• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Super koblížky
Napište svůj komentář k receptu

Super koblížky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Super koblížky
Super koblížky
Super koblížky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg polohrubá mouka
    • 2
      kostka droždí
    • 6
      ks žloutek
    • 140
      g moučkový cukr
    • 140
      g máslo rozpuštěné - vlažné
    • 7
      lžíce hnědý rum
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      kostka omega
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Do menšího hrnce nalejeme 2 dcl mléka, 1 lžičku cukru krystalu a zahřejeme tak, aby mléko bylo vlažné. Do mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vyjít. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, cukr, máslo, rum, sůl dle chuti a nakonec kvásek. Pořádně zpracováváme těsto a podle potřeby přidáváme vlažné mléko.
2
Těsto musí být krásně hebké, až potom ho dáme na 1 hodinu vykynout. Těsto nesmí být řídké, špatně by se nám balila marmeláda a všechno by stejně při smažení vytékalo!!!
3
Když nám těsto krásně nakynulo, lžící bereme kousek těsta po kousku a dáváme na vál. Pořád těsto raději moučíme při balení, ať se nelepí. 2 tuky rozehřejeme v nádobě, ve které budeme smažit (POZOR AŤ TUK NENÍ MOC TEPLÝ) a klademe koblížky, ale nesmí být na sobě natlačené, koblížky se nafouknou tak opatrně. Smažíme pomalu a hlavně hlídáme, ať je nemáme spálené!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtové koblížky se skořicí

Jogurtové koblížky se skořicí

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

Rychlé tvarohové koblížky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 6. 2. 2016 23:24

    Mužete přidat 1 nebo 2 lžíce rumu :)

  • Jarka O. | 27. 10. 2015 18:32

    Neplavaly, protože bylo málo tuku. Musí ho být tolik, aby se nedotýkaly dna ;-)

  • *Terulka*
    *Terulka* | 26. 10. 2015 10:26

    Z kila mouky jsem mela tak asi 30 opravdu velkych koblih ne koblizku :D Ja si mysim, ze ze ctvrtinove davky by to bylo dostacujici. Koblizky jsem delala poprve a pry by mely plavat aby vytvorily svetly prstenec, mne neplavaly, kde muze byt chyba?

  • Blbost | 3. 4. 2015 17:08

    Neviděl si nikdy koblihy? :-! Smaž to podle barvy!

  • Mr.michal | 3. 4. 2015 16:03

    sem jen slepej nebo tam není napsaný jak dlouho se smaží?

  • Mr.michal | 3. 4. 2015 16:03

    sem jen slepej nebo tam není napsaný jak dlouho se smaží?

  • Bára | 2. 4. 2015 17:35

    Můžete mi prosím říct, kolik tak koblih z této dávky uděláte? Kilo mouky se mi zdá dost hodně...

  • miška | 1. 3. 2015 13:47

    mnam vypada do dobre hned skusím :-) :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* O:-) O:-) O:-) O:-) O:-) <:-) :-)) :-)) :-)) :-)) ;-)

  • Sexykulíšek | 19. 2. 2015 14:36

    fakt sexy :-*

  • LadyJarija | 16. 2. 2015 19:35

    Výborné koblížky. Koblížky podle receptu mojí mamky byly vždy hrozně mastné a bylo mi z nich špatně, tak jsem letos zkusila tyto a paráda! :-[

  • Ell | 17. 11. 2013 15:43

    a nesmažili jste příliš rychle a na velkém ohni?? :-\

  • Hasobb | 30. 7. 2013 23:17

    Ta marmeláda se balí stejně jao třeba do sladkých knedlíků?? :-)

  • Ála | 27. 7. 2013 18:12

    Děkuji za recept, koblížky byly výborné, byly hned snězené. :D <3

  • Ahoj | 18. 6. 2013 16:15

    Nevíte proč se nám stalo toto? postimg.org/image/9mm74ln49/ :-$ =-O :-\ :-!

  • Versbachová | 26. 5. 2013 19:54

    Doporučuji jsou vynikající.

  • :) | 3. 5. 2013 17:50

    :DDhmm chytrá :DD :-D

  • FANY | 10. 12. 2012 19:10

    NEŘEŠTE ČEŠTINU, TÍM RODINU NENAKRMÍTE, KAŽDÝ HOLT NEMÁ DO VÍNKU DÁNO. JÁ OSOBNĚ DĚVČATA CHVÁLÍM, ŽE V DNEŠNÍ DOBĚ SE S CHUTÍ POUŠTÍ DO VAŘENÍ A PEČENÍ A NEKUPUJÍ TY KRABICOVÉ POLOTOVARY OD "TRIKATELA" JE TO SAMÁ CHEMIE A ZDRAVÍ TO ROZHODNĚ NEPŘIDÁ. JEN TAK DÁL A AŤ SE DAŘÍ :-P :-P

  • karol | 8. 12. 2012 17:45

    chtěla bych vyzkoušet, ale když vidím 3 omegy, no vzhledem k tomu, jaký jsou tyhle ztužený tuky "humus", tak mi to skoro přijde jako zkažení celýho receptu, se kterým je přitom dost práce a mohl by být skvělý (pokud tedy pomineme, že smažené pečivo není zrovna zdravé asi..)

  • Janka Manka | 6. 12. 2012 20:58

    Koblihy byly dobré, ale ta vaše čeština dámy...Ty hrubky...Silvie hrůza...

  • Blanka | 14. 6. 2012 21:03

    A jeste dodavam, zloutky, nebo cela vejce, rozpustene maslo, nebo olej, cukr, mleko, rum, rozmixuji do peny v mixeru, a potom pridam do mouky.

  • Blanka | 14. 6. 2012 20:58

    Vyborna napln do koblihu je vyslehat tuhy snih z bilku s jahodovou marmeladou a vstriknout do koblihu.

  • Nikita Kupová | 8. 4. 2012 15:10

    Moc výborné, ale přidala jsem 2 omegy :-)

  • prostě já | 31. 3. 2012 12:02

    3 kostky omegi :-\

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 14. 9. 2011 13:26

    Koblížky jsem plnila po usmažení ze strany stříkačkou, moc dobré ;-) foto přiloženo

  • Silvie z Jeseniku | 16. 7. 2006 03:41

    vyborny recept na nakyprene, vlacne a lahodne koblizky...moc chutnaly, jen jsem nedavala marmeladu do vnitr ale udelala jsem koblihy s malou dirkou uprostred a kazdy si pak namazal marmeladu podle chuti. Jeste chci rict, ze takhle udelane koblizky zustali jako cerstve dokud se nesnedli..byla toho opravdu hromada. Doporucuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hnědý rum Marmeláda Máslo Moučkový cukr Omega Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

33
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
32
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
28
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…
26
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
25
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Sumec dle baštýře Jardy
Sumec dle baštýře Jardy
Sumeček
Sumeček
Super jablkové knedlíky
Super jablkové knedlíky
Super letní tvarohový koláč s ovocem
Super letní tvarohový koláč s ovocem
Super pirožky
Super pirožky
Super salát
Super salát
  • Recepty.cz
  • Super koblížky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact