Nakrájíme cibulku a slaninu na kostičky a na troše oleje je restujeme, po chvílli přidáme brambory uvařené na kostky (přes drátky) a restujeme dál, sem tam promícháme, osolíme. Smažíme tak dlouho, dokud se nám neudělá "kůrčička", záleží na chuti - já nechávám trochu "přichytit".
2
Podáváme jako přílohu nebo s hrnkem mléka jako večeři.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Frantiska :)
|19. 4. 2008 01:01
stouchane brambory ... jsem si vzdycky myslela, ze se maji rozstouchat :) Tohle jidlo miluju, davam za 1, je vyborne nejradsi ho mam samotne. Zajimave je ze mi vic chutnaji brambory varene ve slupce maji podle me uplne jinou chut :) a mleko nebo podmasli to nema chybu
Kamil Krybus
|14. 4. 2008 09:35
Pokrm se nazývá "Šťouchané brambory". Je to dobrá příloha k čemukoliv, dá se to posypat čímkoliv, třeba i na tenko nakrájeným pórkem. Nejlepší příloha je pěkně velký steak.
tatana novakova
|4. 4. 2008 00:40
my mame take radi horke brambory pres dratky, rozpustene maslo, sul a trochu pepre.Sice vzdy nadavam, proc si zase palim prsty, ale stoji to za to. Delavam na veceri, jen tak s mlekem.
Martina N
|2. 4. 2008 10:22
Robievam to už dlho, ale bez slaniny:) a je to fakt mňamka len tak osypaná strúhaným syrom, kečupom a k tomu čalamáda
Anonym
|2. 4. 2008 08:26
jé, brambory na cibulce a špeku nám dělávala naše mamka,když jsme byli malí:-) dík za připomenutí, určitě udělám k večeři, se sklenicí mléka je to mňamka Anna
Marsi
|1. 4. 2008 22:06
Tyyy brdo,ted jsem si utrela slinu...:-}}}}}
Marsi
|1. 4. 2008 22:06
Tyyy brdo,ted jsem si utrela slinu...:-}}}}}
Olga Lešáková
|1. 4. 2008 17:26
skvělé, bude to dnes k večeři
Dada
|1. 4. 2008 08:39
Tohle dělám taky je to šíleně dobrý a kila jedou nahoru na záver lze lehce zalít vejcem a promíchat