• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Šup šup bába
Napište svůj komentář k receptu

Šup šup bába

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šup šup bába
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g moučkový cukr
    • 150
      g rama Culinesse
    • 2
      lžíce kakao
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      prášek do pečiva
    • 1
      ks kompot i s nálevem
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva
    • kokos nebo oříšky

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme dohromady a nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Do těsta můžeme přidat trochu rumu. Upečený moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem nebo mletými oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-kroupová baba

Bramborovo-kroupová baba

Šup šup perník paní Hrochové

Šup šup perník paní Hrochové

Pizza šup šup

Pizza šup šup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Křížková | 4. 8. 2007 14:55

    Tuhlu buchtu dělám s hroznovým kompotem a nakonec ji potřu marmeládou a posypu kokosem. Je vynikající a ještě se nikomu neomrzela!!!!

  • vlaďka | 3. 7. 2005 14:09

    Mám vyzkoušeno s meruňkovým kompotem, nic nemixuju,jen zamíchám, během přípravy to vypadá všelijak,ale výsledek je víc než dobrý.

  • Alis | 21. 6. 2005 21:33

    Je to rychlé, dělala jsem se zavařenými švestkami a musím říci, že nic moc, Dost mě v něm vadily ty šlupky ze švestek. Příště vyzkouším z jiného ovoce

  • Jana Kozlová | 21. 6. 2005 14:44

    je vynikajici a je opravdu šup šup :))) vřele doporučuji. Jde to dělat z jakéhokoliv ovoce a to je dobrý lepší než bublanina

  • Simona Mořkovská | 17. 6. 2005 11:26

    Opravdu jak už popsala Marta, vše se smíchá dohromady a nezáleží na pořadí. Kompot přimícháme nakonec, můžeme nechat ovoce na větší kousky, ale lze i lehce rozmixovat. Rumu přidáme podle své chuti - jednu lžíci, dvě, tři...- a nebo nedáme rum vůbec. A nebojte se dát opravdu celý velký kompot s nálevem, aby nebyla buchta suchá. Někdy ji dělám i bez polevy, jen tak, šup šup :-)

  • Ali | 13. 6. 2005 15:23

    Mám podobnou zkušenost s angreštovým kompotem. Nikdo ho v rodině nechtěl jíst, ale v tomto jednoduchém moučníku všem chutnal.

  • Ivana | 12. 6. 2005 16:22

    U nás se tomuhle receptu říká Šup do trouby, opravdu vše jen smíchám dohromady (užitečně se v tom zlikvidují starší kompoty) v mixéru, naposled vařečkou zapracuju prášek do pečiva - skvělá mokrá buchta, žádná dusivka.

  • Marie Svobodová | 12. 6. 2005 09:58

    Dělám podobný moučník: 40Dg pol.mouky, 200 -25Dg cukru ( dle sladkosti komptotu), 4 celá vejce, 1dcl oleje, vanilk.cukr, 1 prášek do pečiva ,můžete 2 lžíce kakaa a přidat jeden celý 0,7 l kompot dle chuti a zásob - vše v míse smíchat není nutno šlehat žloutky apod. po upečení možno polít čok. polevou a posypat kokosem

  • eva | 12. 6. 2005 08:47

    Arian, ja tiez peciem tento kolac, kompot aj s nalevom sa da do cesta. Vsetko sa spolu pecie. Je dobry, stavnaty....rychly...

  • Marta | 11. 6. 2005 15:15

    Mám podobný recept a vtip je v tom, že je to strašně jednoduché. Úplně všechno i kompot s nálevem vlijete do mísy a zamícháte. Možná jedna rada, dejte do mísy vše až na kompot, ručním šlehačem vymíchejte a nakonec přidejte celý kompot a už jen vařechou promíchejte. Mixérem byste rozmixovali ovoce a to nechceme. A doporučuji, u nás nikdo nechtěl jíst angreštový kompot, ale v buchtě chutnal.

  • Airan Novakova | 10. 6. 2005 21:30

    Ja se pridam k Alene, z tohoto receptu nejsem moc moudra:-) Co s tim kompotem?

  • Alena | 10. 6. 2005 14:09

    Pro začátečníky by měl být nějaký postup, např nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny přimíchat postupně Ramu a postupně přimíchávat šťávu z ovoce, rum (kolik) a mouku s práškem do pečiva a ovoce se nechá na kousky nebo jak ? Jinak dobrý no - ?!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hnědý rum Kakao Kokos Kompot Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rama Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Hovězí chilli čína

Hovězí chilli čína

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

63
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
55
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

Divoký večírek ČT: Trojan s pivem v každé ruce, Dvořák s blondýnou i něžnosti Čermáka

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Šup šup bába
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact