
Nemajíc robot, strouhám na obečejném struhadle a suším na radiátoru od podzimu do jara, když mi něco zbyde v létě, suším na okně na slunci , a to bez soli. Na rozdíl od výše uvedeného receptu suším i mrkev, kedlubny (ty v menším množství, mají hodně vody), kapustu, brokolici, květák, prostě do základu celer-petržel-mrkev přistrouhám nebo přikrájím, co mi zrovna zbývá. Skvělé do polévek, omáček, zelninových a masových směsí, gulášů, určitě zlepší chuť , uvařené je to za chvilku a při delším vaření poslouží jako zahušťovadlo - a je to BEZ CHEMIE.
Výborná. Už jsem dělala několikrát.
nadrcena zelenina vyschne krasne i na plechu na peceni venku na slunicku.dokonce rychleji jak v sušičce.nevahejte dokud je teplo.
Já používám sušičku na ovoce,v plynové troubě jsem to nezkoušela,takže Vám neporadím,ale proč ne? Snad by to neměl být problém...
Vždy jsem chtěla takovouto zeleninu vyzkoušet.Mám ale k dispozici jen plynovou troubu a tak nevím,jestli se mám do toho pouštět.Poradíte?Zeleninu ze zahrady vždy zpracuji do polévek tak,že steriluji směs zeleniny do bramboračky a dále mrazím v užším mikrotén.tlačenkovém sáčku nastrouhanou zeleninu i natě a pak si vždy kousek useknu.