Byly bez chutě
Tak mě jednou, zase přepadla chuť na bramboráky. Proč, ale dělat stále tu samou, nudnou bramborovou placku? Udělám něco speciálního... Ovlivněn kladnými komentáři a nedostatkem ingrediencí v mé lednici, sem se rozhodl pro SUPER BRAMBORÁK. Po sléze sem usoudil, že to byla fatální chyba. Škrob, jež mel zabezpečovat držení brambor na rozpáleném oleji se k dílu naprosto neměl. Nastrouhané kousky brambor si naprosto neuspořádaně plavali ve vroucím oleji. Rozhodl sem se pro razantní krok. Ze SUPER BRAMBORÁKU sem utvořil bramborák naprosto obyčejný. Dlouhou přípravou mě však natolik přešla chuť, že sem bramborové placky umístil do popelnice. V afektu sem k nim přihodil ostatní nádobí použité k přípravě bramboráku. Známku 4 dávám za možnou chybu výrobce struhadla, nebo málo škrobných brambor a za neskutečně dlouhou přípravu a hromadu nádobí srovnatelnou s Everestem.
Robíme to už roky, s vajíčkom na vrchu. Posolíme, pokoreníme. Môže sa dať aj syr, kto je mäso, aj nejakú šunku - fantázii sa medze nekladú.Voláme to Jánošíkova omeleta.
Myslím,že Sˇvýcaři tomu říkaji resti,je to méně mastné jak klasický bramborák.Já přidávám poŕek.
Výborné sú tieto placky, ak ich potrieme po upečení kečupom a cesnakom. Je to potom podobné lángošu.
Vajíčko je rozšlehané, ale můžete i to volské oko, pak bych doporučila tu placku nejdřív otočit, tak jak je uvedeno v receptu.
To je zajímavé s tím vajíčkem, jak to asi vypadá, jako s volským okem?
Dělám si to pro sebe, když jsem sama, jen místo kari a vegety dávám česnek a majoránku jako na klasický bramborák. A to vajíčko dám hned na syrové brambory, čili můj postup je takový, nastrouhám brambory, rozpálím olej, rozprostřu brambory, osolím, přidám česnek, majoránku, pepř, vajíčko, zvolna smažím a pak otočím. A je hotovo ! S kari vyzkouším příště.
Lenko, nemáte se čeho bát. Škrob to udrží krásně pohromadě, jen placky nechte pěkně opéct dočervena.
Lenka, bude to držať, škrob to zabezpečí. My robíme tiež takéto placky, ale potom ich potierame bryndzou rozmiešanou s kyslou smotanou.
Nevím,bramboráky děláme,ale opravdu jde udělat placka jen z nastrouhaných brambor a ještě přímo na rozpáleném oleji? Podle mě to nemůže držet pohromadě?Ale nemám vyzkoušeno.