Do šlehačky přidáme 2 tavené sýry, bujón, bazalku, pepř a prolisovaný česnek, přivedeme k varu a za občasného míchání necháme rozpustit sýry. Pokud chceme omáčky více přidáme trochu mléka (asi půl hrnečku).
2
Omáčku necháme provařit, zhoustne, popř. můžeme zahustit hotovou jíškou nebo moukou. Před podáváním přisypeme strouhaný sýr. Lze obměnit i podušenými žampiony nebo přidat nakrájenou šunku a hrášek.
3
Podáváme s těstovinami. Ti, kdo nemohou vynechat maso, si mohou navrch orestovat kuřecí kostky (3-4 kuřecí prsní řízky nakrájíme na kostky a marinujeme aspoň několik minut v oleji, sójové omáčce, soli, kari a bazalce).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
eviku
|7. 8. 2006 12:31
Doporučuji pro odlehčení udělat jako základ omáčky tzv.bešamel - z trošky másla a hladké mouky udělejte světlouj íšku, zalijte mlékem, míchejte dokud nezhoustne a povařte za občasného zamíchání asi 10 minut. Pozor, při vaření stále houstne, možná bude potřeba občas trošku mléka přidat. Do tohoto základu můžete přidat cokoliv - sýr, žampiony, šunku, brokolici nebo pariku nadrobno, orestované kousky masa, různá koření jako bazalku nebo karí...Chuť omáčky je možná lepší než se šlehačkou.
Romana
|7. 8. 2006 12:05
Dělám podobnou omáčku, místo bazalky dávám petrželku a přidávám nasekané vlašské ořechy (opravdu nasekané, ne mleté, ty jsou moc jemné a nedají omáčce ten správný šmak), které chvíli orestuju na másle právě s česněkem a petrželkou. Tuhle omáčku doporučuju, je výborna s masem i bez, dobrá je i se šunkou.