Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
2
Těsto musí být krásně hebké, až potom ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!!!
3
Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, ať se nelepí. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať je nemáme spálené!
Z kila mouky jsem mela tak asi 30 opravdu velkych koblih ne koblizku Ja si mysim, ze ze ctvrtinove davky by to bylo dostacujici.
Koblizky jsem delala poprve a pry by mely plavat aby vytvorily svetly prstenec, mne neplavaly, kde muze byt chyba?
Blbost
|3. 4. 2015 17:08
Neviděl si nikdy koblihy? :-! Smaž to podle barvy!
NEŘEŠTE ČEŠTINU, TÍM RODINU NENAKRMÍTE, KAŽDÝ HOLT NEMÁ DO VÍNKU DÁNO. JÁ OSOBNĚ DĚVČATA CHVÁLÍM, ŽE V DNEŠNÍ DOBĚ SE S CHUTÍ POUŠTÍ DO VAŘENÍ A PEČENÍ A NEKUPUJÍ TY KRABICOVÉ POLOTOVARY OD "TRIKATELA" JE TO SAMÁ CHEMIE A ZDRAVÍ TO ROZHODNĚ NEPŘIDÁ. JEN TAK DÁL A AŤ SE DAŘÍ :-P :-P
karol
|8. 12. 2012 17:45
chtěla bych vyzkoušet, ale když vidím 3 omegy, no vzhledem k tomu, jaký jsou tyhle ztužený tuky "humus", tak mi to skoro přijde jako zkažení celýho receptu, se kterým je přitom dost práce a mohl by být skvělý (pokud tedy pomineme, že smažené pečivo není zrovna zdravé asi..)
Janka Manka
|6. 12. 2012 20:58
Koblihy byly dobré, ale ta vaše čeština dámy...Ty hrubky...Silvie hrůza...
Blanka
|14. 6. 2012 21:03
A jeste dodavam, zloutky, nebo cela vejce, rozpustene maslo, nebo olej, cukr, mleko, rum, rozmixuji do peny v mixeru, a potom pridam do mouky.
Blanka
|14. 6. 2012 20:58
Vyborna napln do koblihu je vyslehat tuhy snih z bilku s jahodovou marmeladou a vstriknout do koblihu.
Koblížky jsem plnila po usmažení ze strany stříkačkou, moc dobré ;-) foto přiloženo
Silvie z Jeseniku
|16. 7. 2006 03:41
vyborny recept na nakyprene, vlacne a lahodne koblizky...moc chutnaly, jen jsem nedavala marmeladu do vnitr ale udelala jsem koblihy s malou dirkou uprostred a kazdy si pak namazal marmeladu podle chuti. Jeste chci rict, ze takhle udelane koblizky zustali jako cerstve dokud se nesnedli..byla toho opravdu hromada. Doporucuji