Tvaroh a sýr vymícháme do pěny a rozdělíme na 3 stejné části. Do první vmícháme na kostky nakrájenou šunku, do zbylých dvou nadrobno nakrájené papriky a majoránku (podle chuti, ale aby nepřerazilo chuť sýra). Dortovou formu vyložíme fólií (stačí dno), a navrstvíme prní paprikovou směs. Zarovnáme a navrstvíme šunkovou směs a navrch dáme druhou paprikovou vrstvu. Dort přikryjeme fólií a dáme na 3 hodiny do chladničky. Potom dort vyjmeme, odstraníme fólie, ozdobíme parmskou šunkou, limetkou, snitky kopru.
2
Podáváme krájené jako dort s chlebem nebo bagetou. Dort bez ozdoby se dá i zmrazit v mrazáku, ale nanejvíš 2 měsíce. Rozmrazujeme v chladničce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|12. 1. 2006 12:38
Nie, nerozpadne sa, len to musíte dať na dlhšiu dobu do chladu, aby dobre stuhla. Lepšie je, keď ju urobíte deň vopred a potom podávate. Tvaroh použite síce jemný, ale nie termizovaný, ten je dosť riedky. U nás dostaž rôzne druhy, môže byť aj klasický a rozmixujte ho. V Čechách dostať tvaroh v kockách, tak vyberte ten pevnejší. Keď premiešate tvaroh so syrom, ten syr vám to bude držať. Ak by ste aj napriek tomu pri hotovej zmesi mali pocit, že je riedka, pridajte trošička rozpustenej želatíny. Ale ja som to nepotrebovala ešte urobiť. Ja používam sabinovský tvaroh.
beba
|12. 1. 2006 12:08
Drží to všetko spolu, keď sa to krája? Nerozpadne sa ?