• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Šup šup bába
Napište svůj komentář k receptu

Šup šup bába

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šup šup bába
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g moučkový cukr
    • 150
      g rama Culinesse
    • 2
      lžíce kakao
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      prášek do pečiva
    • 1
      ks kompot i s nálevem
    • hnědý rum
    • čokoládová poleva
    • kokos nebo oříšky

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme dohromady a nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Do těsta můžeme přidat trochu rumu. Upečený moučník polijeme čokoládovou polevou a posypeme kokosem nebo mletými oříšky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborovo-kroupová baba

Bramborovo-kroupová baba

Šup šup perník paní Hrochové

Šup šup perník paní Hrochové

Pizza šup šup

Pizza šup šup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka Křížková | 4. 8. 2007 14:55

    Tuhlu buchtu dělám s hroznovým kompotem a nakonec ji potřu marmeládou a posypu kokosem. Je vynikající a ještě se nikomu neomrzela!!!!

  • vlaďka | 3. 7. 2005 14:09

    Mám vyzkoušeno s meruňkovým kompotem, nic nemixuju,jen zamíchám, během přípravy to vypadá všelijak,ale výsledek je víc než dobrý.

  • Alis | 21. 6. 2005 21:33

    Je to rychlé, dělala jsem se zavařenými švestkami a musím říci, že nic moc, Dost mě v něm vadily ty šlupky ze švestek. Příště vyzkouším z jiného ovoce

  • Jana Kozlová | 21. 6. 2005 14:44

    je vynikajici a je opravdu šup šup :))) vřele doporučuji. Jde to dělat z jakéhokoliv ovoce a to je dobrý lepší než bublanina

  • Simona Mořkovská | 17. 6. 2005 11:26

    Opravdu jak už popsala Marta, vše se smíchá dohromady a nezáleží na pořadí. Kompot přimícháme nakonec, můžeme nechat ovoce na větší kousky, ale lze i lehce rozmixovat. Rumu přidáme podle své chuti - jednu lžíci, dvě, tři...- a nebo nedáme rum vůbec. A nebojte se dát opravdu celý velký kompot s nálevem, aby nebyla buchta suchá. Někdy ji dělám i bez polevy, jen tak, šup šup :-)

  • Ali | 13. 6. 2005 15:23

    Mám podobnou zkušenost s angreštovým kompotem. Nikdo ho v rodině nechtěl jíst, ale v tomto jednoduchém moučníku všem chutnal.

  • Ivana | 12. 6. 2005 16:22

    U nás se tomuhle receptu říká Šup do trouby, opravdu vše jen smíchám dohromady (užitečně se v tom zlikvidují starší kompoty) v mixéru, naposled vařečkou zapracuju prášek do pečiva - skvělá mokrá buchta, žádná dusivka.

  • Marie Svobodová | 12. 6. 2005 09:58

    Dělám podobný moučník: 40Dg pol.mouky, 200 -25Dg cukru ( dle sladkosti komptotu), 4 celá vejce, 1dcl oleje, vanilk.cukr, 1 prášek do pečiva ,můžete 2 lžíce kakaa a přidat jeden celý 0,7 l kompot dle chuti a zásob - vše v míse smíchat není nutno šlehat žloutky apod. po upečení možno polít čok. polevou a posypat kokosem

  • eva | 12. 6. 2005 08:47

    Arian, ja tiez peciem tento kolac, kompot aj s nalevom sa da do cesta. Vsetko sa spolu pecie. Je dobry, stavnaty....rychly...

  • Marta | 11. 6. 2005 15:15

    Mám podobný recept a vtip je v tom, že je to strašně jednoduché. Úplně všechno i kompot s nálevem vlijete do mísy a zamícháte. Možná jedna rada, dejte do mísy vše až na kompot, ručním šlehačem vymíchejte a nakonec přidejte celý kompot a už jen vařechou promíchejte. Mixérem byste rozmixovali ovoce a to nechceme. A doporučuji, u nás nikdo nechtěl jíst angreštový kompot, ale v buchtě chutnal.

  • Airan Novakova | 10. 6. 2005 21:30

    Ja se pridam k Alene, z tohoto receptu nejsem moc moudra:-) Co s tim kompotem?

  • Alena | 10. 6. 2005 14:09

    Pro začátečníky by měl být nějaký postup, např nejdříve ušlehat vejce s cukrem do pěny přimíchat postupně Ramu a postupně přimíchávat šťávu z ovoce, rum (kolik) a mouku s práškem do pečiva a ovoce se nechá na kousky nebo jak ? Jinak dobrý no - ?!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hnědý rum Kakao Kokos Kompot Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rama Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sója s houbami

Sója s houbami

Pikantní masové nudličky

Pikantní masové nudličky

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

139
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
97
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
82
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
70
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
57
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Šup šup bába
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact