Nastrouháme nahrubo brambory, dáme na rozpálený olej - uděláme placku, z jedné strany opečeme, potom otočíme a potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kari, pepřem, solí, vegetou a ještě na chvíli obrátíme a opečeme.<
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdeněk Pazdera
|21. 7. 2008 22:57
Byly bez chutě
NepřítelBramborových Lidí
|6. 4. 2007 20:16
Tak mě jednou, zase přepadla chuť na bramboráky. Proč, ale dělat stále tu samou, nudnou bramborovou placku? Udělám něco speciálního... Ovlivněn kladnými komentáři a nedostatkem ingrediencí v mé lednici, sem se rozhodl pro SUPER BRAMBORÁK. Po sléze sem usoudil, že to byla fatální chyba. Škrob, jež mel zabezpečovat držení brambor na rozpáleném oleji se k dílu naprosto neměl. Nastrouhané kousky brambor si naprosto neuspořádaně plavali ve vroucím oleji. Rozhodl sem se pro razantní krok. Ze SUPER BRAMBORÁKU sem utvořil bramborák naprosto obyčejný. Dlouhou přípravou mě však natolik přešla chuť, že sem bramborové placky umístil do popelnice. V afektu sem k nim přihodil ostatní nádobí použité k přípravě bramboráku. Známku 4 dávám za možnou chybu výrobce struhadla, nebo málo škrobných brambor a za neskutečně dlouhou přípravu a hromadu nádobí srovnatelnou s Everestem.
Anonym
|19. 3. 2006 11:23
Robíme to už roky, s vajíčkom na vrchu. Posolíme, pokoreníme. Môže sa dať aj syr, kto je mäso, aj nejakú šunku - fantázii sa medze nekladú.Voláme to Jánošíkova omeleta.
Anonym
|18. 3. 2006 15:58
Myslím,že Sˇvýcaři tomu říkaji resti,je to méně mastné jak klasický bramborák.Já přidávám poŕek.
Zuzka BernátováJ
|17. 3. 2006 17:59
Výborné sú tieto placky, ak ich potrieme po upečení kečupom a cesnakom. Je to potom podobné lángošu.
Jitka Malinová
|17. 3. 2006 14:18
Vajíčko je rozšlehané, ale můžete i to volské oko, pak bych doporučila tu placku nejdřív otočit, tak jak je uvedeno v receptu.
luckymili
|17. 3. 2006 13:27
To je zajímavé s tím vajíčkem, jak to asi vypadá, jako s volským okem?
Jitka Malinová
|17. 3. 2006 13:21
Dělám si to pro sebe, když jsem sama, jen místo kari a vegety dávám česnek a majoránku jako na klasický bramborák. A to vajíčko dám hned na syrové brambory, čili můj postup je takový, nastrouhám brambory, rozpálím olej, rozprostřu brambory, osolím, přidám česnek, majoránku, pepř, vajíčko, zvolna smažím a pak otočím. A je hotovo ! S kari vyzkouším příště.
Jaroslava Oumarová
|17. 3. 2006 12:45
Lenko, nemáte se čeho bát. Škrob to udrží krásně pohromadě, jen placky nechte pěkně opéct dočervena.
Tereza Jarčušková
|17. 3. 2006 12:02
Lenka, bude to držať, škrob to zabezpečí. My robíme tiež takéto placky, ale potom ich potierame bryndzou rozmiešanou s kyslou smotanou.
Lenka Zavřelová
|17. 3. 2006 11:51
Nevím,bramboráky děláme,ale opravdu jde udělat placka jen z nastrouhaných brambor a ještě přímo na rozpáleném oleji? Podle mě to nemůže držet pohromadě?Ale nemám vyzkoušeno.