• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sušení masa v sušičce
Napište svůj komentář k receptu

Sušení masa v sušičce

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sušení masa v sušičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
  • Marináda:
    • 5
      lžíce worcestrová omáčka
    • 0,50
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička sůl
    • cayenský pepř kdo má rád ostřejší může přidat

Postup přípravy receptu

1
Z masa odřezat co nejvíce tučného a nakrájet na sílu 6-8 mm a pak na délku okolo 12 cm a šířku asi 3 cm. (Důležité je maso krájet po vlákně, ne přes. Jerky mají být hodně žvýkací). Tyto rozměry jsou pouze orientační, záleží na celkovém kusu masa. Jen síla by měla být dodržena.
2
Nakrájené pruhy dát do igelitového sáčku, přidat marinádu a marinovat 6-8 hodin v ledničce. Pak maso trochu osušit papírovým ubrouskem a naskládat do susičky. Doba sušení se pohybuje od 5 do 15 hodin - záleží na síle masových kousků. Maso nemá být přesušené, mělo by se podobat kůži. Po usušení opět otřít přebytečný tuk papírovým ubrouskem, zabalit do papírového ubrousku a nechat odpočívat 2 hodiny před skladováním. Já naskládám sušené maso do vysoké zavařovací sklenice. Může se skladovat 3-4 týdny při pokojové teplotě, pro delší skladování v ledničce nebo mrazáku. Ale u nás nikdy tak dlouho tato pochoutka nevydrží. Aby se maso snadněji krájelo na slabou sílu, je vhodné ho částečně zmrazit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Kuličky bez masa  - Falafel

Kuličky bez masa - Falafel

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mlsnej vena | 1. 3. 2016 01:44

    Proste nemarinovat, rovnou susit. Sprasknou to urcite. Alespon muj beagle vzdycky.

  • BARF | 18. 1. 2016 18:59

    Mám prosbu, psi jsou BARF a milují sušené maso, nemáte někdo zkušenost jak s tím? Jim se v koření marinovat nedá :-( děkuji všem za reakci ;-)

  • kaja48 | 3. 10. 2015 22:38

    susicka je na suseni

  • Petr | 25. 2. 2014 22:34

    Doporučili by jste mi nějakou dobrou sušičku na maso v ceně okolo 1000Kč?

  • INDOCH | 30. 11. 2013 20:02

    já suším v sušičce na ovoce na 60 st.Používám Mexické koření( je to jenom chili a řecký kmín),česnek a sojovou omáčku( worcheste jsem nezkoušel a ani nemam potřebu).aso necham přemrznout v mrazáku a pak ho skoro zmrzlé nakrájím na cca 4 mm po vláknech, ale je to celkem šumák, protože, když to usušíte tak je to stejně jedno. Naložim na 5 - 7 hodin ne do ledničky, ale jenom v pokojové teplotě,aby to líp fungovalo.pak přes noc pustím sušičku a ráno po asi 6 - 8 hodinách to vyndam a hned se do toho pustíme.Jí to i naše vnučky a to je to docela pálivý.Jak dlouho to vydrží nevim, protože to do dvou dní seperem.

  • marcela slamdeckova | 7. 11. 2005 05:45

    co je to ta susicka?Jak to vubec vypada..dekuji Marcela

  • Jana Han | 5. 11. 2005 19:42

    Maso je lepsi susit pomaleji. Hlavne ho nenechat presusit. nesmi byt tvrde jako cihla , ale jako neco jako kuze, tim myslim, ze se ma ohybat jako podrazka boty. Omlouvam se za to prirovnani, nic jineho me zrovna nenapada.

  • Maja | 4. 11. 2005 21:15

    Na akom stupni v sušičke sušíte?40, 50, ..?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Hovězí maso Pepř mletý Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Vajíčková pomazánka (méně tučná)

Trdelníky

Trdelníky

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

34
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
13
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
13
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za desítky tisíc!

Hanychová a Feuereislová u soudu se Soukupem: Luxus za desítky tisíc!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Sušení masa v sušičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact