Před přípravou vepřového, kuřecího nebo krůtího masa na sušení, musí být maso zmrazeno 30 dnů, aby se zabily všechni možní parazité, které mohou v mase být. Pak příprava masa je stejná jako u sušení hovězího (viz. Beef jerky recept). Po skončení sušení, dát do trouby na nejnižší teplotu na 1 hodinu, aby se předešlo riziku salmonely.
Omlouvám se, ale tvrzení že zamražením masa na 30 dnů jej zbavíte parazytů je naprostý nesmysl. Cituji: "Jak vždy zdůrazňuji, kdyby tomu tak bylo a zamrazením by se krmení zbavilo parazitů ( bakterií, prvoků, červů) tak by planeta Země nepřežila již první dobu ledovou. Po prvním mrazu by tu nezbylo nic živého." Doporučuji změnit text u tohoto receptu tak aby nebyl zdraví nebezpečný. Je to přesně naopak, maso musí být čerstvé a teplota by měla být alespoň nějaký čas nad 71,5 stupňu, tak jak radí americký recept na domácí přípravu JERKY. HOWK