Olej, žloutky, cukr a sodovku vyšleháme do pěny, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a nahrubo nastrouhanou čokoládu. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme 40 min. při 160 °C. Po vychladnutí potřeme polevou a ozdobíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka Nezvedová
|11. 2. 2006 18:09
zdravim, jaka se tam dava sodovka? Abych to mela tak dobry, jako vy. Dekuji :-) Kuchticka Hanicka
Eva
|26. 10. 2005 11:33
pro pani Janu: v receptu neni nutela ale nugeta a ja mam pocit ze ta se prodava i v takovych malych pidikelimkach, jako mala jsem si ji kupovala a vzdycky snedla "prstem" jeste nez jsme ji donesli domu, tak se po ni zkuste podivat, v nasi samosce byva :)
Jana Wernischova
|25. 10. 2005 15:21
Jen skromný dotaz: zlepší ta Nutela polevu natoli, že by bylo škoda jí vynechat? U nás nikdo zbytek Nutely nesní ani omylem, takže bych jí kupovla opravdu jen kvůli té jedné lžičce.......
airan Novakova
|24. 10. 2005 18:34
I ja si myslim, ze tahle buchta bude stat za hrich:-)) Se sodovkou mam dobre skusenosti.
eviku
|24. 10. 2005 18:02
Výborná buchta, doporučuji! Znám ji pod názvem "Buchta Stracciatella", kvůli těm kouskům čokolády. Při podávání je dobré ozdobit na talířku šlehačkou.