Oloupaná jablka nastrouháme, přidáme odváženou hrubou mouku a zpracujeme těsto. Necháme odležet 1-2 hodiny, promícháme, z hmoty vytvoříme cca 25 kulatých knedlíků (jako menší tenisáky).
2
Zaváříme do vroucí vody, vaříme 5 minut.
3
Podáváme sypané cukrem, strouhaným tvrdým tvarohem a přelité rozpuštěným máslem. Knedlíky jsou lehoučké, jednoduché na přípravu a když to nepřeženete s máslem a cukrem, tak skoro dietní.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavel.
|15. 1. 2014 18:51
Zapoměl jsem dodat,že se mi osvědčilo vařit je v páře.
Pavel.
|14. 1. 2014 14:45
Skusil jsem do směsi jablek a mouky přidat jeden vanilkový cukr a trochu skořice dle chuti.Připadá mi to ještě chutnější.Při přípravě jablkových knedlíků ležel vedle jeden zralý banán.Napadlo mě nakrájet jej na malé kousky, smíchat s moukou a trochou vanilkového cukru jako ty jablkové.Bylo to také dobré.Napadá mi,že by to šlo i s jiným ovocem.Například s hruškami,meruňkami a podobně.Dobrou chuť.
Pája
|17. 1. 2013 18:38
Já na ně dávám rozpuštěné máslo a domácího Lipánka.Věřte,že ni víc není třeba.
zkusila jsem je k večeři , k mouce jsem přidala ještě dětskou krupičku . Všeho tak akorát :-)) a panečku to byla mňamka <3 všem moc chutnalo.Máslíčko ,cukr a skořice hmmm dobrota.
Všem jenom doporučuji.
Zkoušela jsem tento recept dnes k obědu a výborný. Knedlíky se povedly, měli jsme je se strouhaným tvarohem, cukrem a máslem a byly výborné !!! Doporučuji
Marie
|2. 11. 2010 15:39
Jablkové knedlíky jsou velice lahodné,kdo mám rád sladké vřele doporučuji.M.F.
Robert Pernicky
|11. 5. 2010 14:12
Vyzkošel jsem.Výborné!!Trochu cukru a zakysaná smetana!!!
Mirka P.
|18. 10. 2008 13:25
Tenhle recept si dle našeho názoru zaslouží top 10. Manžílek prohlásil, že to jsou nejlepší knedlíky :-).
Olga Zehnalová
|17. 10. 2008 19:16
Robila som dnes z polovičnej dávky na skúšku, vyšlo mi ich asi 16, sú výborné , jednoduché na prípravu, posypala som tvarohom.Keď budem robiť ešte niekedy inokedy, tak určite z celej dávky.
Jarka O.
|17. 10. 2008 11:58
Já jsem je strouhala na hrubo - větší kapky
Olga Zehnalová
|17. 10. 2008 09:00
Dnes určite skúsim, ale ako nastrúhať jablká - jemnejšie, hrubšie? Ďakujem.
Věra Štroblová
|17. 10. 2008 08:05
Jejda :-))) další recept s jablíčkama, už jsem o nich nezavazně na tomto receptu slyšela jaký je to vynikající recept. Dělali to taky nedávno Kluci v akci.. a kdo zkoušel tak chválí.
Marie Fikarova
|17. 10. 2008 06:48
Jablíčka nastrouhat najemno nebo nahrubo? Marie
Míla Kořínková
|22. 2. 2008 22:39
Já je dělám velké jako vlašské ořechy a a sypu posypkou ze strouhaných ořechů, skořice a cukru,dobře se tvarují navlčenýma rukama
Stana H.
|22. 2. 2008 19:09
Nevěřila jsem, ale vyzkoušela-jsou opravdu úžasné!!! Pro naši rodinu příště z dvojité dávky. Sypali jsme perníkem a skořicovým cukrem, ani máslo nebylo potřeba.
Jaňula
|18. 6. 2007 14:22
Velice dobrý, rychlý a levný recept. Knedlíky jsou opravdu vláčné a jemné. Všem chutnaly , nejsou to žádné tvrdé a hutné dělobuchy:-) díky
marie chocholová
|3. 2. 2007 18:44
Velice zajímavé!Co nejdříve vyzkouším.
Anonym
|3. 2. 2007 14:25
Dnesjsme zkoušeli a chutná!
Hana Teplárková
|8. 2. 2006 15:33
První dojem ze vzhledu těsta byl že jsem si řekla,dobře že mám ješrě polévku v případě nezdaru,ale finální výsledek byl moc dobrý,všem moc chutnalo.Doporučuji vřele.
Ivana Auffahrtová
|7. 2. 2006 18:35
Nedalo mi to a vyzkoušela jsem knedlíky. Jsou opravdu super. Jednoduchá příprava a výsledek nemá chybu. Dělala jsem je přesně podle uvedeného receptu a povedlo se . Dík za dobrý recept.
Jitka B.
|7. 2. 2006 09:52
Nebojte se toho, vím, že to vypadá divně, tolik jablek a tak málo mouky, ale podaří se opravdu v pohodě. Možná hraje roli i to odležení, třeba nějak zapracují pektiny z jablíček. Každému, komu jsem dala recept, se podařily.
ivu
|6. 2. 2006 17:10
Mám také vyzkoušeno, mouku podle šťavnatosti jablek přidávám, ale fakt jsou dobré, pokud použijete kyselejší jablka, tak se to dá jíst i naslano-s opečenou slaninkou a cibulkou.
Petra
|6. 2. 2006 16:05
Paní Oumarová, píšete, že jste knedlíky vařila a chutnaly vám. Dělala jste je přesně podle receptu? Nevím, ale není to moc jablek na 260 g mouky? Moc děkuji za odpověď.
Jaroslava Oumarová
|6. 2. 2006 11:57
V sobotu jsem je vařila k večeři. Byly až primitivně jednoduché na přípravu, povedly se a chutnaly. Dávám 1:-))
Airan
|11. 1. 2006 19:19
Mne se recept taky zamlouva, sice nedokazu pochopit jak to ze se bez vajcka nerozpada, ale kdyz je to vyzkousene dam na Jitku a risknu to:-))
Jitka B.
|11. 1. 2006 13:22
Solamyl jsem nikdy nezkoušela, tak nevím. Dělám vždycky jen z mouky a jablek, nic nepřidávám. A vždycky se vez problémů podařily.
Jaroslava Oumarová
|11. 1. 2006 09:50
Já někdy místo posypání polévám ovocné knedlíky pribináčkem nebo jiným podobným tvarohovým krémem. Doporučuji vyzkoušet:-)
Věra
|11. 1. 2006 09:40
Mohla by se přidal lžička solamylu, vyzkouším recept, líbí se mi jednoduchost a s tím solamylem se snad nic nepokazí ?
Jitka B.
|11. 1. 2006 08:24
Nerozvaří, je to vážně vyzkoušené.
Helča
|10. 1. 2006 18:24
bez vajíčka a bez ničeho. Nerozvaří se to.
Tereza Jarčušková
|10. 1. 2006 13:51
Ešte som nejedla, ale podľa popisu je to určite super. Vyskúšam.