Surimi tyčinky pokrájíme dle chuti a potřeby (salát/pomazánka) na menší kousky, které dáme do mísy společně s bílou částí jemně pokrájených cibulek. Kdo chce, může přidat i trochu zelené nati.
2
Vše dle chuti pokapeme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou, osolíme, opepříme a promícháme s majolkou. Dle požadované hustoty pak přidáme a vmícháme ještě trochu zakysané smetany. Kdo má rád chuť citronu, může přidat i trošičku jemně nastrouhané citronové kůry.
Pomazánku/salát dáme do chladna krátce proležet, poté podáváme jako salát s čerstvým pečivem nebo chlebem, nebo jako pomazánku mažeme na plátky baget, jednohubky, chléb...
4
Dozdobení je libovolné, postačí zelená nať z cibulky, plátek natvrdo vařeného vejce... Vše dle chuti.