• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sušení masa v sušičce
Napište svůj komentář k receptu

Sušení masa v sušičce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sušení masa v sušičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
  • Marináda:
    • 5
      lžíce worcestrová omáčka
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička sůl
    • cayenský pepř kdo má rád ostřejší může přidat

Postup přípravy receptu

1
Z masa odřezat co nejvíce tučného a nakrájet na sílu 6-8 mm a pak na délku okolo 12 cm a šířku asi 3 cm. (Důležité je maso krájet po vlákně, ne přes. Jerky mají být hodně žvýkací). Tyto rozměry jsou pouze orientační, záleží na celkovém kusu masa. Jen síla by měla být dodržena.
2
Nakrájené pruhy dát do igelitového sáčku, přidat marinádu a marinovat 6-8 hodin v ledničce. Pak maso trochu osušit papírovým ubrouskem a naskládat do susičky. Doba sušení se pohybuje od 5 do 15 hodin - záleží na síle masových kousků. Maso nemá být přesušené, mělo by se podobat kůži. Po usušení opět otřít přebytečný tuk papírovým ubrouskem, zabalit do papírového ubrousku a nechat odpočívat 2 hodiny před skladováním. Já naskládám sušené maso do vysoké zavařovací sklenice. Může se skladovat 3-4 týdny při pokojové teplotě, pro delší skladování v ledničce nebo mrazáku. Ale u nás nikdy tak dlouho tato pochoutka nevydrží. Aby se maso snadněji krájelo na slabou sílu, je vhodné ho částečně zmrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mlsnej vena | 1. 3. 2016 01:44

    Proste nemarinovat, rovnou susit. Sprasknou to urcite. Alespon muj beagle vzdycky.

  • BARF | 18. 1. 2016 18:59

    Mám prosbu, psi jsou BARF a milují sušené maso, nemáte někdo zkušenost jak s tím? Jim se v koření marinovat nedá :-( děkuji všem za reakci ;-)

  • kaja48 | 3. 10. 2015 22:38

    susicka je na suseni

  • Petr | 25. 2. 2014 22:34

    Doporučili by jste mi nějakou dobrou sušičku na maso v ceně okolo 1000Kč?

  • INDOCH | 30. 11. 2013 20:02

    já suším v sušičce na ovoce na 60 st.Používám Mexické koření( je to jenom chili a řecký kmín),česnek a sojovou omáčku( worcheste jsem nezkoušel a ani nemam potřebu).aso necham přemrznout v mrazáku a pak ho skoro zmrzlé nakrájím na cca 4 mm po vláknech, ale je to celkem šumák, protože, když to usušíte tak je to stejně jedno. Naložim na 5 - 7 hodin ne do ledničky, ale jenom v pokojové teplotě,aby to líp fungovalo.pak přes noc pustím sušičku a ráno po asi 6 - 8 hodinách to vyndam a hned se do toho pustíme.Jí to i naše vnučky a to je to docela pálivý.Jak dlouho to vydrží nevim, protože to do dvou dní seperem.

  • marcela slamdeckova | 7. 11. 2005 05:45

    co je to ta susicka?Jak to vubec vypada..dekuji Marcela

  • Jana Han | 5. 11. 2005 19:42

    Maso je lepsi susit pomaleji. Hlavne ho nenechat presusit. nesmi byt tvrde jako cihla , ale jako neco jako kuze, tim myslim, ze se ma ohybat jako podrazka boty. Omlouvam se za to prirovnani, nic jineho me zrovna nenapada.

  • Maja | 4. 11. 2005 21:15

    Na akom stupni v sušičke sušíte?40, 50, ..?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Hovězí maso Pepř mletý Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Kuře po kreolsku

Kuře po kreolsku

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

91
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
81
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
43
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Sušení masa v sušičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact