• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Supreme z perličky plněné mortadellou a mladým pecorinem
Napište svůj komentář k receptu

Supreme z perličky plněné mortadellou a mladým pecorinem

autor: s3vo
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Supreme z perličky plněné mortadellou a mladým pecorinem
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • perlička supreme z perličky, nebo kukuřičného kuřátka
    • 50
      g mortadela
    • 50
      g pecorino mladý a jemný
    • 500
      g brambory
    • 200
      ml mléko
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 60
      g máslo
    • 1
      ks cuketa
    • pepř celý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Očistíme supreme z perličky, odřežeme prebytečný sval aby jsme obnažili kost. Odsekneme kloubní kosti a spolu s ořezaným masem dáme vařit do asi 2 dcl vody spolu s jedním stroužkem česneku na omáčku. Zredukujeme na objem asi 2 - 3 lžic.
2
Supreme osolíme a okořeníme. Do prsíčka nařízneme kapsu. Z pecorina si připravíme kousky približně o veikosti kapsy, ne moc silné, a zabalíme do jemných plátků mortadely. Naplníme prsíčka a vytvarujeme je do původního tvaru (pecorino jde dobře stlačit). Supreme dáme opéct kůží dolů na super rozpálený oliv. olej. Opekáme až dokud není zlaté a křupavé, potom otočíme a opečeme z druhé strany. Dáme dopéct do rozpálené trouby na 180°C na 5 minut. Uchováme v teple. Do výpeku vmícháme zredukovaný vývar, oříšek dobře vychlazeného másla a mícháme, už nevaříme. Popřípadě dosolíme.
3
Mezitím už vaříme brambory na pyré. V druhém hrnci redukujeme 200 ml smetany s 200 ml mléka a špetkou soli na polovinu objemu. Uvařené brambory dobře scedíme a postavíme na sporák aby se nám vypařila všechna tekutina. Brambory dobře vyšleháme šlehačem nasucho. Až máme do hladka vyšlehané tak postupně přidáváme zredukovanou smetanu s mlékem a máslem a znova dobře vyšleháme. Pyré by mělo být bez hrudek (dobrým výšleháním bez tekutiny), spíš řidší než hustší, nasládlé po smetaně a másle a akorát slané. Uchováme v teple.
4
Cuketu nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Okořeníme a osolíme, můžeme přidat snítku tymiánu.
5
Supreme můžeme před podávaním rozkrájet a složit zpět do původního tvaru, přelijeme trochou omáčky a podávame s pyré a orestovanou cuketou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masové kuličky s mortadellou a parmezánem

Masové kuličky s mortadellou a…

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí mortadellou

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí…

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 3. 8. 2011 22:00

    Moc děkuji za vysvětlení - zase jsem chytřejší :-) .

  • s3vo
    s3vo | 3. 8. 2011 20:40

    Supreme sa nazýva úprava - vykostené prsa s hornou časťou stehna. A okopirované to nieje, pretože ten odkaz je moj blog.

  • nono | 3. 8. 2011 18:20

    Okopírované - http://gastrosexual2011.wordpress.com/2011/08/01/supreme-z-perlicky/ ???????

  • Malu | 3. 8. 2011 14:46

    Jsou tam supreme z perliček v ingrediencích pod ohraničením, než je postup. Sice nevím, co to je, ale jsou tam. Podle obrázku asi stehna?

  • Simča S.
    Simča S. | 3. 8. 2011 14:21

    Vypadá to lákavě (i kdyř trochu pracně), ale v ingrediencích mi chybí ta perlička....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cuketa Máslo Mléko Mortadela Pecorino Pepř celý Perlička Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Hlávkový salát s vejci II.

Hlávkový salát s vejci II.

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

75
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
71
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
63
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
39
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Super tenké těsto na pizzu
Super tenké těsto na pizzu
Superrychlý gyros
Superrychlý gyros
Supersušenky
Supersušenky
Suprové jednoduché kremrole
Suprové jednoduché kremrole
Surimi karbanátky se sýrem
Surimi karbanátky se sýrem
Surimi pomazánka / salát
Surimi pomazánka / salát
  • Recepty.cz
  • Supreme z perličky plněné mortadellou a mladým pecorinem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact