Mrkev a chřest 5 minut povaříme v osolené vodě. Hrášek necháme rozmrazit. Šunku, sýr a mrkev nakrájíme na kostky s hranou 1 cm, chřest na malé kousky, přidáme hrášek, sekanou nať a polejeme vínem. Žloutky, hořčici, sůl, pepř vyšleháme, přidáme šťávu a za stálého michání přidávame po kapkách olej. Mícháme, dokud nevznikne krémovitá majonéza. Ochutíme kari. Majonézu promícháme se salátem a necháme odstát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|5. 4. 2006 15:55
Tak takúto skúsenosť mám aj ja : )))
Airan
|5. 4. 2006 15:53
Terezko, dekuji za radu, Ja sama nevim co je to za omacku, dali jsme si to jednou na vylete na Jizni Moravu. Uz zacinam pomalu verit, ze cim obycejnejsi hospoda, tim lepsi jidlo:-))
Tereza Jarčušková
|5. 4. 2006 15:32
Pani Airan, neviem presne, akú omáčku máte na mysli. Ale pred 3 týždňami som kúpila v Prahe časopis Vlasty- špeciál o údeninách. Nemám ho teraz poruke, požičala som ho, ale ak by ste sa k nemu ešte dostali, pozrite, či to tam nie je. Inak sú tam vynikajúce recepty z údenín. Doporučujem kúpiť, stojí 19 Kč.
Airan
|5. 4. 2006 14:47
Terezko, salat vypada silene jedle:-) Nemate nahodou recept na teplou sunkovou omacku(takovou co podavaji v zakourenych hospodach 3 kategorie:-))) Byla bych moooc vdecna.