• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Sušené maso
Napište svůj komentář k receptu

Sušené maso

autor: Houmr13
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 72
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sušené maso
Sušené maso
Sušené maso
Sušené maso
Sušené maso
Sušené maso
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sušené maso

Suroviny

20 porce
    • 3
      lžíce sůl
    • 1,50
      kg hovězí roštěná
    • 5
      lžíce worcestrová omáčka
    • 12
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 2
      lžíce pepř celý
    • 1
      lžíce česnek sušený
  • Dále potřebujete:
    • teploměr
    • elektrická trouba s ventilátorem

Postup přípravy receptu

1
Sušené maso má různé názvy, například "JERKY" a je výborné k posezení s přáteli na výlety apod. Tento recept popisuje výrobu sušeného hovězího masa, které je podle mého mínění nejchutnější. Sušit jdou samozřejmě také i ostatní masa, doporučuji však zvolit jiná koření. Výstraha: samotná příprava sušeného masa je sice velmi jednoduchá, nicméně je naprosto nezbytné dodržet postup vzhledem teplotám, při kterých se bude maso sušit a čistotu všeho čeho se maso dotkne. Zachovávejte naprostou sterilitu, při jakémkoliv manipulací s masem. Důkladně si omyjte ruce horkou vodou, mýdlem a kartáčem. V průběhu sušení je fáze, která má případné bakterie usmrtit, nicméně jistota je kulomet.
2
Umyjte si pečlivě ruce, pracovní desku i nástroje, opláchněte vařící vodou a neutírejte. Maso pečlivě odblaňte, a přelijte ze všech stran horkou vodou, až lehce zbělá. Znovu očistěte pracovní desku, umyjte si ruce i nástroje a nakrájejte maso asi na 2-3 mm silné proužky, asi palec široké. Veškeré suché koření a sůl promíchejte a kořeňte jednotlivé plátky z obou stran. Dbejte na to, aby se koření spotřebovalo téměř celé. Maso pak odkládejte do mísy na marinování, kterou jste předem vypláchli horkou vodou. Maso v míse zalijte směsí worchesterové a sojové omáčky a důkladně promíchejte. Na mísu položte čistý talíř přiměřené velikosti, překryjte alobalem a zatižte asi 2 kg váhy, to zaručí rovnoměrné marinování. Maso se marinuje cca 10 hodin. Jednou až dvakrát maso v míse promíchejte. Po marinování maso napichujte na špejle asi 8 ks na jednu špejli a pokládejte na mřížku do trouby vedle sebe tak, aby se maso mezi sebou nedotýkalo a viselo dolů. Dejte teploměr do trouby a nastavte teplotu na min. 75 °C, kterou musíte udržet cca 40 minut. Tato teplota zaručí že se zahubí potvůrky, jako je například salmonela, nebo colylforní bakterie apod. Po této době teplotu snižte na 55 °C. Při této teplotě dál sušte cca 9-12 hodin, až se maso začne lámat. Skladujeme v suchu a chladu. Trvanlivost je minimálně jeden měsíc.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

3
Poznatky: elektrická trouba neumí jednoznačně nastavit přesnou teplotu. U různých značek bude doba sepnutí a dojezdu teploty jiná. Obecně však můžu říci, že mezi sepnutím a vypnutím čidla je asi 5 °C. Proto nastavte troubu tak, aby pro 75 °C sepnula asi na 70 °C a vypnula na 75 °C. Samotný dojezd teploty bude kolem 80 °C a bude klesat k 70 °C. Případné odchylky si odvodíte...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Domácí sušené maso I.

Domácí sušené maso I.

Plněné datle (nebo sušené švestky)

Plněné datle (nebo sušené švestky)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Džigit | 17. 4. 2017 00:09

    to je hnus! :-$

  • Džigit | 17. 4. 2017 00:09

    to je hnus! :-$

  • Drak | 8. 1. 2017 18:19

    Co já vím, tak se před samotným sušením doporučuje dát mas na cca 10-20 minut do trouby na 100 stupňů. Případní parazity se tím zničí.

  • DeoVindice | 29. 12. 2016 16:58

    Sušit vepřové doporučuji jen šíleným sebevražedným idiotům. Vepřové maso nemá tak přísné veterinární kontroly jako hovězí a je ideálním zdrojem parazitů do vašeho těla, neprojde-li dostatečnou tepelnou úpravou, dobré chutnání a poděkujte za přání.

  • Cazzy | 3. 11. 2016 19:11

    Pokud teprve zvažujete koupi sušičky , hlavní atribut je její hlučnost !!! Budete pravděpodobně sušit 10-12 hodin na 60 stupňů a nechcete , aby vás to budilo. Doporučuji sušit vepřové maso. Hovězí je dražší , tuhé a zdaleka ne tak dobré. Příprava: kilo a půl vepřové kýty nebo plece očistíte, nakrájíte na plátky 3-5 mm a rozmlátíte je z obou stran paličkou na žmach. Když to neuděláte, plátky budou tlusté tuhé a vepřové bude dlouho schnout. Na tohle množství dávám tak tři polévkové lžíce vrchovaté soli, jednu polévkovou lžíci pepře, malou lžící chili a worchester a sojovku doléváte dokud ho maso vsakuje. Po usušení jsou plátky křehké , tenké a druhý den děláte další , protože je hned sežerete ;-) 8-)

  • Láďa | 10. 10. 2016 20:00

    Dělám Jerky dle tohoto receptu. Na nějaké přehnané mytí rukou, masa, nože, pracovní desky atd. se vys.rte, stejně se to vypálí v troubě. Stačí jenom opláchnout maso ve studené vodě a hotovo. Místo 3 lžíc soli dávám jenom 1,5-2. Navíc přidám hodně chilli (to je ale individuální). Maso naházím do zipovacího pytlíku a vytlačím všechen vzduch. Tím zaručím rovnoměrný přistup marinády k masu. Jelikož jsem líny maso napichovat na špejle, navíc se ohýbají (lepší by byli nerezové), maso suším na pečícím plechu ve dvou řadách nad sebou. Čas sušení je alchymie (nemám ani troubu s ventilátorem), cca kolem 6h. Po třetím sušení už budete vědět přesně. První pokusy byli špatné. Asi 2x jsem vysušil maso na kámen. Díky za recept!

  • Martin | 27. 1. 2016 20:59

    Lidi mějte rozum, maso obalte směsí kterou ochutnáte, nevalte tam soli ,jako když nakládáte maso na uzení. Já si namíchám směs do misky fantazii se meze nekladou, poté ochutnám, doladím a jde se obalovat.

  • Martin | 27. 1. 2016 20:54

    JERKY si doma dělám často, používám horkovzdušnou troubu 75° po dobu 10h, Zkoušel jsem různé koření, nejvíce nám chutná grilovací (bez glutamanu) s trochou čili. Náklady jsou 1/3 než při koupi podobných výrobků v obchodě a radost, že si něco tak chutného vyrobíte doma z kvalitního čerstvého masa je nenahraditelná. Bohužel musím napsat jeden velký zápor, tohle maso má velice krátkou dobu trvanlivosti, když ho objeví moje děti :-D

  • Martin | 27. 1. 2016 20:49

    Na Jamajce konzumují leda tak hašiš :-D

  • Thinuviel | 25. 5. 2015 09:43

    Včera jsem vyzkoušela z cca půl kila zadního hovězího a půl kila vepřové plece. Nenakládala jsem na noc ale jen na 3 hodiny do ledničky. V troubě jsem nejdřív sušila 40 minut na 75°, pak ztlumila na 40° troubu lehce pootevřela a šla spát - ráno na mě v troubě čekala mňamka :-) (sušilo se to cca 8 hodin) Maso je pěkně nasáklé marinádou a kořením takže 3 hoďky marinování očividně úplně stačily. Musím říct že chuťově je to vepřové i o trochu lepší takže příště udělám asi jen tu levnější variantu z vepřového a také trochu uberu soli. Ty 3 lžíce soli by asi byly v pořádku jenže v grilovacím koření, worcestrové a sojové omáčce je také přidaná další sůl takže pak už je to moc přesolené. Ještě malý tip pro ty co chtějí mít maso opravdu tenoučké - pokud vám nejde nakrájet velmi tenké plátky tak je jen po nakrájení stačí roztáhnout tupo stranou nože - tak vám vzniknou velmi tenké proužky jako na carpaccio.

  • Eliška | 7. 5. 2015 18:24

    Výborný, koření super, ale teda moc slaný. Z kila roštěný nám vzniklo zhruba 300 g sušenýho. Celkově jsme platili 300,-. Jeden balíček 25g jerky jsme v obchodě (ne ve studentovi) kupovali za zhruba 55 kč. Za 3 stovky by jsme si koupili tedy 5 a pul baličku. My jich máme 12. V susičce maso zabralo 6 úplně plných pater a sušili jsme asi 6 hodin.Pokud jste milovníci sušeného masa, rozhdně doporučuji. Brzy uděláme zase. :-)

  • Eliška | 7. 5. 2015 18:24

    Výborný, koření super, ale teda moc slaný. Z kila roštěný nám vzniklo zhruba 300 g sušenýho. Celkově jsme platili 300,-. Jeden balíček 25g jerky jsme v obchodě (ne ve studentovi) kupovali za zhruba 55 kč. Za 3 stovky by jsme si koupili tedy 5 a pul baličku. My jich máme 12. V susičce maso zabralo 6 úplně plných pater a sušili jsme asi 6 hodin.Pokud jste milovníci sušeného masa, rozhdně doporučuji. Brzy uděláme zase. :-)

  • Anet | 1. 3. 2015 15:08

    Všichni mi říkají že hodně solím, ale tohle je vrchol slanosti. Při prvních 3 kouscích jsem vypila půl litru obávám se co bude dál =-O jinak vše ok.. příště teda ze svým kořením ...

  • sedin | 20. 2. 2015 08:58

    zverina je (po hovezim) to nejbezpecnejsi maso na suseni.. veprovy nebo dokonce kureci je naprosta domaci sebevrazda kvuli salmonele a svalovcum.. to v domacich podminkach bezpecne ususit holt nejde:-(( Hovezi mi prijde jako nejlepsi, nejbezpecnejsi, nejmene narocne ..

  • pajadan | 23. 1. 2015 11:58

    Já dělám sušené maso i ze zvěřiny ze srnčího. Maso nenapichuji na špejle, ale dávám normálně na pečící papír a nepoznal jsem rozdíl. Pod papír dávám třeba čínské hůlky a jiné dřevěné "podložení", aby to vytvořilo jakýsi rošt a maso nebylo přímo na plechu (s mezivrstvou pečícího papíru). Ušetří to spoustu práce (nemusí se to napichovat) a nezasviní to tolik věcí (nic nekape). Zvěřinu dělám i úplně čistou bez nakládání - prostě klasicky tenké plátky, hodím na pečící papír, posolím a popepřím, to je všechno. Část pak dělám i "klasicky" se sojovou omáčkou, pepřem, česnekem (ale čerstvým utřeným) a solí (nechávám jen 2 hoďky naložené). Opět na pečícím papíru.

  • Tor | 10. 9. 2014 20:36

    cca 300g

  • Debii | 31. 8. 2014 17:52

    Prosím, kolik gramů masa usuším z jednoho kila (popr. z teto davky)? Děkuji ;-)

  • Milada | 31. 8. 2014 07:41

    Recept jsem dodržela a normálně je nejedlý - hrozně slaný. Bacha na množství soli!!! :'( :'(

  • Rob | 24. 8. 2014 16:07

    Je to luxusní. Udělal jsem to stejně, akorát se svíčkovou. Výborný!

  • Tomáš Vyhnálek | 7. 8. 2014 13:25

    https://www.facebook.com/groups/723855234316885/ přijďte se podělit o své zkušenosti se sušením masa

  • pavel | 15. 10. 2013 21:29

    kubo jak dlohu to sušiš na těch 40 stupnu a co da vaš za kořeni :-\

  • ivosh | 19. 8. 2013 13:22

    super, moc dobrý :-)

  • lol | 2. 8. 2013 19:11

    toto maso sa konzumuje vsade, preco by sa malo len na jamajce? :D

  • Michal | 7. 4. 2013 16:05

    tak tak jen nasolit a narezat si to jak chci..vzdycky to susim v zime u nas na pude..mam tam chladno ale pritom sucho a maso je pak jak od eskymaku..prirodni chut a ni to neni presolene..sul se tam dava hlavne kvuli konzervaci...

  • GrexxIbrah
    GrexxIbrah | 9. 2. 2013 14:41

    Dle mého názoru zbytečně složitý, aromatický a poněkud peprný recept, ale i přesto je to velice dobrý recept, postup je popsán poměrně srozumitelně, ale koření bych nechal pouze na kuchaři.

  • claaskombajn | 8. 2. 2013 21:50

    No, tak se zvěřinou, bych se do sušeného masa nepouštěl.

  • Frantík | 15. 12. 2012 14:38

    Zdravím lidi,takže žádný koření žádný extra bla bla bla,2mm silné proužky dlouhé jak je libo,nasolit lehce z obou stran,napíchat na špejli co se jich tam vejde at se nedotýkají nebo jen mírně,pověsit do špajzu a za tři dny to je,ŽÁDNÁ TROUBA, ŽÁDNÝ EXTRA MARINOVÁNÍ.vše přírodně,a je to labůžo.

  • Amatér :D | 27. 7. 2012 00:22

    Takže jakožto amatér který si kuchtí maximálně sóju a míchaná vajička, jsem se rozhodl tento recept ozkoušet s 600g daňka, ano opravdu daňka :-D plátky jsem udělal o něco menší než na obrázku a mám pocit že i relativně tlustší. Jako koření jsem použil mix: 4-barevný pepř, černý pepř, sůl, grillovací koření, drcená pikantní paprika, a nějakej tím oplácal maso ze všech stran. Jelikož jsem neměl náladu na odměřování pocákal jsem maso sojovou omáčkou a worchesterem (poměr cca 3:1).. Přes noc jsem marinoval a hned ráno jsem se pustil do sušení, překvapivě když jsem maso ochutnal po 4h tak jsem zjistil že chutná téměř stejně jako kupované Jerky. Nechal jsem ho dojít v troubě a k mému překvapení jsem zjistil že z 600g mám sotva 200g sušeného masa :DD Ale chuť vinikající, paprika dodala masu úžasnou pikantní chuť a její chuť není silná natolik aby překryla chuť masa. Říkal jsem si že si to budu šetřit ale do 3 hodin jsem zkonzumoval i poslední špejli :D příští tejden si vezu z venkova nejmíň 2kg zvěřiny a suším znovu, doporučuji recept!

  • petr | 12. 7. 2012 18:25

    no hlavně tu reklamu nenápadně:)

  • *A-* | 19. 5. 2012 10:27

    Vyzkouším. Moje kamarádka měla na večírku toto maso a je velice chutné..... Pán/paní zapomněl/a dodat že toto maso se konzumuje na Jamjce.... Pardon že takto opravuji :)

  • Kamil | 9. 3. 2012 11:11

    Určitě vyzkouším. Mně se osvědčil jednoduchý recept.Hovězí nakrájim na plátky, nesolím jen přidám z mlejnku směs 6 pepřů. Nechám den v lednici marinovat. A pak jen sušim a sušim a sušim. Teplotu mám stále kolem 70 a prostě tak dlouho zkoušim ,až uznám že je to OK.Oproti Jerky mám pocit,že jim víc maso,než směs koření a solí. Jinak je to super, když člověk potřebuje bílkoviny během dne ;-)

  • Michal | 13. 2. 2012 19:55

    Docela bych s tim souhlasil. Prekvapilo me i mnozstvi pepre. Ja solik a peprim vzdy jednu vrstvu platku, ktere skladam na talir a necham ulezet. Pouzivam Maldonskou sul a samozrejme peprovy mlynek

  • Michal | 13. 2. 2012 19:53

    Zhruba 1/4 Viz muj prispevek: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32371&postdays=0&postorder=asc&workarround=0&start=15

  • Zuzana | 10. 2. 2012 21:32

    To je trochu nebezpečné u vepřového masa a zvlášť u kuřecího. Sušení není klasická tepelná úprava a pochybuji, že se zabijí breberky. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam.

  • jira | 15. 1. 2012 21:03

    No,vidim,že vždy se nějaky radoby chytrak najde aby kritizoval....

  • Jaňulinka | 8. 1. 2012 10:46

    Kdysi jsem podle podobného receptu maso sušila.Bylo to zdlouhavé a výsledek nebyl zdaleka ani tak dobrý jako když suším maso teď. Používám teď hlavně vepřové,protože nám chutná nejvíc,ale zkusila jsem i krůtí,kuřecí a hovězí a byly taky dobré. Nemarinuju,nenechávám odležet,prostě jsem si to hodně zjednodušila a přesto je to ve výsledku to nejlepší sušené masíčko jaké znám :-) Takže: koupím vepřovou kýtu, rozdělím si jí na špalíčky přibližne 8 x 20 cm a vysoké cca 2 cm. Tyhle kousky dám na pár hodin do mrazáku. Musí být zmrzlé na povrchu aby se dali krájet na tenké plátky,ale nesmí být zmrzlé na kost,protože to už by se krájet nedalo. Potom je teda nakrájím hodně ostrým nožem na cca 3 mm tenké plátky. Krájí se ta kratší strana,tzn.že plátečky jsou potom velké zhruba jako prst.Tyhle plátky rozložím na sušičku ovoce,tak aby se nedotýkali a nepřekrývali a teprve potom je pouze z jedné strany osolím a opepřím. Nepoužívám žádné jiné koření,protože takhle nejlépe vynikne chuť masa.No a potom už jen zapnu sušičku a čekáme jako hladoví vlčáci :-) Trvá to asi 10 hod (podle sušičky - já mám úplně to nejobyčejnější,kde se ani nedá regulovat teplota) Většinou to zapnu na noc a když potom ráno vstaneme,je hotovo. POZOR: PRUDCE JEDLÉ !!!

  • Alucard | 5. 1. 2012 10:21

    kolik z toho 1,5 kg zustane? at vim jestli delat z jedne nebo rovnou dvou davek :-D

  • Lukáš | 19. 12. 2011 11:20

    ted jsem to dodělal a musím říct že je to super, užaně tam vynikne ta chut hovězího vřele doporučuju fakt to stojí za to

  • Tomáš | 24. 10. 2011 01:26

    Na 1,5 kg masa? S přehledem. Když kořeníš každej plátek z obou stran. Navíc plátky jsou tenký skoro jak na carpaccio.

  • fanda | 16. 9. 2011 08:32

    tak přátelé tento recept asi psal člověk který neumí ani do pěti počítat. tolik soli co je tam psáno by porazilo i vola , asi tento človek je jen experiment se zdravím a o sušení masa nemá ani šajnu. nemá smysl sem toho psát více k tomuto receptu, autor je prostě jen teoretik :-D :-D :-D :-D :-D

  • Kuba | 10. 9. 2011 16:23

    ja podle toho receptu suším už dlouho jsem vojak a na cvičení je to luxusni, udělate si to jak chcete jak komu chutná . a suším to v obyčejny sušičce na ovoce kde ta teplota muze byt max 40 stupnu a v pohode. když jite tatarak tak je to taky sirovy tak proč řešit teplotu a nějaky indiani taky neřeší teplotu až to na sluníčku uschne tak je hotovo.

  • Žába | 2. 9. 2011 15:49

    sušené maso uděláte jednoduše i v sušičce na ovoce... a hlavně nezapomínejte nic se nemá přehánět a to platí i o konzumaci sušeného masa... můžete do sebe během chvilky dostat např. 1,5kg masa a ani nemrknete a to vám už moc dobře neudělá...

  • HakitoCZ | 29. 8. 2011 16:38

    Sušené. Prostě se žvýká. A v ústech se smísí se slinami, takže krásně změkne. (Takhle spisovný komentář jsem nenapsal ani napamatuji) :-D

  • myšlenka | 5. 6. 2011 15:42

    Nooo, souhlasím s předchozím komentářem. . . Nicméně, já si pro jistotu koupím ověřené JERKY a bude vyřešeno. :-D P. S. Nevěřím totiž ani tomu, že by takto sušené maso chutnalo jako právě JERKY.

  • David | 21. 1. 2011 16:53

    Ahoj.. Jsem vojak a muzu rict ze kdyz jsem nekde v lesich na cviceni tak je to nezbytna soucast meho jidelnicku.Skoro nic to nevazi,da to dostatek energie a hlavne se na tom da prezit :-)

  • Michal | 10. 1. 2011 13:44

    Myslim, ze recept je zbytecne vedecky a slozity. Vcera jsem susil, tak o tom neco taky vim. Suseni - normalne jsem to zavesil do trouby jak je popisovano a zapnul s vetrakem na cca 70-80°C na cca 10 min a pak stahnul na cca 50. Tim jsem susil asi 4 hod a na zaver dopek zase cca 15min na 70-80°C. To vse odhadem dle kolecka trouby, takze tak +-10°C. Maso je krasne vysusene a lamave. Nedelal bych z toho vedu.Tatarak a carpaccio jime taky syrove. Marinad udelal jsem 3 - slozitou - worchester, sojovku, cesnek, cukr, cibule... palivou - sojovka a chilli a uplne natural - posolit popeprit. Absolutne nejlepsi byla ta posledni. chut masa vynikla a nebyla prebita nejakym korenim. Je to jednoduche, tak s chuti do toho.

  • Blanka Suarezova | 14. 7. 2010 00:42

    V Jizni americe se bezne konzumuje susene hovezi maso. Pripravuje se zcela jednoduseji, nez je v tomto navodu. Maso dobre kvality, hovezi ,se nareze na slabe platky, ty se vice osoli o povesi na silne slunce na snury ven a prikryje sitkou, aby na to nesly mouchy. Maso se timto zpusobem rychle dezhydratuje, ztvrdne, a zbeli trochu.Potom ho muzeme skladovat v suchu v platenem sacku. Je velice chutne osmazene v oleji. Nejdrive suche maso varime ve vode asi 20 minut, pak kdyz trochu vychladne ho vyklepeme poradne a roztrhame na kousky a prudce osmazime v horkem oleji. Je to velmi chutne, krupave.

  • Vláďa | 25. 1. 2007 11:32

    No ano, a když klesne teplota, tak dát väčší? Nastavíme trobu na 75oC a když klesne dáte na 80oC, proste tomu nerozumím.Jak to řešíte?

  • Houmr13 | 24. 1. 2007 21:40

    Pokusím se Vám odpovědět. Sušené maso se konzumuje tak jak je,.. kousek si uloupnete, a žvýkáte. Maso se pomalu rozpouští v ústech a nechává velmi dlouho užasnou masově kořeněnou chuť. Většinou se konzumuje jako chips k telce s dobrým vínem naprosto ideální. Co se týká teplot a spínání,.. nebojte se toho,.. pokud budete mít v troubě teploměr na vaření cca 150,- Kč tak nemůžete udělat chybu. Jde o to že většina trub, začne topit a po určité době zase vypne. Tato teplota se musí pohybovat okolo zmiňovaných teplot. Taky pošlu nějaký fotky. Zatím ahojte H13

  • Hedvika | 24. 1. 2007 19:00

    Sušené maso v dnešní době je dobré,protože je dobré,ba i výborné.Třeba Istrijský pršut a podobné jiné lahůdky jsou vynikající.Ale tohle asi zkoušet nebudu,neboť mám elektrickou troubu a tomu sepnutí a vypnutí čidla s následný dojezdem a poklesem teploty nerozumím.To ten můj jeden knoflík asi nezvládne....:-)))Ale je to velmi zajímavé,i na to mám chuť...Možná až se stanu Indiánkou..:-))

  • Ivana Přikrylová | 24. 1. 2007 18:42

    Maso se pak konzumuje sušené, nebo se musí předem namočit? Nikdy jsem to nejedla. Sušené se chroupá jako chipsy?

  • Anna Doležalová | 24. 1. 2007 16:10

    K čemu je dobré sušené maso v dnešní době?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek sušený Elektrická trouba s ventilátorem Grilovací koření Hovězí roštěná Pepř celý Sojová omáčka Sůl Teploměr Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Pomazánka křenová a česneková

Pomazánka křenová a česneková

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

120
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
112
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
66
Virgin mojito
Virgin mojito
44
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
Sušená rajčata
Sušená rajčata
Sušená vepřová panenka
Sušená vepřová panenka
Sušené meruňky, broskve, švestky!
Sušené meruňky, broskve, švestky!
Sušenková střecha s malinami
Sušenková střecha s malinami
Sušenkový cheesecake
Sušenkový cheesecake
  • Recepty.cz
  • Sušené maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact