• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sušení zeleniny v sušičce
Napište svůj komentář k receptu

Sušení zeleniny v sušičce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sušení zeleniny v sušičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Zelenina vhodná k sušení:
    • lusky veškeré
    • červená řepa
    • brokolice
    • mrkev
    • květák
    • celer nať i kořen
    • petržel
    • kukuřice
    • česnek
    • cibule
    • hrášek
    • paprika
    • brambory
    • rajčata
    • cuketa

Postup přípravy receptu

1
Zelenina, která se musí trochu povařit nad párou: lusky, červená řepa, brokolice, mrkev, květák, celer, kukuřice, hrášek, brambory.
2
Rajčata je dobré oloupat.
3
Zelenina se krájí obyčejně na 1 cm síly.
4
Doba sušení se pohybuje od 6 do 14 hodin, podle druhu zeleniny.
5
Povaření nad párou by mělo být asi 5 minut nebo tak, aby zelenina byla průhledná. Když není dostatečně povařená v páře, zčerná při sušení nebo později při skladování!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Teplý salát z kořenové zeleniny

Teplý salát z kořenové zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeněk | 14. 9. 2014 16:06

    Sušit na první. chvílemi na druhý stupeň, jenom asi 24 hodin, děláme si to několik let, ale teď už se to nevyplatí. Ne v troubě, ale v sušičce. A obracet! :-)

  • zdeněk | 14. 9. 2014 16:03

    byly přesušené. Sušit na nejnížší stupeň, hlídat a nesušit do sucha. :-)

  • marie | 11. 1. 2014 18:39

    prosím pěkně sušil někdo červenou řepu?Povařila jsem řepu,nakrájela a sušila v troubě,pomalu. Myslím,že se na musí jináč-prosím o radu marie

  • 8vero | 18. 8. 2011 19:41

    neustále slyším o sušených rajčatech, sušičku mám, rajčata tíž, ale jak?

  • kgas gweaq | 3. 2. 2008 15:42

    eeeeeej jako dííky potřebovala sem něco takovýhoto do pestitelek aspon sem s e stym nemusela psaát sama a jensem to ytiskla dííkeš:-)

  • Jana Han | 5. 11. 2005 23:33

    Jeste jeden typ, ktery jsem zapomela uvest a je docela dulezity. Pokud susite bylinky, predevsim petrzelovou, celerovou nat nebo pazitku, je dobre ji sparit varici vodou. Staci 3 vteriny, ne dele. Osusit v uterce a pak naskladat do susicky, Po ususeni si zachova krasne zelenou barvu, jako prave utrzena a ne tu zasedohnedlou. Ten trosek varici vody po spareni pouziji do polevky - krasne voni.

  • Kristyna Dvořáková | 5. 11. 2005 15:49

    Šípky sušíme zhruba 8 hodin. Nebo prostě přes noc. Když jsou hotové a vychladnou, tak jsou tvrdé.

  • Jana Han | 4. 11. 2005 18:46

    Tady je jeden typ na vyuziti susene zeleniny, ktery je vyborny pro ty, kteri hodne kempuji. Predem si pripravim do pytliku zeleninu, susene brambory, sul a dalsi koreni, bilinky, pripadne ryzi nebo nudlicky, nekdy kostku masoxu a to na tolik porci, kolik jich budu potrebovat. Napisi nazev polevky a pak uz jen pridat vodu a trochu povarit. Zbyva mne vice casu na zabavu. Toto jsem delavala take pro moje holky, kdyz byly na studiich, libovaly si, nemusely cistit zeleninu ani skrabat brambory, mely rychle polevky a prilohy jako ty kupovane v pytliku, ale lepsi - domaci. Pridala jsem tam i kousky nasuseneho masa. Napr. gulas ze suseneho masa je vyborny, jako z cerstveho.Pokud se tyka sipku, ty nemam k dispozici, ale domnivam se, ze doba suseni bude velice kratka, chce to jen poprve hlidat.Lipovy kvet je hotovy okolo 3 hodin. Veskera susena zelenina, pokud ji nechate namocenou nejakou chvili ve vode se opet rehydruje a muzete ji pouzit temer jako cerstvou. S vyjimnou rajcat.

  • Lenka Chourová | 4. 11. 2005 09:04

    Tento příspěvek mi velice přišel vhod. Právě jsem dostala dárkem sušičku. Mám na zahradě ještě pórek a celer. Se sušičkou nemám prozatím žádné zkušenosti. Podle příspěvku předpokládám, že je vhodné nad párou povařit tužší druhy zeleniny. Pórek by se tedy nemusel? Také bych chtěla nasušit naťovou petržel, celer a mám ještě dost paprik ve skleníku - tak uvidíme. Zajímalo by mě, zda má někdo zkušenost se sušením šípků. Také by mě zajímalo, jak používáte třeba sušenou červenou řepu. Nejspíš do polévek, že.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Brokolice Celer Červená řepa Česnek Cibule Cuketa Hrášek Kukuřice Květák Lusky Mrkev Paprika Petržel Rajčata
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Rajčatový salát s bazalkou

Rajčatový salát s bazalkou

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

177
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
135
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
126
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
111
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
100
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
AHA.cz Emotivní zpověď Kate a Williama: Cesty se rozešly

Emotivní zpověď Kate a Williama: Cesty se rozešly

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Dovolená bez stresu? Vykašlete se na e-maily a fotky sdílejte až po návratu

Dovolená bez stresu? Vykašlete se na e-maily a fotky sdílejte až po návratu

Blesk.cz Ztracený po průšvihu na pražských koncertech: Hádka s dodavatelem!

Ztracený po průšvihu na pražských koncertech: Hádka s dodavatelem!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Sušení zeleniny v sušičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact