Nakrájíme cibulku a slaninu na kostičky a na troše oleje je restujeme, po chvílli přidáme brambory uvařené na kostky (přes drátky) a restujeme dál, sem tam promícháme, osolíme. Smažíme tak dlouho, dokud se nám neudělá "kůrčička", záleží na chuti - já nechávám trochu "přichytit".
2
Podáváme jako přílohu nebo s hrnkem mléka jako večeři.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Frantiska :)
|19. 4. 2008 01:01
stouchane brambory ... jsem si vzdycky myslela, ze se maji rozstouchat Tohle jidlo miluju, davam za 1, je vyborne nejradsi ho mam samotne. Zajimave je ze mi vic chutnaji brambory varene ve slupce maji podle me uplne jinou chut a mleko nebo podmasli to nema chybu
Kamil Krybus
|14. 4. 2008 09:35
Pokrm se nazývá "Šťouchané brambory". Je to dobrá příloha k čemukoliv, dá se to posypat čímkoliv, třeba i na tenko nakrájeným pórkem. Nejlepší příloha je pěkně velký steak.
tatana novakova
|4. 4. 2008 00:40
my mame take radi horke brambory pres dratky, rozpustene maslo, sul a trochu pepre.Sice vzdy nadavam, proc si zase palim prsty, ale stoji to za to. Delavam na veceri, jen tak s mlekem.
Martina N
|2. 4. 2008 10:22
Robievam to už dlho, ale bez slaniny a je to fakt mňamka len tak osypaná strúhaným syrom, kečupom a k tomu čalamáda
Anonym
|2. 4. 2008 08:26
jé, brambory na cibulce a špeku nám dělávala naše mamka,když jsme byli malí:-) dík za připomenutí, určitě udělám k večeři, se sklenicí mléka je to mňamka Anna
Marsi
|1. 4. 2008 22:06
Tyyy brdo,ted jsem si utrela slinu...:-}}}}}
Marsi
|1. 4. 2008 22:06
Tyyy brdo,ted jsem si utrela slinu...:-}}}}}
Olga Lešáková
|1. 4. 2008 17:26
skvělé, bude to dnes k večeři
Dada
|1. 4. 2008 08:39
Tohle dělám taky je to šíleně dobrý a kila jedou nahoru na záver lze lehce zalít vejcem a promíchat