  • 8vero | 18. 8. 2011 19:41

    neustále slyším o sušených rajčatech, sušičku mám, rajčata tíž, ale jak?

  • kgas gweaq | 3. 2. 2008 15:42

    eeeeeej jako dííky potřebovala sem něco takovýhoto do pestitelek aspon sem s e stym nemusela psaát sama a jensem to ytiskla dííkeš:-)

  • Jana Han | 5. 11. 2005 23:33

    Jeste jeden typ, ktery jsem zapomela uvest a je docela dulezity. Pokud susite bylinky, predevsim petrzelovou, celerovou nat nebo pazitku, je dobre ji sparit varici vodou. Staci 3 vteriny, ne dele. Osusit v uterce a pak naskladat do susicky, Po ususeni si zachova krasne zelenou barvu, jako prave utrzena a ne tu zasedohnedlou. Ten trosek varici vody po spareni pouziji do polevky - krasne voni.

  • Kristyna Dvořáková | 5. 11. 2005 15:49

    Šípky sušíme zhruba 8 hodin. Nebo prostě přes noc. Když jsou hotové a vychladnou, tak jsou tvrdé.

  • Jana Han | 4. 11. 2005 18:46

    Tady je jeden typ na vyuziti susene zeleniny, ktery je vyborny pro ty, kteri hodne kempuji. Predem si pripravim do pytliku zeleninu, susene brambory, sul a dalsi koreni, bilinky, pripadne ryzi nebo nudlicky, nekdy kostku masoxu a to na tolik porci, kolik jich budu potrebovat. Napisi nazev polevky a pak uz jen pridat vodu a trochu povarit. Zbyva mne vice casu na zabavu. Toto jsem delavala take pro moje holky, kdyz byly na studiich, libovaly si, nemusely cistit zeleninu ani skrabat brambory, mely rychle polevky a prilohy jako ty kupovane v pytliku, ale lepsi - domaci. Pridala jsem tam i kousky nasuseneho masa. Napr. gulas ze suseneho masa je vyborny, jako z cerstveho.Pokud se tyka sipku, ty nemam k dispozici, ale domnivam se, ze doba suseni bude velice kratka, chce to jen poprve hlidat.Lipovy kvet je hotovy okolo 3 hodin. Veskera susena zelenina, pokud ji nechate namocenou nejakou chvili ve vode se opet rehydruje a muzete ji pouzit temer jako cerstvou. S vyjimnou rajcat.

  • Lenka Chourová | 4. 11. 2005 09:04

    Tento příspěvek mi velice přišel vhod. Právě jsem dostala dárkem sušičku. Mám na zahradě ještě pórek a celer. Se sušičkou nemám prozatím žádné zkušenosti. Podle příspěvku předpokládám, že je vhodné nad párou povařit tužší druhy zeleniny. Pórek by se tedy nemusel? Také bych chtěla nasušit naťovou petržel, celer a mám ještě dost paprik ve skleníku - tak uvidíme. Zajímalo by mě, zda má někdo zkušenost se sušením šípků. Také by mě zajímalo, jak používáte třeba sušenou červenou řepu. Nejspíš do polévek, že.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Celer Červená řepa Česnek Cibule Cuketa Hrášek Kukuřice Květák Lusky Mrkev Paprika Petržel Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Minipizzy

Minipizzy

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Čokoládový korpus

Čokoládový korpus

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

55
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
47
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
40
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
37
Rajčatová polévka s řepou a mletým masem
Rajčatová polévka s…
25
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Detaily smrti hrdiny (†62) filmu Raději zešílet v divočině: Utopil se s batohem na zádech! Spletl si autobus?

Detaily smrti hrdiny (†62) filmu Raději zešílet v divočině: Utopil se s batohem na zádech! Spletl si autobus?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Sušení zeleniny v sušičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact