Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme kousky surimi masa, trochu citrónového pepře, sůl a propláchnutou rýži. Promícháme a zalijeme vodou přiměřeně k množství rýže. Když je voda téměř vydušená, přidáme nakrájený zelený pórek a rizoto dodusíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
soňa
|12. 4. 2007 18:46
Děkuji za dobrý recept, také jsem tam nedala citrónový pepř a i přesto to bylo velmi dobré a hlavně rychlé :-)
Jana Kutačová
|6. 8. 2006 15:06
Pochutnli jsme si i bez citrónového pepře,který nevlastním ve svých kořeních a přidala jsem ještě streil.kapii a jednu lžíci steril.hrášku,který mi zbyl z předešlého dne.Bylo to opravdu moc dobré.:o)
Anonym
|3. 8. 2006 16:57
Děkuji za výborný, jednoduchý a hlavně rychlý a chutný recept. Chuť surimi tyčinek je neotřelá a je to zase něco nového a prima změna:-))
Hanka
|4. 3. 2006 12:22
Dnes jsem to uvařila, bála jsem se, aby to nebylo suché a bez chuti. Udělala jsem to s tou citronovou šťávou, navrch hojně nastrouhala tvrdý sýr a bylo to vynikající! Děkuji za recept
Alík
|16. 3. 2005 13:07
Tak jak jste to popsala, tak se mi to opravdu vybavilo, akorát, že jsem si nikdy nepřečetla co to je dík Moniko za vysvětlení
Monika Tomášková
|16. 3. 2005 12:32
Surimi tyčinky jsou tyčinky z krabího masa, no spíše z tresky. Prodávají se zamražené v oddělení ryb. Jistě si je vybavíte, jsou to takové tyčky na povrchu červené nebo oranžové uvnitř bílé. Maso je vlastně to samé jen má jiný tvar.