balíček
olivy
nebo česnek nebo hrášek nebo žampiony
sýr
na posypání
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny uvařime dle návodu.
2
Šunku nakrájíme na kostičky a nasucho orestujeme na pánvi. Přídáme konzervu rajčat a protlak a dusíme do změknutí rajčat. Přídáme kečup na dochucení, šlehačku a 5 minut povaříme. Po dovaření je několik variant dochucení. Buď se přidají olivy, nebo konzerva hrášku, nebo malá konzerva žampionu, nebo namačkaný česnek. Není vhodné jednotlivá "dochucovadla" kombinovat. Takto připravenou omáčku můžeme okamžitě servírovat na těstoviny.
3
V případě, že máte více času, je možné (a velmi dobré) smíchat omáčku s těstovinami, vsypat do vymazané zapékací formy nebo pekáčku, posypat sýrem a nechat 15-20 minut zapéct v troubě. Velmi dobré i studené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka F
|24. 8. 2007 08:32
robievam podobnu ale aj s cibulou.tuto omacku som varila k raviolam.nemala som sunku tak som dala anglic.slaninu.robila som verziu s cesnakom a aj som zapekala.SUPER