Smícháme maso, 1 nadrobno nakrájenou cibuli, namočenou a vymačkanou žemli, vejce, hořčici a dobře promícháme. Osolíme, opepříme. Zformujeme 8 karbanátků vysokých asi 3 cm a každý ovineme 2 plátky slaniny (pokud se slanina odbaluje, připneme ji párátkem). Na pánvi na oleji opékáme asi 6 min. z každé strany. Vyjmeme a udržujeme teplé.
2
Výpek zalejeme smetanou a vývarem a 3 min. povaříme. V trošce vody rozmícháme solamyl a omáčku zahustíme. Osolíme. Karbanátky podáváme polité omáčkou, jako příloha brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|5. 6. 2006 07:20
Opekáme pomaly, nie prudko, aby sa fašírky prepiekli aj zvnútra. Ak je slaninka pekne prerastaná, je to v poriadku. A výpek kľudne sa dá zahustiť múkou, komu čo viac chutí : )))
cookie
|2. 6. 2006 16:19
Paní Terezo, vaše recepty mám vcelku ráda, Ale tento mě opravdu zarazil. Nedovedu si představit tu tenkou slaninu po 6 minutách opékání a ten výpek bych asi zaprášila moukou, než potom zahustila škrobem.